ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ VS ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ + ΣΥΡΙΖΑ + ΚΚΕ + ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

Σεπ 23, 2023 | Δημοτικά

Η τελευταία εβδομάδα που διανύσαμε, ήταν αυτή που μας επέτρεψε να γνωρίσουμε από κοντά τις δημοτικές παρατάξεις που επιζητούν την ψήφο των Γλυφαδιωτών για να την κυβερνήσουν και να την πάνε μπροστά, η κάθε μία με τα δικά της συνθήματα και σλόγκαν.

Όπως το λέμε και στον τίτλο του ρεπορτάζ μας, αυτό που είδαμε με τις δημοτικές παρατάξεις, δεν έχει προηγούμενο σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Είδαμε μία παράταξη, πολυσυλεκτική, στελέχη από όλους τους χώρους, από γαλάζιους μέχρι κόκκινους, στελέχη αξιοπρόσεκτα στην κοινωνία της πόλης από σχεδόν όλους τους επαγγελματικούς χώρους, και από την άλλη είδαμε παρατάξεις που με δυσκολία έκαναν την εκδήλωση των εγκαινίων τους, λόγω δυσκολίας προσέλευσης κόσμου.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, η αριστερή πρωτοβουλία Γλυφάδας πραγματοποίησε τα εγκαίνια της παράταξής τους.

Όπως λένε οι ίδιοι σε απόσπασμα της ομιλίας του επικεφαλής:

Πολλές δεκάδες συμπολίτισσες μας τίμησαν με την παρουσία τους, με τους οποίους ανταλλάξαμε απόψεις, συζητήσαμε τα προβλήματα της πόλης μας και δηλώσαμε πως όλοι μαζί θα παλέψουμε για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαϊκού κόσμου της Γλυφάδας, των εργαζομένων και της νεολαίας.

 

 

Στις 20 Σεπτεμβρίου, η μυστικοπαθής δημοτική παράταξη (δεν γνωρίζουμε τον λόγο της τόσης κεκλεισμένων των θυρών δημοσιοποίηση των στελεχών της και των προγραμμάτων τους), με τίτλο παράταξης Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ πραγματοποίησε κι αυτή τα εγκαίνια του γραφείου της και κάλεσε τους Γλυφαδιώτες να προσέλθουν για να ακούσουν τον επικεφαλή της.

Όπως διαβάσαμε σε κάποια ανακοίνωση, όχι δεν απέστειλλαν κάποιο επίσημο δελτίο τύπου, μόνοι τους τα λένε,

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η χθεσινή παρουσίαση του συνδυασμού μας “Η Γλυφάδα μας ενώνει ” στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου.

Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες που οι ίδιοι ανήρτησαν στο ιντερνετ, με δυσκολία πήγαν περί τους 200 νοματαίους.

Εδώ έχουμε μία απορία:

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού μαζί με τον επικεφαλής είναι 63 άτομα.

Αν βάλουμε ότι ο κάθε ένας πήρε την οικογένειά του για να παραστεί ξεπερνούν όλοι μαζί τα 200 άτομα.

Δλδ όχι μόνο τα στενά τους οικογενειακά πρόσωπα δεν πήγαν, αλλά πόσο μάλλον οι δημότες που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, κάλεσμα που σημειωτέον έγινε μόνο μέσω του faceboouk.

Δύο εκατοντάδες παριστάμενοι, δεν είναι ότι καλύτερο, τη στιγμή που υποτίθεται ότι τους στηρίζουν το Πασοκιναλ και ο Σύριζα.

Δυστυχώς όσο και αν κακαρίζει ο κόκκορας, αυγό δεν κάνει.

Εκτιμούμε ότι και τα δύο κόμματα αυτά, θα υποστούν πανωλεθρία στις κάλπεις με τις παραιτήσεις των στελεχών τους να είναι σωρό, αν διαθέτουν πολιτική ηθική.

Στις 21 Σεπτεμβρίου, την επόμενη ημέρα δλδ, πραγματοποίησε την επίσημη πρώτη ο υποψήφιος δήμαρχος της Γλυφάδας και νυν δήμαρχος κ. Παπανικολάου, στο κλειστό γήπεδο του Ελαιώνα.

Η ανακοίνωση της παράταξης Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ ως κύριο σλόγκαν προέταξε το: Τα καλύτερα είναι μπροστά

Εδώ τώρα θα σταθούμε στο ρεπορτάζ μας.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το γήπεδο του Ελαιώνα έχει χωρητικότητα σε καθίσματα περίπου 3.000.

Όπως όμως βλέπουμε και στο χώρο του γηπέδου δεν πέφτει καρφίτσα.

Ο κόσμος κατέκλυσε κάθε χώρο που μπορούσε να σταθεί, είτε καθιστός, είτε όρθιος.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι έξω από το γήπεδο, ήταν πολλές εκατοντάδες Γλυφαδιωτών που δεν χωρούσαν μέσα.

Όπως περίπου μπορέσαμε να υπολογίσουμε την προσέλευση του κόσμου, θα πρέπει να ήταν άνω των 5.000 Γλυφαδιωτών που έδωσαν την παρουσία τους.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε και δύο παραμέτρους

  • Ήταν μία ημέρα των απεργιών, χωρίς μέσα μεταφοράς.
  • Νύχτα ποδοσφαίρου με τις 4 κορυφαίες ομάδες να αγωνίζονται

Για σκεφτείτε το.

Κατά τη γνώμη μας οι διοργανωτές απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι στην παράταξη του Παπανικολάου, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Το να κάνουμε την σύγκριση με τις δεκάδες των παρισταμένων της μίας παράταξης, όπως οι ίδιοι το λένε στο δελτίο τύπου που ανακοίνωσαν, ή δύο εκατοντάδες παριστάμενοι του Πασοκιναλ Σύριζα, δεν νομίζουμε ότι ανταποκρίνονται σε σύγκριση.

Οι χιλιάδες παριστάμενοι στον Παπανικολάου, έδωσαν τη δική τους οντότητα σε αυτήν την αναμέτρηση των εκλογών.

Γνωρίζετε ότι δεν μασάμε τα λόγια μας στα ρεπορτάζ που κάνουμε και βλέπουμε με τις επισκέψεις σας ότι μας ανταμοίβετε  με τα θετικά σας σχόλια.

Όπως γνωρίζετε επίσης, ότι έχουμε επί σειρά ετών κατακρίνει την δημοτική αρχή για τα λάθη και τις παραλείψεις της.

Ίσως οι μοναδικοί που πληρώσαμε αυτήν την επιλογή, καθ ότι οι πολιτικάντηδες του δημοτικού συμβουλίου, οι δήθεν αντιπολιτευόμενοι, απεδείχθησαν νερόβραστη σούπα.

Ένα καλό ερώτημα είναι τι έχει προσφέρει ο επικεφαλής της παράταξης Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ κ. Γεωργούλας όλα αυτά τα χρόνια.

Αλλά αυτό είναι άλλο ρεπορτάζ που θα το πούμε σε άλλο χρόνο σύντομα.

Φυσικά το τι ειπώθηκε στις τρεις αυτές συγκεντρώσεις από τους υποψηφίους δημάρχους, δεν το υπολογίζουμε, καθώς κάποιοι μιλάνε με λόγια και άλλοι με έργα.

Κι αν κάποιοι θέλουν να μας κριτικάρουν κρυβόμενοι πίσω από την ανυπαρξία τους, εδώ είμαστε για να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι.