ΜΕ ΤΑ “ΕΡΓΑ” ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ

Νοέ 18, 2020 | Δημοτικά, Επισημάνσεις

Προχθές βλέπαμε τους πανηγυρισμούς για την εκλογή του Biden στον κεντρικό δρόμο της Washington εκεί που έχουν γράψει το “Black Lives Matter”
Ηταν σχεδόν η ίδια εποχή με τον Μεγάλο Περίπατο (περίδρομο) της Αθήνας.
Το “Black Lives Matter” άφθαρτο, αξεθώριαστο, ευδιάκριτο.
Η μπογιά στον Μεγάλο Περίπατο (περίδρομο) της Αθήνας από τον Ιούλιο κιόλας ξεθωριασμένη, βρώμικη διαβρωμένη και δυσδιάκριτη. Τους ξεπέρασαν ακόμη και οι αυθόρμητοι, ερασιτέχνες εθελοντές που έβαψαν με ότι πρόχειρα μέσα είχαν το δρόμο στην Αμερική.
Τέτοια ποιότητα έργων παραλαμβάνουμε στην Ελλάδα. Και άντε πάλι νέα εργολαβία, συντήρηση κάθε δύο τρεις μήνες ή απαξίωση και αποκρουστικές εικόνες.
Στην Ελλάδα οι προμήθειες και τα έργα του δημοσίου αγγίζουν τα 40 δις ετησίως. Ούτε τα μισά δεν θα έπρεπε να πληρώνουμε.
Μα είναι απίστευτο. Καθόμαστε και ασχολούμαστε με το λεφτόδεντρο, την επιστρεπταία προκαταβολή, την ποσόστωση των 800 ευρώ, αν θα πληρώνουμε 24 ή 23,5 ΦΠΑ αν ο φόρος θα είναι 29 ή 26%, αν θα υπάρχει αφορολόγητο κάτω των 9.000 ευρώ, και δίπλα γίνεται πάρτυ δισεκατομμυρίων. Τα έργα και οι προμήθειες που πληρώνουμε δεν αξίζουν ούτε τα μισά. Αν υπήρχε ένας έλεγχος ποιότητας ξαφνικά θα βλέπαμε τα 40 δις να γίνονται τα μισά.

Pin It on Pinterest

Share This