ΜΕ ΝΕΚΡΟΦΟΡΑ ΕΚΛΕΒΑΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΑΡΗ

Ιαν 20, 2024 | Επισημάνσεις

Τουλάχιστον πέντε οικοδομές είχαν ρημάξει οι δράστες, ενώ χρησιμοποιούσαν και μία νεκροφόρα για να μεταφέρουν τα κλεμμένα υλικά από τις οικοδομές και τα πουλούσαν αποκομίζοντας μεγάλο οικονομικό όφελος.

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις κλοπών από οικοδομές σε Βούλα και Βάρη..

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης  συνέλαβαν στην περιοχή της Γλυφάδας έναν 56χρονο, που μετέφερε με φορτηγό πλήθος οικοδομικών υλικών προκειμένου να τα πουλήσει σε άλλα άτομα.

Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευσή τους. Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2023, ο 56χρονος μαζί με άλλους συνεργούς, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα-συμμορία με διαρκή δράση σε κλοπές οικοδομικών υλικών από νεοαναγειρόμενες οικοδομές σε περιοχές της Αττικής.

Τα μέλη της σπείρας, κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες εισέρχονταν σε νεοαναγειρόμενες οικοδομές και αφαιρούσαν διάφορα είδη κατασκευής οικοδομής τα οποία διοχέτευαν αμέσως προς πώληση, αποκομίζοντας μεγάλο οικονομικό όφελος.

Για τη μεταφορά των οικοδομικών υλικών από τις οικοδομές, χρησιμοποιούσαν φορτηγά οχήματα αλλά και μία νεκροφόρα.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του αλλά και σε βάρος των άλλων δραστών οι οποίοι αναζητούνται, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς, ο οποίος έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη για ομοειδή αδικήματα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας της συμμορίας συνεχίζονται. Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στο φορτηγό του 56χρονου, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.