ΟΤΑΝ ΤΡΩΝΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ. ΥΠΟΛΟΓΗ Η “ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ” ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Ιούν 1, 2024 | Δημοτικά

Από την ηλεκτρονική εφημερίδα μας και από το κανάλι του δελτίου ειδήσεων, του μοναδικού στην Αττική, notia press web tv, έχουμε ξαναασχοληθεί με την υποτιθέμενη «αντιπολίτευση» στο Δήμο Γλυφάδας.

Βασικά ασχολούμαστε πιο πολύ με τις αντιπολιτεύσεις των παρατάξεων στους Δήμους, γιατί κατά κανόνα δεν κάνουν σωστά τη δουλειά που τους ανέθεσαν οι κάτοικοι των Δήμων τους.

Αρκετά χρόνια τώρα, δεν υφίστανται.

Άλλωστε αυτό επιδιώκουν και οι διοικήσεις, σχεδόν πάντα με τα απαραίτητα ανταλλάγματα.

Πάμε στο Δήμο Γλυφάδας.

Από την αρχή του 2014, ότι και όποιοι λένε ότι αντιπολιτεύονται τον Δήμαρχο Παπανικολάου στη Γλυφάδα, το λένε για τους δικούς τους λόγους, πολλές φορές είναι και ιδιοτελείς.

Για τα συμφέροντά τους  δλδ.

Προσπαθούν να γλυτώσουν το «τομάρι» τους για τον τρόπο που άσκησαν διοίκηση και δυστυχώς γι αυτούς, ο Παπανικολάου τους ξέρει το πως λειτουργούσαν, με πρώτο και καλύτερο το «γρηγορόσημο».

Τι σημαίνει «γρηγορόσημο»;

Αν κάποιος πολίτης ή επιχειρηματίας θέλει να ξεμπερδεύει με γρήγορες διαδικασίες για προβλήματα με τον Δήμο, βρίσκει τους κατάλληλους, καταβάλλει το φακελάκι του, και η δουλειά διεκπεραιώνεται τάχιστα.

Δεν μιλάμε για υπαλλήλους, το ξεκαθαρίζω αυτό.

Έχουμε προσωπική άποψη για πολλές τέτοιους είδους «εξυπηρετήσεις γρηγοροσήμων» από τα μυρωδάτα λουλούδια που εκλέγουν οι Γλυφαδιώτες.

Τώρα με τι κριτήρια τους ψηφίζουν, αυτά θα τα κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος

Άλλωστε στο παρελθόν, τα ονοματίζαμε αυτά τα λαμόγια και φυσικά πληρώσαμε την αλήθεια μας, που τολμήσαμε και την είπαμε,  με εκβιασμούς, δικαστήρια και απειλές.

Ερχόμαστε στο σήμερα.

Τι σημαίνει αντιπολίτευση για τους Δήμους;

Αντιπολίτευση ονομάζεται γενικά η οποιαδήποτε εναντίωση κατά της πλειοψηφίας των Διοικούντων του Δήμου, ή συνασπισμού παρατάξεων.

Αυτή ασκείται μεν, είτε από πολιτικά ή δημοτικά πρόσωπα, όπως οι δημοτικοί σύμβουλοι, είτε και από τους πολίτες ενός Δήμου, όπως π.χ. τους Δημοσιογράφους ή άλλα πρόσωπα ή παρατάξεις που εκπροσωπούν κάποιους πολίτες της πόλης.

Το πόσο ικανή ή τίμια, ή ηθική, ή επιμελής είναι η αντιπολίτευση στο Δήμο Γλυφάδας, αυτή κρίνεται και μόνο από το ποσοστό που πήραν στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Μόνος του ο Παπανικολάου έναντι του Σύριζα, του Πασοκιναλ, του κκε και κάποιων ανεξάρτητων, έλαβε το ποσοστό του 84% και στους 41 δημοτικούς συμβούλους εξέλεξε τους 38.

Μόλις 3 όλη η αντιπολίτευση.

Θα περίμενε κάποιος τουλάχιστον αυτοί οι 3 να ασκούσαν κάποια στοιχειώδη αντιπολίτευση, ίσα ίσα να δικαιολογήσουν τα προεκλογικά τους συνθήματα.

ΜΗΔΕΝ.

Ούτε καν συμμετέχουν ως αντιπολίτευση και στις επιτροπές που είχαν αφηνιάσει να μπουν, αλλά μετά από λίγο τους πήρε ο Μορφέας στην αγκαλιά του.

Ούτε καν στην δημοτική επιτροπή, που εκεί γίνεται όλο το παιχνίδι της διοίκησης στα οικονομικά και εργασιακά, και συμμετέχουν και οι 3 της λεγόμενης αντιπολίτευσης, δεν δίνουν το παρόν.

Και ρωτάμε εμείς, με όσο πιο ήρεμο και εποικοδομητικό ύφος.

Γιατί κύριοι είπατε ψέματα στους Γλυφαδιώτες;

Γιατί κύριοι δεν ενημερώνετε τους Γλυφαδιώτες για τα πεπραγμένα τόσο της διοίκησης, όσο και τα δικά σας;

Μήπως μετά από τις εκλογές, 8 μήνες τώρα, βγάλατε κάποιο δελτίο τύπου για το οποιοδήποτε θέμα;

Μήπως τελικά ο Παπανικολάου κάνει τόση άριστη διοίκηση και δεν έχετε κάποιο λόγο συμμετοχής;

Μήπως τότε να προσχωρούσατε κι εσείς ως διοίκηση, για να μην σας κατηγορούν οι Γλυφαδιώτες ότι κάτι παίζει με την διοίκηση;

Μήπως, ερώτημα είναι, υπάρχει κάποια συμφωνία κάτω από το τραπέζι με την διοίκηση με κάποια ανταλλάγματα και δεν κουνιέστε καθόλου;

Κάποια απάντηση θα βοηθούσε τους αναγνώστες μας να έχουν άποψη για την παρουσία σας.

Το κλείνουμε εδώ, εμείς έχουμε όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τα γραφόμενά μας, αλλά θα περιμένουμε κάποια επίσημη απάντηση στην εφημερίδα μας, την οποία φυσικά και θα την δημοσιοποιήσουμε ασκώντας την κριτική μας.