“ΝΟΜΟΣ” ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Δεκ 11, 2020 | Επισημάνσεις

Ελλάδα σημαίνει διαφθορά! Η εθνική αρχή διαφάνειας σε έρευνα της αποκαλύπτει ότι το 81% των πολιτών πιστεύει ότι η διαφθορά ζει και βασιλεύει και παραμένει ατιμώρητη.

Η Ελλάδα είναι δυστυχώς συνυφασμένη με τη διαφθορά, στο μυαλό της πλειοψηφίας των πολιτών στη χώρα μας οι οποίοι σε ποσοστό 57% αποκλείουν να εκλείψουν τέτοιου είδους φαινόμενα στο μέλλον.

Παρά τις σχετικές διακηρύξεις μάλιστα των αρμοδίων υπουργών, οι Έλληνες δεν φαίνονται να πείθονται πως έχει μειωθεί τον τελευταίο χρόνο η διαφθορά στη χώρα μας καθώς 81% πιστεύει πως είτε παραμένει όπως στο παρελθόν είτε έχει αυξηθεί!
Αυτό προκύπτει από έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας η οποία διενεργήθηκε τον περασμένο μήνα και συγκεκριμένα από τις 19 έως τις 21 Νοεμβρίου 2020, σε ένα δείγμα 1.002 πολιτών, ηλικίας άνω των 17 ετών.
Χαρακτηριστικό συμπέρασμα της έρευνας είναι η δυσπιστία που υπάρχει στην κοινή γνώμη για την αποτελεσματικότητα στην πάταξη της διαφθοράς, μιας και ένα μεγάλο ποσοστό που φτάνει το 55% θεωρεί πως το πολιτικό σύστημα είναι περισσότερο εκτεθειμένο σε αυτή.
«Η διαφθορά παραμένει ατιμώρητη», σύμφωνα με τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης η οποία μάλιστα σε ποσοστό 55% δηλώνει πως δεν θα κατήγγειλε κάποιο περιστατικό διαφθοράς!

 
 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This