ΤΕΙΧΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ

Απρ 2, 2021 | Uncategorized

Η προσπάθεια που πρέπει και είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε για να αποδείξουμε ότι η νοημοσύνη των ανθρώπων υπερτερεί από αυτήν των ζώων, δυστυχώς τις περισσότερες φορές, τουλάχιστον ακόμη, δεν φαίνεται να έχει δώσει καρπούς.

Είναι λυπηρό να βλέπεις πράξεις και καταστάσεις από ανθρώπους που από τύχη κατέκτησαν αξιώματα και τίτλους, να συμπεριφέρονται ως κτήνη σε ζώα που τα τοποθετούμε ως φίλους του ανθρώπου αλλά και ως παρέα στην πορεία της ζωής μας.

Δυστυχώς, ως οι πρώτοι πολίτες της πόλης τους, οι Δήμαρχοι, που θα έπρεπε να δίνουν το καλύτερο παράδειγμα σε όλους εμάς ως προς την συμπεριφορά προς τα Ζώα, δίνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Κηνυγάνε τα αδέσποτα, τα σπρώχνουν σε απόκρημνες και σε βουνοκορφές, ατάϊστα, διψασμένα που στην ουσία τα καταδικάζουν να πεθάνουν από πείνα και δίψα. Οικτρός θάνατος που δυστυχώς ακόμη και στον χρόνο που ζούμε υπάρχουν τέτοιοι «άρχοντες» που λειτουργούν έτσι, ίσως γιατί έτσι τους έμαθαν οι γονείς τους.

Ίσως στα μεγάλα αστικά κέντρα να μην υπάρχουν πλέον τέτοια φαινόμενα. Ίσως γιατί οι φιλοζωϊκές εταιρείες προσπαθούν και ενημερώνουν τον αστικό πληθυσμό ως προς την πρέπουσα συμπεριφορά προς τα ζώα.

Στην επαρχία όμως είναι διαφορετικά. Πολλοί δήμοι δεν δείχνουν αυτήν την ανθρώπινη ευαισθησία προς τα ζωντανά.

Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για το Αγρίνιο και τον δήμαρχο που κάνει ότι μπορεί για να εξαφανίσει τα ζώα από τη πόλη του.

Υπάρχει ένας πολίτης του Αγρινίου, εν ονόματι Νίκος Σωτηριάδης.

Ο κύριος αυτός θα έπρεπε οι φιλοζωϊκές εταιρείες να τον ανακηρύξουν ως τον μέγα ευεργέτη των αδέσποτων ζώων στο Αγρίνιο.

Με πολλή προσωπική εργασία, με πολλή προσωπική ενέργεια, με πολλές καθημερινές εργατοώρες να ψάχνει στα περίχωρα της πόλης του Αγρινίου αλλά και στα βουνά και στα ποτάμια να βρίσκει τα διωγμένα από τον δήμαρχο αδέσποτα, να τα φροντίζει, να τα ταίζει και να προσπαθεί να τα βρίσκει καταλλύματα να προφυλάσσονται από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες της περιοχής, ειδικά την χειμερινή περίοδο.

Να εφιερώνει χρόνο και χρήματα ο κ. Σωτηριάδης για την συντήρηση και επιβίωση των ζωντανών αλλά να είναι και σε θέση να αντιμετωπίζει νομικά την δημοτική αρχή που δεν καλοβλέπει τις κινήσεις ανθρωπιάς του προς τα ζώα.

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις προσπάθειες που κάνει και βρίσκει ζωντανά, ειδικά μικρά κουτάβια, και τα σιτίζει ιδίοις χρήμασι από τα λιγοστά χρήματα που διαθέτει. Υπάρχει φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει ότι όσα γράφουμε είναι λίγα μπροστά στο μεγάλο και καθημερινό αγώνα που κάνει.

Δεν διστάζει ο κ. Σωτηριάδης να δηλώνει δημόσια τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ως αναξιόπιστα και ασόβαρα.

Δεν διστάζει να αποκαλεί τον δήμαρχο «Χίτλερ» για τις φασιστικού τύπου νοοτροπίας του έναντι των ζώων.

Φυσικά με όλα αυτά που κάνει για την φροντίδα των ζώων αλλά και που σηκώνει το ανάστημά του απέναντι στην τοπική εξουσία, δεν είναι και ότι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί.

Μάθαμε ότι η τοπική εξουσία, τύπος και δήμαρχος, με νομικίστικες διαδικασίες προσπαθούν να τον φρενάρουν σε αυτήν την ευαισθησία του. Να τον αναγκάσουν να παραιτηθεί από την φιλοζωϊκή του προσφορά.

Ήδη έχουν αρχίσει και οι απειλές για διώξεις σε δικαστήρια κλπ.

Ήδη όμως το θέμα αυτό και οι προσπάθειες που καταβάλλει ο κ. Σωτηριάδης για τα ζωντανά, έχουν φτάσει και στην Αθήνα.

Έφτασε και σε εμάς. Το ψάξαμε το θέμα. Ρωτήσαμε αρκετούς τοπικούς παράγοντες για το τι συμβαίνει.

Μας είπαν ότι δυστυχώς ο αγώνας του κ. Σωτηριάδη χρειάζεται ενίσχυση. Υλική και ηθική.

Το όλο θέμα έφτασε και στα αφτιά του φίλου μας, του Γιώργου, του Καλού Σαμαρείτη.

Ευαισθητοποιήθηκε άμεσα και αποτελεσματικά.

Ζήτησε από τον δικηγόρο του να μεταβεί στο Αγρίνιο, να συναντηθεί με τον κ. Σωτηριάδη και να του παρέσχει τις νομικές του συμβουλές και να τον καθοδηγήσει πώς να αντιμετωπίσει τις διώξεις που του κάνουν εξ αιτίας της αέναης προσφοράς του στα αδέσποτα της περιοχής.

Επίσης είπε ότι είναι πρόθυμος να στείλει  φάρμακα και τροφές για τα ζώα.

Ειπώθηκαν κι άλλα, που δεν είναι του παρόντος να δημοσιευθούν.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμη και σε τόσο μακρινή απόσταση, ο Γιώργος, ο Καλός Σαμαρείτης απέδειξε την αμέριστη ευαισθησία του και τα φιλοζωϊκά του αισθήματα.

Και το κυριώτερο. Ο κ. Σωτηριάδης γνωρίζει πλέον ότι δεν είναι μόνος του.

 

Pin It on Pinterest

Share This