ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;

Ιούλ 12, 2020 | Δημοτικά

Στην σύλληψη δέκα παράνομων παρκαδόρων που υποχρέωναν πελάτες νυχτερινών κέντρων και μπαρ στην Γλυφάδα να πληρώνουν για να τους
παρκάρουν τα οχήματα τους σε πεζοδρόμια και δημόσιους χώρους, προχώρησε μετά από ειδική επιχείρηση η τροχαία Αττικής το βράδυ της Παρασκευής.

Παραλάμβαναν τα οχήματα των πελατών που προσέρχονταν στα καταστήματα και τα στάθμευαν σε οδούς, πεζοδρόμια και λοιπούς δημόσιους χώρους, τους οποίους είχαν καταλάβει με κώνους, σιδερένια εμπόδια και άλλα σταθμευμένα οχήματα.

Οι κατηγορούμενοι 6 Έλληνες και 4 αλλοδαποί, είχαν καταλάβει με κώνους, σιδερένια εμπόδια και άλλα σταθμευμένα οχήματα τους ελεύθερους χώρους.

Επιπλέον δεν έδιναν και αποδείξεις για τα χρήματα που λάμβαναν, οπότε πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν τον δήμο Γλυφάδας και την εφορία που μετά από ενημέρωση από την αστυνομία κινούνται αρμοδίως.

Φυσικά δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο για την Γλυφάδα. Κατ εξοχήν πόλη για νυχτερινά κέντρα και παραλιακά μπαρ, κάθε βράδυ βλέπαμε όλοι αυτό το γεγονός. Και κάποιοι που ίσως να τηλεφωνούσαν στην αστυνομία για να καταγγείλουν το γεγονός, πολλές φορές είτε η αστυνομία “δεν εύρισκε” το μαγαζί, είτε πήγαιναν αφού είχε τελειώσει το πρόγραμμα.

Με αυτήν την επιχείρηση, ίσως θέλησαν να δείξουν οι της αστυνομίας κάποια πυγμή που πιθανόν να την είχαν “ξεχάσει” κάποιοι επιχειρηματίες και παρανομούσαν συνέχεια.

Το ερώτημα όμως που έρχεται αβίαστα στα χείλη όλων μας, η Δημοτική Αστυνομία της Γλυφάδας που βρίσκεται; Είναι δυνατόν οι απλοί πολίτες να γνωρίζουν το παράνομο νταλαβέρι της νύχτας, ακόμη και ημέρα γίνονται οι παρανομίες σε κεντρικά σημεία της πόλης, και αυτοί που είναι επιφορτισμένοι να εφαρμόζουν τον Νόμο να σφυράνε αδιάφορα; Τι κάνει ο επικεφαλής της Δημοτικής αστυνομίας δημ. σύμβ. κ. Κασσέρης; Γνωρίζει τι γίνεται; αν όχι ας φύγει να πάει άλλος.

Αλλά το πρόβλημα δεν σταματά εδώ. Παλιότερα είχαν ακουστεί οτι κάποια στελέχη της Δημοτικής αρχής είχαν αλισβερίσια με ανθρώπους της νυχτερινής Γλυφάδας. Μάλιστα είχαν ειπωθεί και ονόματα δημοτικών συμβούλων και μπράβων. Ποιός δεν θυμάται σε συνεδρίαση που είχε θέμα την επιβολή προστίμου, κάποιοι είχαν αντιρρήσεις;

Όπως και νάχει η σαπίλα δεν πρόκειται να σταματήσει, όταν υπάρχουν τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα που χάνουν τον δρόμο τους

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Σύλληψη 10 παράνομων παρκαδόρων στην Γλυφάδα

Στο πλαίσιο διενέργειας ειδικής εξόρμησης της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα για παράνομη παροχή υπηρεσίας στάθμευσης οχημάτων σε δημόσιο χώρο έξωθεν κέντρων διασκέδασης στη Γλυφάδα

Στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων, για την περιστολή της δραστηριότητας ατόμων, που καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιους χώρους και τμήματα οδών και πεζοδρομίων για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης πελατών καταστημάτων, πρώτες πρωινές ώρες της 11-07-2020, πραγματοποιήθηκε από τις Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, εξόρμηση σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα παρεμφερούς είδους στην περιοχή της Γλυφάδας.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν η σύλληψη δέκα (10) ατόμων (-6- ημεδαποί και -4- αλλοδαποί), εκ των οποίων οι έξι (6) εργάζονταν ως παρκαδόροι και οι τέσσερεις (4) ως προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω έναντι χρηματικού αντιτίμου και χωρίς την έκδοση φορολογικού παραστατικού (απόδειξη), παραλάμβαναν τα οχήματα των πελατών, που προσέρχονταν στα καταστήματα και στάθμευαν αυτά σε οδούς, πεζοδρόμια κ.λπ. δημόσιους χώρους, τους οποίους είχαν καταλάβει με κώνους, σιδερένια εμπόδια και άλλα σταθμευμένα οχήματα.

Παράλληλα ενημερώθηκαν λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (οικείοι Ο.Τ.Α. και Δ.Ο.Υ.), για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This