ΓΛΥΦΑΔΑ ΚΑΙ ΒΑΡΗ ΒΟΥΛΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ

Φεβ 16, 2021 | Δημοτικά

 

Μόνο στα λόγια «πανέτοιμη η Γλυφάδα μας»  Γλυφάδα 16/2/2021

Ο χιονιάς, με τη βοήθεια της ανυπαρξίας του «επιτελικού κράτους» παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των ειδικών επιστημόνων, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε όλη την Αττική ακόμα και σε περιοχές κοντά στη θάλασσα όπως και στην πόλη μας.

Και η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι, έχουν αποτύχει να κρατήσουν ανοικτές, τουλάχιστον, τις κεντρικές αρτηρίες, τον Ηλεκτρικό και τον Προαστιακό ώστε να διασφαλίσουν  τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις  των συμπολιτών μας για την εργασία τους και τις βασικές τους ανάγκες.

Δυστυχώς η δήλωση του κ. Δημάρχου ότι ο χιονιάς «μας βρίσκει σε πλήρη ετοιμότητα» δεν αρκεί για να αλλάξει τη σκληρή πραγματικότητα.

Οι κάτοικοι τουλάχιστο στην «απρόσιτη» Τερψιθέα βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και πολλές ώρες. Πέρα από κάποιους κεντρικούς οδικούς άξονες οπού έκαναν την εμφάνιση τους κάποια μηχανήματα του Δήμου  οι  γειτονιές της  παραμένουν  απροσπέλαστες και χωρίς την αναγκαία συνδρομή από το «επιτελικό κράτος» της Κυβέρνησης. Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές σήμερα το απόγευμα. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη νύχτα. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του Δήμου που μέσα σε αντίξοες συνθήκες  κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό.

ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Υπεράνθρωπες προσπάθειες ακόμα και με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, καταβάλλουν οι εργαζόμενοι και το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του δήμου μας, εδώ και ένα 24ωρο και μέχρι και αυτή τη στιγμή, για να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα στο δήμο μας. Θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους εργαζόμενους και τους εθελοντές στην Πολιτική Προστασία του δήμου μας.
Δυστυχώς, τα σχέδια Πολιτικής Προστασίας, αποδεικνύονται σχέδια επί χάρτου και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από καιρικά φαινόμενα.
Από τα ξημερώματα της Τρίτης ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ζητά από την Περιφέρεια Αττικής εκχιονιστικό μηχάνημα προκειμένου να παραμείνουν προσβάσιμοι κεντρικοί οδικοί άξονες της αρμοδιότητάς της, όπως: η λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, η λεωφόρος Βουλιαγμένης και η παραλιακή λεωφόρος. Ακόμα περιμένουμε… όπως και άλλοι γειτονικοί δήμοι. Μαθαίνουμε πως η Περιφέρεια έχει στείλει όλα τα μηχανήματα στη διάθεση των εταιριών που διαχειρίζονται την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, την Αττική Οδό και το αεροδρόμιο των Σπάτων.
Παρά την παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης και στην Περιφέρεια Αττικής, με στόχο να σταλούν μηχανήματα σε δήμους, όπως και στο δικό μας, ώστε να ανοίξουν και οι παράπλευροι κεντρικοί οδικοί άξονες, ο περιφερειάρχης Αττικής κωφεύει. Και την ίδια στιγμή, δημοσιοποιεί με δελτίο Τύπου, φωτογραφίες του μπροστά στη Βουλή στο Σύνταγμα, με …πόζες του μέσα στο χιόνι.
Η στάση της διοίκησης της Περιφέρειας αλλά και της κυβέρνησης, που αρκούνται σε ισχυρές συστάσεις την ώρα που εργαζόμενοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με πενιχρά μέσα, είναι απαράδεκτη.
Πριν λίγο καιρό στο δημοτικό συμβούλιο, ο Κώστας Πασακυριάκος, με αφορμή τη συζήτηση για την έγκριση σχεδίων Πολιτικής Προστασίας («Δάρδανος» κλπ.) είχε επισημάνει ότι η διοίκηση του δήμου πρέπει να διεκδικήσει επιπλέον προσωπικό και πόρους, ώστε να εξασφαλίσει τις υποδομές και τους ανθρώπους, για να μην μένουν τα σχέδια στα χαρτιά. Γιατί αυτό είναι το αποτέλεσμα, όταν δεν υπάρχει ένα ισχυρό πλαίσιο διεκδίκησης πόρων και προσωπικού, ώστε να μπορούν οι υπηρεσίες του δήμου να ανταποκριθούν, χωρίς να εξαντλούνται οι εργαζόμενοι.
Όπως έχει δηλώσει ο Κώστας Πασακυριάκος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην κ. Δήμητρα Σουτόγλου, υπεύθυνη για την Πολιτική Προστασία, στις συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχουν από την Κυριακή το μεσημέρι, τα μέλη και οι φίλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι στη διάθεση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ανά πάσα στιγμή.

Pin It on Pinterest

Share This