ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΩΝ ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΒΑΣΗ.

Οκτ 15, 2020 | Γενικά τοπικής αυτοδιοίκησης

Ψηφίστηκε (ν)τροπολογία που παίρνει το βραβείο της πιο εντυπωσιακής παύσης ποινικών και πειθαρχικών διώξεων κατά αιρετών και υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ & Β’ βαθμού.

Μια Τροπολογία, η οποία θα κέρδιζε άνετα το βραβείο της πιο εντυπωσιακής παύσης ποινικών και πειθαρχικών διώξεων που θυμόμαστε στην πρόσφατη ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ψηφίστηκε μέσα στο Νομοσχέδιο του Υπ.Εσωτερικών.

 

 

Την Παρασκευή λοιπόν ψηφίστηκε στην Βουλή ο νόμος 4735/2020 ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 197 Τεύχος Α’ της 12ης Οκτωβρίου 2020 του κ. Θεοδωρικάκου όπου με το άρθρο 67 σταματάει κάθε δίωξη υπαλλήλου που κατηγορείται για διαφθορά.
Kαι την Τρίτη ο κ. Θεοδωρικάκος υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας για την αντιμετώπιση της διαφθοράς!!!!
Σας έχω πει ότι αυτοί εδώ οι “‘Αριστοι” έχουν αρχίσει να μου αρέσουν περισσότερο από τους προηγούμενους “‘Αχρηστους”. Και επειδή καμιά φορά όχι μόνο η γλώττα αλλά και η χείρα που γράφει προτρέχει της διανοίας ο τίτλος του Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών είναι «Πρωτόκολλο συνεργασίας ΥΠΕΣ/ΕΚΔΔΑ με ΕΑΔ για την εκπαίδευση υπαλλήλων του Δημοσίου στην αντιμετώπιση της αδιαφάνειας και της διαφθοράς” (sic). Ετσι όχι μόνο στην αντιμετώπιση της διαφθοράς αλλά και στην αντιμετώπιση της διαφάνειας. Να σημειώσω βέβαια ως οφείλω ότι το άρθρο 67 το ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ διότι και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας πια και την χρειάζεται την διαφθορά όταν και αν θα κυβέρνήσει και πάλι. Στα εξωτερικά ζητήματα μπορει να μην είμαστε ενωμένοι αλλά στα εσωτερικά υπάρχει ρε παιδί μου ένας δεσμός!
Α συγνώμη ξέχασα να υπογράψω: Persona non grata
XMA Header Image

Δείτε το ακριβές περιεχόμενο που ψηφίστηκε: « Δαπάνες ενταλμάτων γενομένων επί τη βάση ελέγχων Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αίρεται το αξιόποινο των πράξεων Αιρετών και Υπαλλήλωντων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, οι οποίες αφορούν πληρωμές ενταλμάτων που έλαβαν χώρα μέχρι 31.7.2019 και οι οποίες διενεργήθηκαν επί τη βάση ελέγχων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και παύουν οριστικά οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εναντίον των προσώπων αυτών, καθώς και κάθε διαδικασία καταλογισμού σε βάρος τους. »

Η αριθμ. 489/48 Τροπολογία, κατετέθη την 5η Οκτωβρίου από μόνο έναν Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας (τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη).

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Π.Θεοδωρικάκος την έκανε αποδεκτή 8 Οκτωβρίου, αφού προηγουμένως επέφερε ορισμένες νομοτεχνικές βελτιώσεις (της πρόσθεσε τίτλο), και η Τροπολογία ψηφίστηκε με το τελικό περιεχόμενο που είδατε παραπάνω.

Το ευρύτατο πεδίο εφαρμογής, με τη γενική διατύπωση και το γεγονός ότι ανατρέχει απεριόριστα στο παρελθόν προ της 31ης.7.2019, ευλόγως γεννά ερωτήματα για τον όγκο των περιπτώσεων που καταλαμβάνει στην πράξη.

Το γεγονός ότι πάντως ότι κατετέθη ως βουλευτική Τροπολογία, στέρησε τη δυνατότητα να δουν οι πολίτες ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα της δημόσιας διαβούλευσης, εάν θα την συνυπέγραφε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ποιες θέσεις θα καταγράφονταν επίσημα στην ακρόαση Φορέων στη Βουλή,τι θα έκρινε η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής ως προς τη συνταγματικότητά της,  ποιο ποσό θα αποτύπωνε το ΓΛΚ ως προς το ύψος απώλειας εσόδων που προκαλείται από την παύση των καταλογισμών εις βάρος τους, κλπ.

Μπορείτε να δείτε το έγγραφο της Τροπολογίας ως κατετέθη, ΕΔΩ

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This