ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ;

Νοέ 18, 2020 | Επισημάνσεις

Ο κορονοϊός λοιπόν μας έδειξε πόση ανάγκη έχουμε έναν ισχυρό και δραστήριο δήμο που να μπορεί να μας προστατεύσει αλλά και να μας εξυπηρετήσει τέτοιες δύσκολες στιγμές.
Πρώτα από όλα ένα δήμο που να έχει συμβληθεί με όλα τα διαγνωστικά ιατρεία και για να παρέχουν το τεστ δωρεάν για τις ευπαθείς ομάδες ή έναντι ενός συμβολικού τιμήματος για τους υπόλοιπους. Εδικά στα σχολεία που ήταν μέχρι πριν λίγο ανοιχτά. Εναν δήμο που να ενημερώνει καθημερινά τους δημότες του για τα κρούσματα, τις νέες οδηγίες κλπ. Να έχει δημοτικά ιατρεία με καταρτισμένους γιατρούς επαγγελματίες 24ώρου βάσεως (εδώ δεν χωράει εθεολοντισμός) κυρίως για συμβουλές ή πρώτες διαγνώσεις.
Να έχει στήσει μια ιατρική ομάδα όχι για το θεαθήναι, αλλά ουσίας που να βγάζει οδηγίες κάθε μέρα και πρωτότυπα μέτρα προσαρμοσμένα στις τοπικές ανάγκες.
Να διενεργεί συνεχείς ελέγχους στα μαγαζιά για την τήρηση των μέτρων έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τσακονώμαστε εμείς σε κάθε μαγαζί που μπαίνουμε. Να έχει διοργανώσει delivery και on line αγορές για κάθε τοπική επιχείρηση έτσι ώστε και να αποφεύγονται οι μετακινήσεις και να στηρίζονται οι επιχειρήσεις.
Ειδικά στα είδη πρώτης ανάγκης.
Να παρέχει συμβουλές ψυχολογικής υποστήριξης κυρίως σε ηλικιωμένους και γονείς. Να γνωρίζει που ζουν μοναχικά άτομα και να τα εξυπηρετεί και να τα υποστηρίζει.
Να διαθέτει έναν ειδικό που να ελέγχει τις συνδέσεις και τα φορτία του διαδικτύου στην περιοχή και να παρεμβαίνει και νομικά στους παρόχους όταν υπάρχει πρόβλημα.
Να στηρίξει την τηλεκπαίδευση και για το κοινωνικό φροντιστήριο.
Να έχει προετοιμάσει σχέδιο αντιμετώπισης εκτροπής των ασθενειών για τους δημότες του.
Να έχει ορίσει ελεύθερες ασφαλείς διαδρομές για άθληση και άσκηση και για τα παιδιά που το έχουν ιδιαίτερη ανάγκη.
Αυτά και άλλα πολλά που δεν μπορεί να τα λύσει ο καθένας μόνος του πλούσιος ή φτωχός δείχνουν το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος ενός δήμου για όλους μας.
Σήμερα βέβαια το συνειδητοποιούμε βιαίως.
Υπάρχουν όμως και οι διαχρονικές απειλές όπως η κλιματική κρίση, η γήρανση του πληθυσμού, το ψηφιακό χάσμα, η ανεργία, η διατροφική αλυσίδα, η μόλυνση της ατμόσφαιρας κ.α. που αναδεικνύουν τον πρωτεύονται ρόλο ενός δήμου στην ζωή μας.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ‎κείμενο που λέει "‎Community Resilience Framework HEALTHY ENVIRONMENT RESPONSIBLE GOVERNANCE Enforces Laws Humanely QUALITY of LIFE Manages its Inances Accesst Employment &Prosperity Provides Community Services Protects Its Community Members Existence Social Freedoms Access Education & Information I יי Produces Resources Hasa Diversifled Economy Reduction Activities. Planned Funded Access Financlal Physical Resources Networks Provide Support Maintains Value of its Currency STRONG ECONOMY Organizations Community ducated on Preparedness PREPARED SYSTEM Resilience nitiatives ©2016 lights Reserved Thp intemational Consortiuum Organzational ResilienceM‎"‎

Pin It on Pinterest

Share This