ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ: ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ ΚΙ Ο ΘΕΟΣ

Ιαν 19, 2022 | Γενικά τοπικής αυτοδιοίκησης

Σε πανικό οι υπεύθυνοι Κονδύλης και συνεργάτες του για την εκδικητική πολιτική που κάνουν σε πολιτικούς τους αντιπάλους, ζητούν να πληρώσει ο Δήμος για τα δικά τους λάθη.

Τρέχει και δεν φτάνει πλέον ο δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης και οι συνεργάτες του για την άδικη και καταχρηστική απόφαση που πήραν, να καταστρέψουν οικονομικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Ευάγγελου Τσαμήτα.

Στην  ίδια ακριβώς θέση θα βρεθούν και οι επιπόλαιοι δημοτικοί του σύμβουλοι που με την ψήφο τους εκδικούνται  έναν νομοταγή πολίτη, (ίσως άγνωστη λέξη γι αυτούς τους συμβούλους).

Τι θέλαμε να το αναφέρουμε;

Δεν γίναμε μάντεις. Απλά και φυσιολογικά αυτή θα ήταν η ροή των πραγμάτων.

Διαβάστε πως είχαμε κλείσει το προηγούμενο άρθρο μας που το παρουσιάσαμε στο δελτίο ειδήσεων στις  21 Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου.

Είχαμε πει τότε…

Ρεζιλίκια πράγματα. Φοβούνται να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που οι ίδιοι τις οδηγούν εις βάρος του Δήμου και του Δημοτικού ταμείου.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε το πόσο ο κ. Κονδύλης και οι περί αυτών σύμβουλοι, ενδιαφέρονται να διαφυλλάξουν την περιουσία του Δήμου ή είναι μόνο τα παχιά λόγια που τον διακρίνουν.

Γνωρίζετε ποιός πληρώνει όλα αυτά τα έξοδα των δεκάδων χιλιάδων ευρώ;

Όχι ο κ. Κονδύλης.

Ούτε κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Αυτοί πληρώνονται, τα παίρνουν, δεν πληρώνουν.

Ο λαός του Αλίμου πληρώνει. Από τους φόρους του. Από τον ιδρώτα του για να πληρώσει τους φόρους που του επιβάλλουν μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και τα δημοτικά τέλη.

Ρωτάμε τον δήμαρχο κ. Κονδύλη.

Αν ήταν δικά σας τα χρήματα, έτσι, την ίδια αδιαφορία θα επιδεικνύατε;

Και για να σας δείξουμε όλο το φάσμα των επικίνδυνων ελιγμών του κ. Κονδύλη που βαρύνουν όμως τον δημοτικό κουρβανά.

Στις 15 Δεκεμβρίου, σε ένα μήνα περίπου, θα γίνει το δικαστήριο για την αγωγή που κατέθεσαν οι ιδιώτες ποσού 1.600.000 € εναντίον της δημοτικής αρχής και προς τους αμόδιους υπαλλήλους, για την ζημία που έχουν προκαλέσει που δεν εφαρμόζουν τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Εκρεμμεί ακόμη κι άλλη αγωγή του κ. Τσαμήτα κατά του Δήμου για την οικονομική ζημία που έχει υποστεί μέχρι τώρα ποσού 4.700.000€, η οποία αναμένεται να προσδιοριστεί σύντομα.

Τι γίνεται εδώ τελικά; Που οδηγεί ο κ. Κονδύλης που εξ αιτίας της προσωπικής πολιτικής εμπάθειας που τρέφει προς τους αντιπάλους του, δεν διστάζει να υπερχρεώσει τους Αλιμιώτες με εκατομμύρια ευρώ;

Καλά, κάποιοι σώφρωνες σύμβουλοί του δεν το βλέπουν; Πως το ανέχονται αυτό; Τι θα πουν στο λαό όταν γίνει το δικαστήριο και επιβάλλει στο Δήμο τα ποσά που εκδικάζονται; Πως θα δικαιολογήσουν τις μέχρι τώρα παράνομες ενέργειές τους;

Προφανώς ή θα πουν κάποια επιτηδευμένα ψέματα, ή θα ποιήσουν την νήσσαν.

Αυτά είχαμε πει και είχαμε κλείσει το ρεπορτάζ .

Τα γεγονότα δικαίωσαν την πραγματικότητα και ο κ. Κονδύλης τρέφεται πλέον από τον πανικό της ήττας του.

Τα δικαστήρια στην Ελλάδα μπορεί να αργούν αλλά προχωρούν.

Δυστυχώς όταν αρχίζεις να λειτουργείς με λάθη, πάντα θα συνεχίζεις με λάθη για να καλύψεις τα προηγούμενα.

Η φιλική του (αν όχι δική του) ιστοσελίδα, θέλοντας να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, έκανε επίθεση κατά των μαρτύρων που κατέθεσαν στην αγωγή των κ.κ. Τσαμήτα και Σκόρδου, λέγοντας οτι έπεσαν οι μάσκες αυτών που θέλουν το κακό του Δήμου και καταθέτουν ενάντια στον “λαοπρόβλητο και ηθικά αδέκαστο”  δήμαρχο Αλίμου κ. Κονδύλη.

Επιτίθεντε στους θιγόμενους λέγοντας οτι βάλουν και ενάντια στον Δήμο και στους κατοίκους.

Γιατί όμως αυτή η επίθεση; Αφού το θέμα πλέον εξ αιτίας των σκοτεινών ενεργειών του κ. Κονδύλη, πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Πάμε κατά σειρά των γεγονότων.

Έγινε η δίκη κατά των κ.κ. Κονδύλη, Παπαδομανωλάκη και Μούσιας στις 27 Δεκεμβρίου και αναμένετε η απόφαση.

Υπενθυμίζουμε  ότι  η  αγωγή  έγινε  λόγω μη  συμμόρφωσης  της  πολεοδομίας  του  δήμου  Αλίμου  σε  δικαστική  απόφαση  του  Εφετείου Πειραιά έκδοσης  Οικοδομικής Άδειας  του  ιδιωτικού  ΚΤΕΟ  στον  δήμο  που  παράνομα  δεν  εκδίδουν,  με  πλέον  σαφή  κίνδυνο  την  πληρωμή  πολλών  εκατομμυρίων  ευρώ για  τους  υπαλλήλους  αλλά  και  τον  Δήμο  με  την  προσωπική  ευθύνη  του  δημάρχου.

Αντί  να  κοιτάξει ο δήμαρχος  να  λύση  το  θέμα  εφαρμόζοντας  τις  δικαστικές  αποφάσεις  κατηγορεί  τους  δύο  δημοτικούς  συμβούλους  μάρτυρες  της  υπόθεσης οι  οποίοι αν  μη  τι  άλλο υποστηρίζουν το  δικαιο  απέναντι στις  παράνομες  πράξεις  των  υπαλλήλων  και  του  δημάρχου και  προσπαθούν να προστατεύσουν  τα  συμφέροντα  των  δημοτών  από  ακόμη  μεγαλύτερες  αποζημιώσεις που  θα  προκύψουν  μελλοντικά και  τότε  υπόλογος  θα  είναι  ο  δήμος  και  όχι  οι υπάλληλοι  και  ο  Δήμαρχος  όπως  είναι  τώρα, γιατί  τουλάχιστον  για  την ώρα  οι  αγωγές  είναι  προσωπικές στο πρόσωπο του κ. Κονδύλη και των δύο υπαλλήλων.

Δείτε τώρα τι προσπαθεί να καταφέρει ο κ. Κονδύλης.

Βλέποντας οτι η δικαιοσύνη θα δικαιώσει τον κ. Τσαμήτα και τον κ. Σκόρδο και θα επιβληθούν στους κ.κ. Κονδύλη, Παπαδομανωλάκη και Μούσια μεγάλα ποσά ως αποζημίωση στην οικονομική καταστροφή που οδηγούν τους δύο επιχειρηματίες, καταθέτουν στο Πρωτοδικείο Αθηνών αίτημα, κατά ουσίαν, να είναι ο Δήμος υπαίτιος σε οποιοδήποτε καταλογισμό που θα επιβληθεί.

Δλδ βγάζουν την ουρά τους απέξω και να μην έχουν υπαιτιότητα αυτοί οι τρεις, που με τις δικές τους αποφάσεις οδηγήθηκαν εκεί τα πράγματα.

Δείτε τι λένε οι αιτούντες στο τέλος της αίτησης.

Να καταδικασθεί ο προσεπικαλούμενος και παρεπιμπτόντως εναγόμενος Δήμος να καταβάλλει στην κυρίως ενάγουσα, κάθε ποσό που τυχόν υποχρεωθούμε να καταβάλλουμε σε αυτήν αναλαμβάνοντας άμα και κάθε άλλη  συναφή υποχρέωση.

Όπως βλέπετε, όταν τους λέγαμε και απευθύναμε έκκληση στους Δημοτικούς συμβούλους οτι δεν έπρεπε να ψηφίσουν και να «νομιμοποιήσουν» την παρανομία που εγένετο, διότι κάποια στιγμή θα κληθούν από τη δικαιοσύνη, τα γεγονότα δικαιώνουν τους κ.κ. Τσαμήτα και Σκόρδο.

Τα γνωρίζει αυτά ο λαός του Αλίμου; Οτι με τις παράνομες και παράλογες  ενέργειες του κ Κονδύλη, ο λαός θα πληρώσει αυτόν τον τσαμπουκά του δημάρχου;

Τι θα πουν στους ψηφοφόρους τους οι δημοτικοί σύμβουλοι;

Αλλά, επειδή ο αρθρογράφος που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, οτι οι μάσκες έπεσαν από τους κ.κ. Ορφανό και Γιαννακόπουλο, διαβάστε κάποιο απόσπασμα των καταθέσεών τους.

ΟΡΦΑΝΟΣ: Ομολογώ ότι μου είναι ακατανόητοι οι λόγοι που ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι υπάλληλοι επιδεικνύουν τέτοια εναντίωση στην επιχείρηση του κ. Τσαμήτα. Δεν θα ήθελα να φτάσω να πιστέψω ότι ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι υπάλληλοι επιχειρούν συμπαιγνία προς όφελος τρίτων και προς βλάβη των συμφερόντων του Δήμου. Εντούτοις, η αλαζονεία και η  περιφρόνηση που επιδεικνύουν στην δικαστική απόφαση την στιγμή που η συμπεριφορά  αυτή επισύρει ευθύνες, καθώς και η όλη μεθοδευμένη στάση τους στο θέμα, δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά του Δήμου. Η εμμονή τους στην περιφρόνηση των δικαστικών αποφάσεων είναι συμπεριφορά προσβλητική, υποτιμητική και οικονομικά επικίνδυνη για το Δήμο και όλους εμάς που κατοικούμε στον Άλιμο και υπηρετούμε τα κοινά.

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Αφού είπε  ενόρκως ότι και ο κ. Ορφανός, δείτε και μία ακόμη άλλη λεπτομέρεια για να δούμε και ποιες είναι οι ηθικές αξίες αυτών που διοικούν τη πόλη.

Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω ότι την υπεράσπιση του Δημάρχου και των υπαλλήλων στην αγωγή αυτή, η οποία είναι προσωπική υπόθεσή τους, ανέλαβε ο Δήμος Αλίμου με έξοδά του, τα οποία ανέρχονται με βάση την σχετική απόφαση της οικονομικής επιτροπής για την αμοιβή των δικηγόρων στο ποσό των 25.000 €, ποσό διπλάσιο των ετήσιων συντάξεών μου. Δηλαδή, μαζί με τα χρήματα του προστίμου για την μη συμμόρφωση, οι δημότες του Αλίμου έχουν επιβαρυνθεί για την υπόθεση αυτή ήδη 40.000 €.  

Βλέπουμε λοιπόν, οτι ενώ καθαρά και σαφέστατα ο κ. Κονδύλης με τους συνεργάτες του για την προσωπική τους αντίθεση και διάσταση με τον κ. Τσαμήτα, κάνουν τα «κοκοράκια» μέχρι ενός σημείου, και βλέποντας οτι πλέον η δικαιοσύνη δεν μασάει από τέτοιες «μαγκιές» προσπαθούν να αποδώσουν τις ευθύνες στους επιχειρηματίες οτι αυτοί φταίνε που πληρώνουν χιλιάδες ευρώ για το εκδικητικό μένος των διοικούντων.

Και συν τοις άλλοις, αυτοί κάνουν το κομμάτι τους, αντιτίθεντε με τον κ. Τσαμήτα αλλά τις μαγκιές τους να τις αναλάβει ο Δήμος και κατ επέκτασιν ο λαός του Αλίμου.

Ρεζιλίκια πράγματα. Φοβούνται να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που οι ίδιοι τις οδηγούν εις βάρος του Δήμου και του Δημοτικού ταμείου.

Και για να σας δείξουμε όλο το φάσμα των επικίνδυνων ελιγμών του κ. Κονδύλη που βαρύνουν όμως τον δημοτικό κουρβανά:

Στις 15 Δεκεμβρίου, σε ένα μήνα περίπου, θα γίνει το δικαστήριο για την αγωγή που κατέθεσαν οι ιδιώτες ποσού 1.600.000 € εναντίον της δημοτικής αρχής και προς τους αμόδιους υπαλλήλους, για την ζημία που έχουν προκαλέσει που δεν εφαρμόζουν τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Εκρεμμεί ακόμη κι άλλη αγωγή του κ. Τσαμήτα κατά του Δήμου για την οικονομική ζημία που έχει υποστεί μέχρι τώρα ποσού 4.700.000€, η οποία αναμένεται να προσδιοριστεί σύντομα.

Τι γίνεται εδώ τελικά; Που οδηγεί ο κ. Κονδύλης που εξ αιτίας της προσωπικής πολιτικής εμπάθειας που τρέφει προς τους αντιπάλους του, δεν διστάζει να υπερχρεώσει τους Αλιμιώτες με εκατομμύρια ευρώ.

Καλά, κάποιοι σώφρωνες σύμβουλοί του δεν το βλέπουν; Πως το ανέχονται αυτό; Τι θα πουν στο λαό όταν γίνει το δικαστήριο και επιβάλλει στο Δήμο τα ποσά που εκδικάζονται; Πως θα δικαιολογήσουν τις μέχρι τώρα παράνομες ενέργειές τους;

Ποιός  είναι  αυτός  λοιπόν  που  βλάπτει τον Δήμο Αλίμου ;;;;

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This