ΣΧΕΔΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΕΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Μαρ 28, 2021 | Επισημάνσεις

Που είναι ο εισαγγελέας; Η εκκλησία “ξεπουλάει” γη και ύδωρ! 38 ακίνητα αμύθητης αξίας σε τιμή ευκαιρίας με την προϋπόθεση ότι ο αγοραστής έχει “‘άκρες” για να τα ξεμπερδέψει από νομικές εκκρεμότητες! Ένας διαγωνισμός παρωδία που μυρίζει από μακριά!

Φυσικά δεν περιμένουμε από κανέναν κανάλι ή εφημερίδα να αναδείξει το “ξεπούλημα” της εκκλησιαστικής περιουσίας που γίνετε με μια παγκόσμια πρωτοτυπία.

Έχουμε συνηθίσει στο μοναχικό μονοπάτι της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και έτσι θα συνεχίσουμε. Μέσα από μια καινούρια προσπάθεια στην οποία αποδίδεται τελείως διαφορετική χροιά από τις προηγούμενες, η Εκκλησία επιδιώκει να βγάλει προς πώληση 38 ακίνητα μέσα από δύο διαφορετικές διαγωνιστικές διαδικασίες!

Τα ακίνητα αυτά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τίθενται ενώπιον του ενδιαφέροντος των επενδυτών από την Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών (ΕΚΥΟ) διά μέσω μιας πραγματικά παγκόσμιας πρωτοτυπίας που δημιουργεί υπόνοιες ότι υποκρύπτει ισχυρά συμφέροντα, προσυνεννοήσεις, αλλά και σύνδεση με κρατικούς λειτουργούς που κατέχουν θέσεις κλειδιά!

Μεταξύ των 38 αυτών ακινήτων που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, στην Κηφισιά , στα Πατήσια, τις Αχαρνές, την Βουλιαγμένη και αλλού, περιλαμβάνονται και ορισμένα τα οποία χαρακτηρίζονται φιλέτα καθώς η αξία και η θέση τους τα καθιστούν μοναδικά.

Τέτοια ακίνητα για παράδειγμα είναι τα 80 στρέμματα του ορφανοτροφείου Θηλέων στην Βουλιαγμένη, δίπλα και ακριβώς πάνω από την πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Καθώς και τα 1.000 στρέμματα της Φασκομηλιάς, περιοχή που βρίσκεται πάνω στη θάλασσα μεταξύ Βάρκιζας και Βουλιαγμένης.

Ως προς την πώληση των «φιλέτων» αυτών, το ζήτημα που αναδεικνύεται και το οποίο καθιστά την υπόθεση παγκόσμια πρωτοτυπία, έγκειται στο γεγονός ότι ο διαγωνισμός που προκηρύσσεται αφορά ακίνητα τα οποία δεν είναι τακτοποιημένα δασικά, πολεοδομικά και χωροταξικά!


Το εκκλησιαστικό ορφανοτροφείο της Βουλιαγμένης, σε μια πραγματικά προνομιακή τοποθεσία.

Η αρμόδια Επιτροπή της Εκκλησίας όσον αφορά την αξιοποίηση της περιουσίας της διενεργεί έναν διαγωνισμό ο οποίος απευθύνεται προς αυτούς τους επενδυτές – μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι έχουν την δυνατότητα μέσω σχέσεων ή διασυνδέσεων με φορείς – κλειδιά αλλά και την εξουσία, να τακτοποιήσουν εκ των υστέρων τα ανοιχτά ζητήματα των ακινήτων αυτών!
Σε απλά λόγια η φύση της διαγωνιστικής αυτής διαδικασίας δημιουργεί υπόνοιες ότι πιθανόν να έχουν υπάρξει συζητήσεις εκ των προτέρων και προσυνεννοήσεις μεταξύ ανθρώπων της εκκλησίας, ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων και κρατικών λειτουργών!


«Φασκομηλιά»: H περιοχή στον λόφο πάνω από τη Λίμνη και ονομάστηκε έτσι από τις φασκομηλιές που κυριαρχούσαν στα μονοπάτια.


Διότι, η αλήθεια είναι πως κανείς σώφρων επενδυτής δεν θα συμμετείχε σε μια διαγωνιστική διαδικασία όπου θα διεκδικούσε να αποκτήσει ακίνητα «μπλεγμένα» με ανοιχτά ζητήματα περιβαλλοντικά, δασικά, πολεοδομικά και χωροταξικά!

Τα οποία αφού πλειοδοτούσε στον διαγωνισμό θα επιχειρούσε να τα τακτοποιήσει!!

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This