ΜΙΑ ΓΙΑΓΙΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ ΣΤΟ ΧΑΣΑΠΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ “ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ”

Ιούν 13, 2024 | Επισημάνσεις

Η Ελλάδα ουσιαστικά έχασε μία έδρα από την ομάδα των ευρωβουλευτών που θα την εκπροσωπήσει στην Βουλή με την εκλογή της υπέργηρης κτηνοτρόφου Γ.Αλεξανδράκη που ήταν προσωπική επιλογή του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκους Βελόπουλου.

Το προφανές ερώτημα στα ελληνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν το εξής: “Μα ποια είναι τέλος πάντων η κυρία Γαλάτω Αλεξανδράκη;”.

Που δεν έχει δώσει καν συνέντευξη; Που δεν έκανε κάποια προεκλογική καμπάνια; Και να καταφέρει μάλιστα να συγκεντρώσει πάνω από 50.000 ψήφους;

Αυτό το γεγονός από μόνο του αποδεικνύει ότι το ευρωψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης, ήταν πολύ «αδύναμο» και από τους 42 υποψηφίους που είχε στην λίστα, μόλις πέντε ήταν οι πτυχιούχοι και οι υπόλοιποι ήταν είτε υπάλληλοι του κόμματος είτε συγγενείς υπαλλήλων του κόμματος.

Η συμπαθέστατη κατά τα λοιπά κτηνοτρόφος, η κυρία Γαλάτω Αλεξανδράκη, με την εκλογή της προκαλεί απορία για το… αν θα βρίσκει τον δρόμο για την τουαλέτα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αφού ακόμα και για αυτό απαιτείται στοιχειώδης γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Εκτός εάν στην Ελληνική Λύση θεωρούν πως μπορεί να γίνει αυτό με νοήματα και μιμήσεις…

Η εκλογή της από μόνη της αποδεικνύει ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν ήθελε να εκλεγούν άτομα που να μπορούν να αρθρώσουν δικό τους πολιτικό λόγο.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία χαμένη έδρα και βέβαια δεν είναι η μόνη έδρα που έχει χαθεί καθώς κάποιος θα αναρωτηθεί, η Ελεωνόρα Μελέτη, ο Γιώργος Αυτιάς και ο Νίκος Αναδιώτης, θεωρούνται λαμπρές επιλογές των Ελλήνων πολιτών;

Σε καμία περίπτωση αλλά τουλάχιστον δεν θα έχουν αυτή την εικόνα μιας υπέργηρης  και συνεπώς με εξαιρετικά περιορισμένες βιολογικές ικανότητες δράσης στο Ευρωκοινοβούλιο χωρίς καμία γνώση ξένης γλώσσας.

Είναι πραγματικά προβληματικό όπου έχει συμβεί και για τον Κυριάκο Βελόπουλο δείχνει ότι ήθελε κάποιον που να «βολεύει» τον ίδιο, χωρίς να αναλογιστεί την εικόνα που θα παρουσιάζει η Ελλάδα στις Βρυξέλλες…

Η 76χρονη κτηνοτρόφος που διατηρεί μαζί με τον γιο της Αλέξανδρο κρεοπωλείο στην Αλέξανδρουπολη, στις πρώτες της δηλώσεις ήταν εξαιρετικά λακωνική, αφού περιορίστηκε να ευχαριστήσει όσους την ψήφισαν, πρόσθεσε ότι μπήκε στο ψηφοδέλτιο για να βοηθήσει και αναρωτήθηκε για την εκλογή της «πώς έγινε αυτό;».

Ούτε και η ίδια δεν ήξερε πως έγινε αυτό αλλά όταν θέλει ο κόσμος (και η ηγεσία), όλα γίνονται…

«Είμαι χαρούμενη. Και μπορώ να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με ψήφισε.

Αυτά, δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Είμαι σοκαρισμένη γιατί δεν το περίμενα. Μπήκα για να βοηθήσω και πως έγινε αυτό… Τους λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Να είναι όλοι καλά. Αυτά. Να είστε καλά», είπε.

Τουλάχιστον ελπίζουμε να βρίσκει τον δρόμο για την τουαλέτα