ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ, ΒΑΡΗ, ΒΑΡΚΙΖΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Ιούλ 23, 2020 | Αλλοι δήμοι

Πολλοί συνδημότες μας επικοινώνησαν το Σαββατοκύριακο με τον Κώστα Πασακυριάκο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτικό σύμβουλο και ρώτησαν για τις τιμές στις παραλίες του δήμου μας και ποιο είναι το καθεστώς για τους δημότες των τριών δημοτικών ενοτήτων. 
Αρκετοί ανέφεραν … εκπλήξεις πού τούς περίμεναν κατά την επίσκεψή τους σε κάποια παραλία και γι αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε ορισμένα στοιχεία για τους δημότες της δημοτικής ενότητας Βάρης, της δημοτικής ενότητας Βούλας και της δημοτικής ενότητας Βουλιαγμένης.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι τιμές που θα δείτε για τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες σε κάποιες παραλίες δεν είναι λάθος.
Είναι ο νέος τιμοκατάλογος που ισχύει από σήμερα Δευτέρα 20 Ιουλίου σύμφωνα με εξειδικευμένες ιστοσελίδες μέσω των οποίων γίνονται κρατήσει.
Θυμίζουμε για όποιον δεν το γνωρίζει ότι η εταιρία στην οποία παραχωρήθηκε η απλή χρήση αιγιαλού στον όρμο Μαλτσινιώτη (300 τ.μ.) θα πληρώσει στο δήμο για όλο το 2020, το …αστρονομικό ποσό των 47 ευρώ το τετραγωνικό, δηλαδή συνολικά κάπου 14.100 ευρώ.
Η δε εταιρία που πήρε τη Ζώσκα θα πληρώσει 11.000 ευρώ. Προφανώς, επειδή τα ποσά είναι υπέρογκα, στου μεν Μαλτσινιώτη η τιμή που χρεώνει ο επιχειρηματίας φτάνει έως τα 140 ευρώ στη δε Ζώσκα έως τα 180…!
Απλά για την ιστορία, ο Κώστας Πασακυριάκος καταψήφισε και τις δύο παραχωρήσεις με το παραπάνω εξευτελιστικό τίμημα.
Στους πίνακες που ακολουθούν μπορούμε να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει ανάλογα με τη δημοτική ενότητα που ανήκει ο κάθε δημότης.