ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ. ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ… ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ, ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟ… ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ!!!

Φεβ 17, 2021 | Δημοτικά

Επανειλημμένα έχουμε πει, ότι η σημερινή διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας πράττει και λειτουργεί ως ανεξάρτητος δήμος στην Ελλάδα, καταστρατηγεί νόμους, διατάξεις και κανονισμούς που διέπουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην τελική να μην υπάρχει κάποιος δικαστικός λειτουργός ή κρατικό όργανο (αστυνομία, περιφέρεια, αποκεντρωμένη ή κάποιο υπουργείο) που να παρέμβει για να επιβάλλει την νομιμότητα.

Όποιοι από αυτούς που προαναφέραμε κάνει τον κόπο να μας φωνάξει για να αιτιολογήσουμε την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί, τρέχοντας θα πάμε.

Φυσικά μην ξεχνάμε ότι και το κόμμα που κυβερνά τον έβγαλε από τα νομικά και ποινικά αδιέξοδα αλλάζοντας νόμους που σε άλλη χώρα που επικρατούν οι νόμοι, ο κ. Παπανικολάου και η παρέα του θα είχαν εκπέσει από το αξίωμά τους προ πολλού.

Σε αυτό το δελτίο μας θα σας δημοσιοποιήσουμε άλλη μία βαρβάτη παρανομία και παράβαση καθήκοντος του ίδιου του κ. Παπανικολάου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Γλυφάδας.

Φυσικά δεν θα αναφερθούμε για την δήθεν αντιπολίτευση του Δήμου. Αυτοί ου γαρ είδασιν τι ποιούσιν. Περαστικοί ήταν και έτσι θα φύγουν.

Πρόκειται για ένα θέμα που έγινε το 2017 τον Ιούνιο.

Ήθελε ο κ. Παπανικολάου να τοποθετήσει αυτοβυθιζόμενες μπάρες στους δρόμους Μεταξά, ο κεντρικός δρόμος της Γλυφάδας και στην παραλιακή Διαδόχου Παύλου για να ελέγχουν την κυκλοφορία κατά το δοκούν.

Έγιναν οι μελέτες, έγινε ο ας πούμε διαγωνισμός, κατά τύχη την δουλειά την κέρδισε ο μόνιμος τότε εργολάβος του Δήμου Γλυφάδας κ. Κραμποβίτης, εκτίμησαν οι υπηρεσίες ότι η αγορά των αυτοβυθιζόμενων μπαρών συν την εργασία θα έπρεπε να κοστολογηθεί κάτω, λίγο βέβαια, από το όριο ενός κανονικού διαγωνισμού, δλδ τις 74.400 μαζί με το ΦΠΑ και όπως είπαμε τον ας πούμε διαγωνισμό τον κέρδισε κατά διαβολική σύμπτωση ο εργολάβος κ. Κραμποβίτης με το ποσόν των 71.000 € περίπου.

Εδώ θέλουμε να σας πούμε ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος κάποια στιγμή θα πρέπει να τον ελέγξουν οι όποιες αρμόδιες υπηρεσίες λειτουργούν στην Ελλάδα.

Σ΄αυτήν την υπόθεση κατηγορούμε  ευθέως τον δήμαρχο Γλυφάδας  κ. Παπανικολάου  μαζί και υπαλλήλους του Δήμου, για μη σύννομες ενέργειες και ότι τον φάκελλο με την υπόθεση αυτή την έχουμε στείλει στον Εισαγγελέα Διαφθοράς και φυσικά ονοματίζουμε και τον εργολάβο.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Άλλο ένα χρηματικό ένταλμα πλήρωσαν οι Γλυφαδιώτες με την υπογραφή του κ. Παπανικολάου στον αποκλειστικό εργολάβο του Δήμου που «όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει» και δεν τολμάει κανείς να διερωτηθεί έστω, το πώς είναι δυνατόν αυτός ο εργολάβος να «κερδίζει» όλους τους διαγωνισμούς που κάνει ο κ. Παπανικολάου σε διάφορα αντικείμενα εργασιών.

Αυτή τη φορά εντοπίστηκε άλλο ένα «έργο» που είναι… «αόρατο». Μετά από διάφορα άλλα «αόρατα έργα» που πλήρωσαν οι Γλυφαδιώτες σε εταιρεία του συγκεκριμένου εργολάβου όπως π.χ. στα οικοδομικά υλικά, σε καθαρισμούς ρεμάτων κλπ, ήρθε να «δέσει» το γλυκό της «αόρατης εργασίας» με ένα χρηματικό ένταλμα για να πληρωθεί ο εργολάβος ύψους 70. 928 ευρώ για να προμηθεύσει και να εγκαταστήσει σύστημα αυτόματης βύθισης μπαρών με την υπ. αριθμόν μελέτη 82/2016. Επίσης πάνω στο ένταλμα αναφέρετε ότι υπήρξε Πρωτόκολλο παραλαβής του έργου!!! Που φυσιολογικά στα αρχεία τους θα έχει τις υπογραφές της επιτροπής των αρμόδιων δημοτικών υπαλλήλων.

Δείτε το σχετικό χρηματικό ένταλμα που αναφέρετε η εφημερίδα με την υπογραφή για πληρωμή του δημάρχου κ. Παπανικολάου και δεξιά του εντάλματος την βεβαίωση ότι έγινε το έργο και παραλήφθηκε μάλιστα!!!


Ρωτήσαμε όποιον θα μπορούσε να μας πει που μπήκαν αυτές οι αυτοβυθιζόμενες μπάρες αξίας 71.000 ευρώ. Κανένας δεν ήξερε. Ψάξαμε τους δύο δρόμους που αναφερόταν η σχετική μελέτη, την Μεταξά και την Διαδόχου Παύλου. Δεν είδαμε τίποτα. Στο τέλος αρχίσαμε να ψάχνουμε όλους τους διαγωνισμούς που έκανε ο κ. Παπανικολάου έναν προς έναν. Πιστέψαμε ότι κάπου θα βρίσκαμε  τους όρους του «διαγωνισμού» ή τουλάχιστον μια περίληψη της διακήρυξης του «διαγωνισμού».

Βρήκαμε ότι δημοσιεύθηκε στις 30-6-2016 με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΩΝ ΜΠΑΡΩΝ»

Νομίζαμε επιτέλους ότι θα μαθαίναμε που στην ευχή μπήκαν αυτές οι μπάρες και για μας θα τελείωνε εκεί το θέμα και θα σταματούσαμε το ψάξιμο.

Όμως, προς μεγάλη απογοήτευση, όταν πατήσαμε πάνω στον «διαγωνισμό» αυτόν, το σύστημα του Δήμου Γλυφάδας μας προειδοποιούσε ότι όλα τα σχετικά έγγραφα δεν υπήρχαν πλέον εκεί. Απλά… ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ!!!

Είναι απόλυτα σαφές ότι κάποιος που είχε την δύναμη έδωσε την εντολή στον αρμόδιο υπάλληλο που γνωρίζει τους κωδικούς για να βάζει και να βγάζει θέματα κατά το δοκούν και «εξαφάνισε» τα έγγραφα, όπως είναι η μελέτη, οι όροι του «διαγωνισμού» και η περίληψη του «διαγωνισμού»

Αλλά ποιος είναι αυτός που θεσμικά μπορεί να δώσει τέτοια εντολή; Μόνο ο δήμαρχος κ. Παπανικολάου. Αλλά γιατί να το κάνει; Δεν υπάρχει το «έργο»; Μήπως δεν παραδόθηκε ποτέ γιατί απλά δεν εκτελέστηκε;

Επί της ουσίας…. Τι έγινε με αυτό το έργο που πληρώθηκε ο εργολάβος αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε;

Ποιοι είναι αυτοί οι υπάλληλοι του Δήμου Γλυφάδας που υπέγραψαν ότι παρελήφθη το «έργο» και μάλιστα έφτιαξαν και Πρωτόκολλο παραλαβής; Που έγινε η παραλαβή; Που εκτελέστηκε το «έργο»;

Δυστυχώς αν και κάποιος θα ήλπιζε ότι η Δικαιοσύνη θα διελεύκανε την υπόθεση, εν τούτοις η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Αφού σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο τίποτα δεν είδε, αναλάβαμε μαζί με έναν ακόμη πολίτη της Γλυφάδας να πάμε οι ίδιοι να κάνουμε καταγγελία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αφού οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων «δεν αντιλήφθηκαν τίποτε, δεν ήξεραν τίποτε, καθώς όταν τρώνε δεν μιλάνε»

Στις 8-8-2017 κατατέθηκε η συγκεκριμένη καταγγελία στον Εισαγγελέα με όλο το φάκελο με τα αποδεικτικά στοιχεία. Έκτοτε κάποιο μαγικό χέρι άρχισε να κινεί τα νήματα κωλυσιεργείας του φακέλου φτάνοντας στο σημείο μετά από 4 χρόνια δαιδαλώδους πήγαινε έλα του φακέλλου, να μην έχει προχωρήσει η καταγγελία με τον κίνδυνο να παραγραφεί λόγω χρόνου. Αλλά μήπως αυτός είναι και ο σκοπός κάποιων επίορκων λειτουργών;

Δείτε την πορεία της δικογραφίας, σύμφωνα με το ρεπορταζ. Είμαστε λεπτομερείς, διότι κάποια στιγμή στην Ελλάδα θα πρέπει να ισχύσουν οι νόμοι ισόνομα για όλους.

15-9-2017 ανέθεσε ο Εισαγγελέας στην Πταισματοδίκη την διερεύνηση της υπόθεσης.

Η Πταισματοδίκης την ολοκλήρωσε με τις καταθέσεις και την επέστρεψε στον Εισαγγελέα στις 8-1-2018.

Στις 29-5-2019, μετά από 16 μήνες δλδ, ο Εισαγγελέας την επέστρεψε στην πταισματοδίκη για περισσότερες ενέργειες (;)

Στις 7-3-2019 η Πταισματοδίκης αποστέλλει την δικογραφία στο Α.Τ. Γλυφάδας που την παραλαμβάνει στις 29-5-2019.

Στις 12-6-2019 την ξαναπαραλαμβάνει ο Εισαγγελέας και την αναθέτει σε άλλον Εισαγγελέα.

Στις 11-11-2019 ξαναεπιστρέφει στον αρχικό Εισαγγελέα που πάλι την ξαναστέλνει στο Α.Τ. Γλυφάδας για «έρευνα»

Στις 19-5-2020 το Α.Τ. Γλυφάδας αφού «ολοκλήρωσε» (!!!) την ανάκριση την ξαναματαξαναστέλνει στον Εισαγγελέα.

Μέχρι στιγμής, δλδ μετά από τόσους μήνες, το γραφείο του ειδικού Εισαγγελέα δεν την έχει παραλάβει!!!

Σημειώνουμε ως επισήμανση ότι ο αριθμός του φακέλου της δικογραφίας είναι: 3021/8/203-Α΄(2019) με τον κωδικό αποστολής RE 857027311 GR

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτοί που κινούν τα νήματα της δικογραφίας, δεν επιτελούν τα καθήκοντά τους, σαν κάποιο μαγικό χέρι να είναι απλωμένο πάνω από την επιχείρηση του κ. δημάρχου Γλυφάδας, των υπαλλήλων που απαρτίζουν την επιτροπή παραλαβής αλλά και του εργολάβου, όπως τους καταγγέλουν στον εισαγγελέα.

Αλήθεια, γιατί η Δικαιοσύνη δεν εφαρμόζει τους Νόμους για όλους τους πολίτες; Ποιά είναι αυτά τα αόρατα χέρια που εμποδίζουν την δικογραφία να ολοκληρώσει επιτέλους την ανάκριση και να ορισθεί, αν το κρίνουν, τακτική δικάσιμος;

Μήπως η όλη διαδικασία θα πρέπει κατ’ αυτούς να περάσει τα 5 χρόνια προανάκρισης ούτως ώστε να παραγραφεί το αδίκημα;

Είπαμε να είναι η Δικαιοσύνη τυφλή, έστω μονόφθαλμη, αλλά όχι και θεόκουφη.

Pin It on Pinterest

Share This