ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: ΝΕΟΙ, ΤΕΜΠΗ, ΔΕΞΙΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ, ΛΟΑΤΚΙ+, ΑΠΟΧΗ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 30%

Μάι 27, 2024 | Επισημάνσεις

Δέκα ημέρες περίπου απομένουν μέχρι τις Eυρωεκλογές και η Νέα Δημοκρατία έχει κινητοποιήσει τον κομματικό τους μηχανισμό για να εξασφαλίσει ότι θα ξεπεράσει το 30% και αν είναι εφικτό να πιάσει το 33%.

Αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία έχει να αντιμετωπίσει δύο πολύ σοβαρά προβλήματα και αυτό είναι η ακρίβεια η οποία ενοχλεί ιδιαίτερα τους νέους καθώς δεν μπορούν να φτιάξουν την ζωή τους και η οργή των δεξιών ψηφοφόρων για την ψήφιση του νόμου με τον οποίο οι «παντρεμένοι» ΛΟΑΤΚΙ+ θα μπορούν να υιοθετούν παιδιά.

Στο φαινόμενο της ακρίβειας πρέπει να προστεθεί και το επίσης οδυνηρό φαινόμενο της έλλειψης στέγης.

Η στέγη έχει γίνει κάτι απαγορευμένο για τους νέους που οι περισσότεροι αναγκάζονται να μένουν με τους γονείς τους.

Επίσης, το έγκλημα των Τεμπών δημιουργεί αρνητική προδιάθεση στους νέους απέναντι στη Νέα Δημοκρατία καθώς σχεδόν στο σύνολό τους τα θύματα ήταν νέοι άνθρωποι.

Φυσικά, οργή έχουν προκαλέσει και τα όσα ακολούθησαν. Η προσπάθεια συγκάλυψης, το μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας και φυσικά η μη ανάληψη ευθύνης.

Όμως, δεν είναι μόνο οι νέοι που έχουν γυρίσει την πλάτη στη ΝΔ.

Υπάρχει ένα μεγάλος μέρος των απολιτίκ, αυτών που ουσιαστικά είναι ανένταχτοι και δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο που πλέον δεν τους εμπνέει η ΝΔ.

Γιατί κακά τα ψέματα, η συγκεκριμένη τάξη, στήριζε τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κυρίως το έκαναν επειδή επηρεαζόντουσαν από τα ΜΜΕ.

Τώρα όμως είναι πιο πιθανό να απέχουν από τις εκλογές. Ειδικά για τους συγκεκριμένους είναι πιο εύκολο να πάνε στις παραλίες από το να πάνε να ψηφίσουν.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι θα έχουμε την μεγαλύτερη αποχή από καταβολής ευρωεκλογών.

Αυτός είναι και εκ των βασικότερων λόγων για τους οποίους επέλεξαν την Ελεονώρα Μελέτη ως υποψήφια ευρωβουλευτή. Έχει πρόσβαση στο συγκεκριμένο κοινό.

Δεν είναι τυχαίο που ο Στέφανος Κασσελάκης απευθύνεται συνεχώς σε αυτά τα κοινά μέσα από την καθημερινή επικοινωνία του σε πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές.

Άλλωστε για τον ίδιο η συγκεκριμένη τάξη πολιτών είναι προνομιακός χώρος. Εκπροσωπεί για αυτούς τον τρόπο ζωής που θα ήθελαν και θέλουν να έχουν.

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χάνει ψηφοφόρους ιδεολογικά αριστερούς αλλά κερδίζει ένα νέο σώμα ψηφοφόρων που δεν είναι αριστεροί.

Στην πραγματικότητα ο Στέφανος Κασσελάκης, πιστεύει ότι χάνει τους αριστερούς ψηφοφόρους προσωρινά και ότι αυτοί θα επιστρέψουν, όταν δουν ότι θα υπάρχει προοπτική εξουσίας.

Στο μεταξύ όμως ο ίδιος θα έχει καταφέρει να κερδίσει ένα νέο εκλογικό κοινό που θα αυξήσει σημαντικά την πολιτική του επιρροή.

Τέλος στα δεξιά κοινά μπορεί οι μεγάλες διαρροές να έχουν κλείσει προς τον Κυριάκο Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση και μπορεί με την συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου να έπεσαν οι τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας, αλλά το Άγιο Όρος στο οποίο ζουν οι πνευματικοί μεγάλου πληθυσμού της χώρας αλλά και η πλειοψηφία των εκκλησιών είναι κατά της ΝΔ.

Όσο για τους παραδοσιακούς δεξιούς ψηφοφόρους στη βόρεια Ελλάδα πολύ δύσκολα θα ψηφίσουν ξανά Νέα Δημοκρατία.

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το θέμα των εμβολίων.

Η απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca δημιούργησε πολύ μεγάλους προβληματισμούς στο εκλογικό κοινό της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχε επιλέξει να εμπιστευθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτό που τους φοβίζει «κυρίως» είναι ότι τέτοιες κρυμμένες αλήθειες υπάρχουν και για τα άλλα εμβόλια.

Και οι αλήθειες έχουν ένα κακό: Με κάποιο τρόπο πάντα βγαίνουν στην επιφάνεια