ΟΙ ΒΟΥΛΙΩΤΕΣ ΣΤΟ “ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟ. ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΕΙΡΑ;

Σεπ 1, 2021 | Δημοτικά

Ένα πρόσωπο ακραιφνούς και αλλοπρόσαλου δημάρχου έδειξε προς τους Δημότες του και προς την νομιμότητα και ηθικής υπόστασής του ο δήμαρχος των 3Β κ. Κωνσταντέλλος.

Ενέργειες του κ. Κωνσταντέλλου που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, δικτατορικές και φασιστικής νοοτροπίας, προκάλεσε επί ζημία του κοινού καλού, που δυστυχώς συνυπόγραψε και η νομιμότητα διά μέσου της ανύπαρκτης Αστυνομίας, αφήνοντας την αίσθηση σε δεκάδες Δημότες οτι είναι απροστάτευτοι από αυτούς που ορκίστηκαν να τους προστατεύουν.

Το θέμα:

Τον εφιάλτη έζησαν την Πέμπτη 12/8, από τις 12 : 00 το μεσημέρι και μετά, κάτοικοι της Β. Παύλου στη Βούλα λόγω της αυθαίρετης-βίαιης και παντελώς απροειδοποίητης προσβολής των περιουσιών τους από τη δημοτική αρχή.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος, που είχε το γενικό πρόσταγμα της όλης «επιχείρησης», με πληθώρα συνεργείων του δήμου και βαρέων μηχανημάτων και με τη συνοδεία επίσης πολυπληθούς κλιμακίου υπηρεσιακών και αιρετών, προέβη στην βάναυση αποξήλωση των υφιστάμενων προστατευτικών (μπάρες) εντός των χώρων των ιδιοκτησιών τους και εκτός των χώρων των πεζοδρομίων ! Ήταν δε τέτοια η μανία και η ένταση της «επέμβασης» αυτής, που αποξηλώθηκε με τη χρήση κομπρεσέρ, ακόμη και η εσωτερική σειρά από κολωνάκια που ήσαν τοποθετημένα από τον ίδιο το δήμο παλαιότερα και σε μία περίπτωση γκρεμίστηκε χαμηλό τοιχίο, τμήμα του υπογείου γκαράζ οικοδομικού συγκροτήματος. Τέλος και μετά την ολοκλήρωση της «ενέργειας» αυτής, τοποθετήθηκαν ευδιάκριτες πινακίδες που καλούν τους διερχόμενους να παρκάρουν εντός των χώρων αυτών με την επίκληση της δήθεν κοινοχρησίας τους.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η αυθαίρετη αυτή ενέργεια της δημοτικής αρχής, που επελέγη (όχι τυχαία) να γίνει παραμονές του Δεκαπενταύγουστου, αποτελούσε στην ουσία μορφή επίδειξης ισχύος και ίσως μία μορφή αντιποίνων για την κατάθεση εκ μέρους κατοίκων προσφυγής εναντίον της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιχειρούμενη “ανάπλαση” της Β. Παύλου.

Όπως δε έχουμε αντιληφθεί, η “ανάπλαση” αυτή, υποκρύπτει, στην ουσία της, μία αυθαίρετη τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, ενός ρυμοτομικού που ποτέ δεν εφαρμόστηκε και το οποίο χρονολογείται από το έτος 1961.

Δυστυχώς, εν έτει 2021, ο αμετροεπής δήμαρχος, προσπαθεί με μία κατά το δοκούν αυτού – και εντελώς αντίθετη σε κάθε έννοια λογικής και πρακτικότητας – τροποποίηση ή στρεβλή εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου, να εφαρμόσει ένα σχέδιο που περιλαμβάνει: οδικό ρεύμα κυκλοφορίας αυτοκινήτων, καταλύοντας τους ιδιωτικούς χώρους μπροστά στις αυλόπορτες, νησίδα ελεγχόμενης στάθμευσης στο μέσον-οδικό ρεύμα αντίθετης κυκλοφορίας και ποδηλατόδρομο-πεζοδρόμιο. Οι επεμβάσεις όμως αυτές είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν θα συνεισφέρουν στην βελτίωση των συνθηκών ζωής στην περιοχή αλλά, αντίθετα, είναι βέβαιο ότι θα επιδεινώσουν δραματικά αυτές !

 

 

Η βίαιη αυτή παρέμβαση του δημάρχου, που προξένησε φθορά σε ξένη περιουσία, προκάλεσε την εύλογη αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι και κατέφυγαν  σε περαιτέρω ενέργειες προς προστασία τους και αποκατάσταση της νομιμότητας.

Και εδώ βγαίνει το συμπέρασμα με αποδείξεις για τον χαρακτηρισμό του σε παραβατικό και βίαιο δήμαρχο.

Το ψάξαμε το θέμα, ρωτήσαμε και μάθαμε το εξής εξωφρενικό και αδιανόητο για εκλεγμένο δημοκρατικά δήμαρχο.

Για όλη αυτήν την επέλαση της καταστροφής του πεζόδρομου, δεν υπήρχε άδεια εκτέλεσης εργασιών.

Βαρβάτη παρανομία και ελεγχόμενη πειθαρχικά αλλά και ποινικά.

Στο κάλεσμα δε της αστυνομίας από το οικείο τμήμα από τους κατοίκους για όλα αυτά που συμβαίνουν στον κεντρικότερο δρόμο της Βούλας, η αστυνομία ήρθε μετά το πέρας των εργασιών, περίπου δύο ώρες μετά, και σαφώς αφού το “έγκλημα” είχε διαπραχθεί ήδη, δεν μπορούσαν να συλλάβουν τους παραβάτες με τη διαδικασία του αυτόφωρου αφού είχαν φύγει.

Από οτι μάθαμε, μάλλον ο διοικητής του τμήματος αλλά και στο σύνολο των αστυνομικών που υπηρετούν στη Βούλα, δεν ήξεραν προς τα που πέφτει η Βασιλέως Παύλου και δεν ήξεραν που να πάνε και γι αυτό καθυστέρησαν.

Η πληροφορία οτι έπαιζαν τάβλι οι αστυνομικοί ή ολιγορούσαν επίτηδες και δεν πήγαν μέσα σε δύο ώρες λόγω σκοπιμοτήτων, κρίνεται αναληθής.

Δείτε τώρα και το κερασάκι στη τούρτα που μάθαμε από το ρεπορτάζ.

Η παράνομη επιχείρηση ξηλώματος της Βασιλέως Παύλου έγινε στις 12 Αυγούστου.

Βλέποντας όμως ο παραβατικός κ. Κωνσταντέλλος την άμεση αντίδραση των κατοίκων που προσπαθούσαν να διαφυλάξουν την νομιμότητα για το κοινό καλό καλώντας την ανύπαρκτη, όπως αποδείχθηκε, αστυνομία και στη Δικαιοσύνη, έστειλλε την επομένη, στις 13 Αυγούστου δλδ, επιστολή στους κατοίκους που τους έλεγε τα εξής απίθανα:

ΘΕΜΑ: Εξαιρετικά επείγουσα αποξήλωση και απομάκρυνση αυθαίρετων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων από τον ευρύτερο κοινόχρηστο χώρο εμπροσθεν της φερόμενης ως ιδιοκτησία σας επί της Λ.Βασ.Παύλου…

Λαμβάνοντας υπόψη ….και σε συνέχεια αυτοψίας της Υπηρεσίας μας που πραγματοποιήθηκε την 12-08-2021 !!!!!!….

Παρακαλούμε για την εξαιρετικά επείγουσα αποξήλωση….(την οποία είχαν ήδη πραγματοποιήσει χωρίς άδεια)!!!!!!

Εκτιμούμε, με όση καλοπροαίρετη και καλή διάθεση κριτικής να έχουμε προς το πρόσωπο του κ. Κωνσταντέλλου, είναι μεγάλη ντροπή και θα πρέπει να αισθάνεται υπόλογος στην συνείδησή του, για τις ενέργειές του αυτές.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει, είναι ανήθικο να παίζει κάποιος αιρετός με τους νόμους και να μην σέβεται τους δημότες του.

Μάλλον πήρε το παράδειγμα της αλλαζονείας του συναδέλφου του δημάρχου Γλυφάδας.

Επισημαίνουμε, τέλος, ότι με την επιχειρούμενη “ανάπλαση”, όπως διαπιστώσαμε, όσα δέντρα, ευκάλυπτοι και άλλες δενδροστοιχίες, τα οποία δεν μπορούν να εγκιβωτιστούν βάσει των σχεδίων, θα χαθούν οριστικά.

Την ώρα λοιπόν, που η Ελλάδα χάνει λόγω πυρκαγιών σημαντικά τμήματα πρασίνου, ο «αεικίνητος» δήμαρχος ΒΒΒ προτίθεται να εξαφανίσει το λιγοστό πλέον αστικό πράσινο.

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This