ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ….

Οκτ 6, 2020 | Δημοτικά

Θα μπορούσε να γυριστεί σε ταινία, αλλά εδώ είναι ακόμα μια ιστορία καθημερινής τρέλας.
Στο 5ο Δημοτικό σχολείο Γλυφάδας, βρίσκεται θετικός ο διευθυντής του σχολείου.
Παράνοια πρώτη: ο ΕΟΔΥ θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, το σχολείο πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και να μη γίνει ΚΑΝΕΝΑ τεστ. Οι δάσκαλοι φωνάζουν πως φυσικά και πρέπει να εξεταστούν, ο δήμαρχος υπόσχεται ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα. Και βρίσκει. Την εξής εξαίρετη: Συνεννοείται με τον ΕΟΔΥ Άνω Πατησίων, και βάζει δύο ραντεβού για τους δασκάλους την Παρασκευή, ένα στις 7.30 το πρωί και ένα 1.30. Και αυτό ενώ οι αρμόδιοι φορείς έχουν αποφασίσει ότι το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και άρα οι εκπαιδευτικοί δεν προλαβαίνουν να πάνε ούτε στο πρώτο ραντεβού ούτε στο τελευταίο λόγω τόσο της απόστασης όσο και του ωραρίου του σχολείου (8 – 1.30 ή και 4 αν είναι και ολοήμερο).
Παράνοια δεύτερη: Ταυτόχρονα, για να ολοκληρωθεί ο παραλογισμός, ο δήμαρχος στέλνει με μήνυμα λάθος διεύθυνση του ΕΟΔΥ στους δασκάλους, στέλνοντάς τους στο Περιστέρι (έτσι η μοναδική εκπαιδευτικός που μπορούσε να πάει λόγω ωραρίου, ταλαιπωρήθηκε ασκόπως και τελικά δεν έκανε το τεστ). Υποδιευθυντής και διδάσκοντες προσπαθούν συνεχώς και ανεπιτυχώς να επικοινωνήσουν με τον δήμαρχο για να εξηγήσουν ότι είναι αδύνατον να γίνουν αυτά τα ραντεβού και ζητώντας να αλλάξουν, αλλά δεν σηκώνει τηλέφωνα. Και ενώ οι άνθρωποι ζούνε με την αγωνία ότι έχουν κολλήσει, ότι θα κολλήσουν τις οικογένειές τους και τους μαθητές τους ή ότι θα κολλήσουν από εδώ και πέρα, βλέπουν το απόγευμα της Παρασκευής ανάρτηση του Δημάρχου Γλυφάδας στα σόσιαλ μίντια όπου ούτε λίγο ούτε πολύ τους εγκαλεί που δεν εμφανίστηκαν να κάνουν το δωρεάν τεστ, και στοχοποιεί 25 ανθρώπους (και μία που λέει ότι ακατανόητα “χάθηκε”) ότι δεν ενδιαφέρονται για την υγεία των μαθητών τους. Οι αναρτήσεις γίνονται “ειδήσεις” που αναπαράγουν όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑ να ψάξει να δει τι ακριβώς έγινε.
Και κάτω από τις αναρτήσεις του δημάρχου όσο και των ειδήσεων αντί να αναρωτηθούν όσοι τα διαβάζουν τι στο καλό μπορεί να εξηγήσει ότι 25 άνθρωποι αδιαφόρησαν για την υγεία τους και την υγεία δικών και μαθητών, αρχίζει μια απίστευτη ανθρωποφαγία. Όλη η μαυρίλα του κοινωνικού αυτοματισμού για τους εκπαιδευτικούς ξεχύνεται σαν οχετός, με με όλους τους δυνατούς παραλογισμούς. Ότι δεν νοιάζονται για τους μαθητές τους, ότι πίνουν καφεδάρες, ότι βαρέθηκαν να πάνε, ότι πρέπει να απολυθούν, όλοι, τώρα, ότι είναι ανήθικοι, ότι ας τα άφηναν τα μικρά για λίγο τι θα πάθαιναν και άλλα τέτοια υπέροχα.
Ακόμα κι όταν βγήκε η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων που εξηγούσε ακριβώς τι έγινε, ο κανιβαλισμός συνεχίστηκε απτόητος.
Παράνοια τρίτη: Ο δε δήμαρχος αντί να επανέλθει ζητώντας συγγνώμη, έβγαλε νέα ανακοίνωση όπου μιλάει πάλι για “δικαιολογίες που προβάλουν οι εκπαιδευτικοί” (ότι έπρεπε να είναι στη δουλειά τους ας πούμε και να προσέχουν μικρά παιδιά) και ανακοινώνει νέο ραντεβού με ιδιωτικό φορέα στο σχολείο σήμερα -όπου ελπίζει να προσέλθουν όλοι αν και κάποιοι (λέει) θεωρούν ότι το τεστ δεν είναι υποχρεωτικό. Φυσικά δεν αναφέρει ότι αυτός που θεωρεί μη υποχρεωτικό το τεστ είναι ο ΕΟΔΥ.
Σε ποια χώρα η πορεία των πραγμάτων σε αντίστοιχη περίπτωση θα ήταν αυτή; Είναι δυνατόν να μην πηγαίνει αμέσως κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ (500 με κατεπείγουσες διαδικασίες πρόσληψης φτιάξαμε, τι ακριβώς κάνουν υποτίθεται;) στο σχολείο ώστε να γίνουν τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και δειγματοληπτικά και στα παιδιά; Είναι δυνατόν να μη κλείνει το σχολείο μέχρι να ολοκληρωθούν αυτοί οι έλεγχοι; Και είναι δυνατόν όλο αυτό το μπάχαλο να το χρεώνονται οι μόνοι που δεν φταίνε, αυτοί που αντιμετωπίζουν και τις πλέον αντίξοες όσο και παράλογες συνθήκες τόσο καιρό, κάνοντας μάθημα σε τόσα παιδιά, με μάσκεςκτλ κτλ και παίζοντας ταυτόχρονα και τους αστυνόμους;
Διαβάστε τώρα μία ανάρτηση – ανακοίνωση ενός άλλου εκπαιδευτικού από τη Γλυφάδα, του κ. Γιώργου Φειδά, σχολιάζοντας την διαστρεβλωτική κίνηση του κ. Παπανικολάου και τις ενεγκέφαλες πρακτικές που ήθελε να εφαρμόσει.
Ο Δήμαρχος Γλύφαδας Γιώργος Παπανικολάου ακόμα να ζητήσει συγγνώμη από τους εκπαιδευτικούς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας, ο οποίος μετά την πρώτη κατάπτυστη ανακοίνωση, εξέδωσε και δεύτερη που επιμένει ότι φταίνε οι εκπαιδευτικοί που βρίσκουν δικαιολογίες .
Όμως για τις αστοχίες του κρατικού μηχανισμού ούτε κουβέντα(Το ότι λειτουργούν 25άρια τμήματα, το ότι υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών, το ότι οι μαθητές στοιβάζονται σε προκάτ τάξεις των 20τ.μ. , το ότι τα σχολεία άνοιξαν δίχως κανένα σχεδιασμό , το ότι οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά είμαστε τα πειραματόζωα δεν τον ενόχλησε τον κύριο Δήμαρχο ! ).
Δηλαδή με λίγα λόγια ήθελε οι εκπαιδευτικοί ,μετά από κρούσμα εκπαιδευτικού στο σχολείο τους, να πάνε σε κανονισμενα δωρεάν ραντεβού τεστ covid στα Πατήσια ( Ο Δήμος Γλυφάδας μπερδεύτηκε και τους έστειλε στο Περιστέρι , άσχετα αν ο ΕΟΔΥ λέει ότι δεν είναι υποχρεωτικό, την ώρα που το σχολείο ήταν ανοιχτό και έκαναν μάθημα !
Έχει δίκιο έπρεπε να διακτινιστούν!!
Σ.Σ. Υπάρχουν και κάποιοι-ες δημοτικοί σύμβουλοι της Γλυφάδας που διετέλεσαν ως εκπαιδευτικοί στη Γλυφάδα. Αλήθεια, η γάτα τους “έφαγε” τη γλώσσα; Μήπως θα πρέπει να τιμήσουν τους εν ενεργεία συναδέλφους τους συμπαρασσόμενοι με αυτούς και να υποστηρίξουν το δίκιο;;
Λέμε τώρα!!!!
Μάλλον θα φοβούντε τον κουμπάρο… ξευτίλα σας ρε. Μήπως θυμάστε πως τους παρακαλάγατε να σας ψηφίσουν για δημοτικές πατσαβούρες;

Pin It on Pinterest

Share This