ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΚΙΣΤΕΙ;

Ιούν 22, 2021 | Δημοτικά

Επειδή μεθαύριο Τετάρτη 23-6-21 πλησιάζει η τρίτη και τελευταία κατά σειρά ψηφοφορία της γενικής συνέλευσης που αφορά τον ισολογισμό του 2019 για την Δημοτική επιχείρηση της ΓΚΟΛΦ Α.Ε. στη Γλυφάδα στις 16-6-21, αφού οι δύο πρώτες ούτε καν δεν μπήκαν για συζήτηση, θέλουμε να αναφερθούμε στην προηγούμενη γενική συνέλευση που έγινε πριν ένα χρόνο, στις 15-7-2020.
Όπως θα καταλάβετε το θέμα μας είναι κατ΄αρχήν το στάτους κβο με τους προπονητές του Γκολφ και το τεράστιο μαύρο χρήμα που διακινείται δεκαετίες τώρα και τρώγονται από τους επιτήδειους.
Σ΄αυτήν την συνεδρίαση ο δήμαρχος κ. Παπανικολάου δυσαρεστήθηκε και αναφέρθηκε με έκπληξη στην τοποθέτηση του προέδρου της επιχείρησης κ. Λεβετσοβίτη αναφορικά με τους προπονητές, ότι το Διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης αποφάσισε την επιβολή ως ετήσιας αποζημίωσης από τις χρήσεις του γηπέδου από τους προπονητές με το ποσόν των 500 ευρώ το χρόνο.
Μάλιστα ο κ. δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Λεβετσοβίτη, αφού γίνει η συννενόηση μεταξύ τους να αυξηθεί το ποσόν κατά πολύ περισσότερο.
Γεγονός λοιπόν είναι ότι από την έρευνά μας απεδείχθη ότι παρ΄όλες τις καλές προθέσεις που είχαν οι προηγούμενες διοικήσεις, δεν κατάφεραν να αυξήσουν το ποσό των εσόδων από τα μαθήματα των προπονητών, λόγω των πιέσεων που ασκούσαν κάποιοι παράγοντες και δη των προπονητών αναβάλλοντας και παγώνοντας τις διαδικασίες.
Εδώ συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. δήμαρχο, ότι όλα αυτά τα χρόνια το Γκολφ και κατ΄επέκταση το δημοτικό ταμείο έχανε σημαντικά ποσά ως έσοδα, που σύμφωνα με τη δική μας έρευνα και στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως, μόνο από το θέμα των προπονητών.
Φανταστείτε τώρα, αν κάθε χρόνο, σύμφωνα με τις δικές τους έγγραφες καταστάσεις που δηλώνουν πόσα μπορούν να πληρώνουν στη δημοτική επιχείρηση κάθε χρόνο όλοι αυτοί που καπηλεύονται δεκαετίες το γήπεδο του γκολφ, φανταστείτε πόσα εκατομμύρια ευρώ έχουν χαθεί από αρχής γενομένης που έγινε το Γκολφ δημοτικό. Το 1993 δλδ.
Μέχρι σήμερα, μετά την περυσινή γενική συνέλευση, δεν έχει αναρτηθεί στη διαύγεια απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου που να διακηρήσει προσλήψεις προπονητών και μάλιστα με τις προϋποθέσεις για άσκηση επαγγέλματος εκάστου προπονητή.
Ακόμα και σήμερα δλδ, μετά τα τόσα χρόνια πάλι όλα στον αέρα, με τις ευλογίες των εκάστοτε διοικούντων και της σημερινής διοίκησης.
Και εδώ αναφερόμαστε ότι οι προϋποθέσεις, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, απαιτούν άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητού γκολφ από την Γενική γραμματεία αθλητισμού και τον ΑΣΕΠ.
Εδώ όμως ανακαλύπτουμε από το ρεπορτάζ μας ότι ακόμη δεν έχει συγκροτηθεί σχολή προπονητών γκολφ, όπως όφειλε να πράξει η εθνική ομοσπονδία γκολφ.
Από το ρεπορτάζ μας ακόμη προκύπτει ότι η δημοτική επιχείρηση γκολφ Α.Ε. δεν έχει ούτε αυτή άδεια λειτουργίας για το γκολφ, λόγω της έλλειψης έγκρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Δλδ όλοι και όλα κινούνται στον δρόμο της παρανομίας και του μαύρου χρήματος.
Το γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Γλυφάδας; Αν και όταν τους καλέσει ο εισαγγελέας αφού ψηφίσουν τις παράνομες ενέργειες της διοίκησης, ότι έχουν παρανομήσει με την ψήφο τους, θα επικαλεστούν άγνοια;
Σήμερα τι έχουμε;
Με την δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων του έτους 2019 που θα έρθει (τόσο σύντομα τους πήρε για να το φέρουν) προς ψήφιση και έγκριση, δεν αναφέρει πουθενά την έκθεση των ορκωτών λογιστών, ούτε καν τα έσοδα από τους προπονητές, που σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου έχουν ζημιώσει όλες οι διοικήσεις το δημοτικό ταμείο.
Αλλά και επί δικής τους θητείας τα τελευταία επτά χρόνια, ούτε αυτοί που λένε ότι κόπτονται για το δημοτικό ταμείο αναφέρουν τίποτα σχετικό.
Όπως:
Πως γίνεται ο έλεγχος των εισερχομένων στο γήπεδο;
Ποιοι και πόσοι είναι οι προπονητές;
Ποιοι έστω έχουν υπογράψει σύμβαση με τιμές των δικών τους τιμοκαταλόγων;
Έχουν οι προπονητές την Ελληνική άδεια άσκηση επαγγέλματος για να δραστηροποιούνται και να είναι νόμιμοι στα χρήματα που εισπράττουν; το γνωρίζουν αυτό οι οικονομικοί ελεγκτές;
Μήπως υπάρχουν και συνταξιούχοι που παραδίδουν μαθήματα, όταν μάλιστα ένας εξ αυτών είναι σήμερα και μέλος του Διοικητικού συμβουλίου; Και μάλιστα όταν οι διοικούντες του σβήσανε χρέος 1.250 ευρώ;
Δείτε και το σχετικό έγγραφο. (γκίνης)
Δεν πρέπει αυτά τα ερωτήματα να απαντηθούν; Δεν πρέπει οι δημοτικοί σύμβουλοι να τα ρωτήσουν στη γενική συνέλευση;
Η κατάσταση αυτή με τους προπονητές είχε χαρακτηριστεί ως μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο, οι προπονητές του Γκολφ να είναι υπάλληλοί του μισθωτοί και ταυτόχρονα ελεύθεροι επαγγελματίες να εισπράττουν τα ποσά των μαθημάτων, κάνοντας χρήση του δημοτικού γηπέδου του γκολφ, του χώρου προπόνησης και να είναι μισθωτές του χώρου ειδών γκολφ, όπως το δήλωσε εγγράφως προπονητής προς τη διοίκηση.
Παγκόσμια πρωτοτυπία και διακίνηση μαύρου χρήματος με τις ευλογίες των διοικούντων.
Και στις επίσημες δικές σας καταστάσεις να μην υπάρχει καμμία αναφορά κ. δήμαρχε.
Διαπλοκή; Διαφθορά; Ύποπτες συνδιαλλαγές; Ποιος θα τα ρωτήσει;
Ποια είναι τα έσοδα από τα ηλεκτροκίνητα αμαξάκια; (φωτο)
Από τους σάκους; Από τα καρότσια; Ποιος τα μισθώνει αυτά τα είδη στους επισκέπτες ημερήσιων εισητηρίων;
Πως μπορούν οι ορκωτοί λογιστές να πουν στην γενική συνέλευση ποια είναι τα έσοδα, όταν δεν υπάρχουν αναλύσεις εσόδων σύμφωνα με τα προϊόντα που διακινεί η δημοτική επιχείρηση;
Ακόμη, δεν πρέπει να ρωτήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι στη γενική συνέλευση πως ελέγχονται οι επισκέπτες για να αθληθούν;
Εδώ σας παρουσιάζουμε χαρακτηριστικά κάποια έντυπα, που τα προηγούμενα χρόνια με άλλες διοικήσεις, έλεγχαν και γνώριζαν τα ονοματεπώνυμα και τις ώρες εισόδου όλους τους εισερχομένους της ημέρας από τα οποία εμφανίζονται τα τελικά ποσά ημερήσια από τα μαθήματα.
Υπάρχει κάτι παρόμοιο να δείξει η σημερινή διοίκηση τα επτά χρόνια που είναι διοίκηση;

Πως διαμορφώνονται τα έσοδα;  Πως τα υπολογίζουν τα εισερχόμενα χρήματα;

Μήπως γίνονται και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και τα τσεπώνουν κάποιοι επιτήδειοι της διοίκησης και των προπονητών;
Εμείς ρωτάμε τι συμβαίνει και ελπίζουμε να ερωτηθούν στη γενική συνέλευση.
Επίσης σας παρουσιάζουμε  ακόμη και τις εντολές της τότε διοίκησης το πώς τα αρμόδια τμήματα θα πραγματοποιούσαν τον έλεγχο των εισερχομένων στο γήπεδο του γκολφ.
Εσείς κύριοι της σημερινής διοίκησης που κατηγορείτε με τόση μεγάλη ευκολία τις προηγούμενες διοικήσεις, πως κάνετε τον έλεγχο;
Ή μήπως είναι άγνωστη λέξη για σας και δεν σας συμφέρει να γίνεται;
Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, αποδεικνύεται ότι τα απωλεσθέντα χρήματα, και είναι τεράστια τα ποσά, σίγουρα δεν πάνε στο δημοτικό ταμείο.
Δεν θα πρέπει ηθικά και έντιμα οι δημοτικοί σύμβουλοι στη γενική συνέλευση να ρωτήσουν που πάνε τα χρήματα;
Από τις ερωτήσεις που θα τεθούν, θα πρέπει να δείξουν στους Γλυφαδιώτες, ότι κι αυτοί προβληματίζονται από την συνεχιζόμενη απώλεια εσόδων του γκολφ.
Εκτός αν όλοι εκεί μέσα είναι μία παρέα με κοινό στόχο και σκοπό.
Σημειώνουμε ότι έχουμε στα χέρια μας τόσο υλικό που όταν τα δημοσιοποιήσουμε αμέσως μετά την γενική συνέλευση, φροντίστε εσείς που θα τα ψηφίσετε να προσλάβετε τον δήμαρχο για δικηγόρο.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This