ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΑΒΑ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΓΥΦΤΙΚΑ ΣΚΕΡΠΑΡΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Ιούλ 12, 2020 | Δημοτικά

Αν και περιμέναμε μεγαλύτερη αντίδραση από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Γλυφάδας σχετικά με το προ ημερών δημοσίευμά μας με τίτλο “ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ. ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ“, (διαβάστε ΕΔΩ) εν τούτοις και όχι περίεργα για εμάς, σχεδόν κανείς από τους κυρίους δεν ενοχλήθηκε. Και λέμε σχεδόν γιατί υπήρξε μία αντίδραση, αυτήν του παλαίμαχου στα Δημοτικά, δημοτικού συμβούλου κ. Γιάχου Παναγιώτη.

Οι άλλοι οκτώ προτίμησαν να κάνουν τα κακαρίσματά τους να ακούγονται από πολύ μακριά. Κοινώς κάθησαν στα αυγά τους. Κυρίως για δύο λόγους. Είτε επειδή δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν με το άρθρο μας που είναι και αξιόπιστο, είτε νομίζουν οτι η σιωπή είναι χρυσός. Και σου λένε, ένα άρθρο είναι… άστο θα περάσει!!!

Όπως και νάχει, εμείς θα συνεχίζουμε πάντα με αδιάσειστα στοιχεία, να τους ξεμπροστιάζουμε στο λαό της Γλυφάδας και ίσως κάποια στιγμή καταλάβουν οι ψηφοφόροι τι λουλούδια ψηφίζουν.

Ο κ. Γιάχος Παναγιώτης, μας απέστειλλε επιστολή και κάποιους τόμους από πρακτικά των συνεδριάσεων Δημοτικού συμβουλίου, Οικονομικής επιτροπής, όπου εκεί φανερώνεται ο ρόλος και οι τοποθετήσεις κάθε ενός από αυτούς στα διάφορα θέματα. Επίσης μας απέστειλλε και ένα σωρό από καταγγελίες, προσφυγές αλλά και τις δικαστικές διώξεις που έχει υποστεί από τον δήμαρχο κ. Παπανικολάου. Αγαπητέ Παναγιώτη σε καλούμε να μπεις στην ουρά… έχουν προηγηθεί άλλοι από εσένα που δεν καταπίνουν αμάσητα αυτά που του σερβίρονται.

Σας παραθέτουμε την επιστολή – ενημέρωση προς εμάς αλλά την δημοσιοποιούμε, όπως οφείλουμε άλλωστε, και στους αναγνώστες μας καθώς και κάποιες από τις τοποθετήσεις του στην αιτιολόγηση της ψήφου του.

Αγαπητέ κ. Ζαχαριάδη

Στις  7 Ιουλίου 2020 στην διαδικτυακή σας εφημερίδα, αναρτήσατε άρθρο με τίτλο

 <<ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ. ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ>>.

Επειδή είμαι κι εγώ ένας από τους 9 δημοτικούς συμβούλους της Αντιπολίτευσης κι επειδή τα όσα αναφέρονται στο άρθρο, αφορούν και εμένα, έχω να σας πω τα εξής:

Προσωπικά, όπως έχω κατ επανάληψη δηλώσει, όχι μόνο δέχομαι την κριτική από τον τύπο, αλλά την θεωρώ και απαραίτητη, όσο αυστηρή και να είναι, γιατί με βοηθάει να γίνομαι καλύτερος και πιο αποτελεσματικός στα καθήκοντά μου.

Συνεπώς τα όσα αναφέρονται στο άρθρο σας τα εκλαμβάνω ως αυστηρή κριτική προς όλα τα μέλη της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Γλυφάδας, άρα και στο πρόσωπό μου, δεδομένου ότι ως Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά πρωτίστως ως ο μοναδικός εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης στην 9μελή Οικονομική Επιτροπή καθώς και ως τακτικό μέλος του Δ. Σ. του Κ.Α.Π.ΠΑ., έχω επωμισθεί αυξημένες ευθύνες για χρηστή διοίκηση και την διάφανη διαχείριση των χρημάτων του Δήμου μας, με τήρηση της νομιμότητας από την Δημοτική Αρχή.

Αναφορικά λοιπόν με την δράση μου από την 01-09-2019 έως και σήμερα με τον συστηματικό έλεγχο και την κρητική μου καθώς και με τις εποικοδομητικές προτάσεις μου:

Αδιάψευστος μάρτυράς μου είναι τα πρακτικά των συνεδριάσεων όλων των συλλογικών οργάνων που έχω την τιμή να συμμετέχω, καθώς και οι προσφυγές που έχω υποβάλλει στον Ελεγκτή Νομιμότητας, κατά διαφόρων αποφάσεων του Δ.Σ., της Ο.Ε. και του Κ.Α.Π.ΠΑ.

Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχετε πρόσβαση στα πρακτικά των συνεδριάσεων θα σας τα αποστείλω, προκειμένου να αποδείξω τους παραπάνω ισχυρισμούς μου. Επίσης θα σας αποστείλω και αντίγραφα των προσφυγών μου, αρχής γενομένης από την πρόσφατη προσφυγή μου κατά αποφάσεων της Ο.Ε., όπου στον ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΛΟΓΟ, καταγγέλλω  τις διαρκείς και επαναλαμβανόμενες παρατυπίες στην Οικονομική Επιτροπή.

Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Παναγιώτης Γ. Γιάχος – Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής. 

 

 

Παίρνοντας αφορμή ο κ. Γιάχος για τις εκατοντάδες αναθέσεις σε τυχάρπαστους δικηγόρους της αρεσκείας τους αλλά και των κολλητών τους, μας απέστειλλε και για συγκεκριμένη συνεδρίαση με θέματα σε αναθέσεις δικηγόρων την καταγγελία του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, λέγοντας μεταξύ άλλων:

          Οι εισηγήσεις των θεμάτων, μας αποστέλλονται στα μέλη της Ο.Ε., ελάχιστες ώρες πριν από την συνεδρίαση, με αποτέλεσμα να είναι ανθρωπίνως αδύνατο να μελετηθούν και να διερευνηθούν τα θέματα για τα οποία καλούμαστε να ψηφίσουμε, όπου με την ψήφο μας αναλαμβάνουμε όχι μόνο τις ευθύνες και τις πιθανές έννομες συνέπειες που μπορεί να επακολουθήσουν, αλλά περαιτέρω και το κόστος με πιθανό οικονομικό καταλογισμό από μια μη σύννομη απόφασή μας. 

          Αυτό συνεχίζεται παρά τις συνεχείς παρατηρήσεις και διαμαρτυρίες μου για την μη έγκαιρη αποστολή των εισηγήσεων των θεμάτων και τα όσα ορίζονται ρητά στην παρ. 7 του άρθρου 10 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ., ο οποίος έχει ανάλογη εφαρμογή και στην Ο.Ε. ότι: <<7. Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν γνώση, τουλάχιστον μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όλων των εισηγήσεων και των στοιχείων που αφορούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.>>

         Σε όλες τις προσκλήσεις της Ο. Ε., στην Ημερήσια Διάταξη υπάρχουν  αναρίθμητα θέματα για αναθέσεις σε Δικηγόρους διαφόρων υποθέσεων του Δήμου.

Όμως παρά τις συνεχείς παρατηρήσεις και διαμαρτυρίες μου (στην διάθεσή σας τα πρακτικά όλων των συνεδριάσεων), δεν αναγράφεται ποτέ μα ποτέ, ποια είναι η συγκεκριμένη υπόθεση για την οποία προτείνεται ο συγκεκριμένος Χ ή Ψ δικηγόρος, που τα μέλη της Ο.Ε. καλούμαστε να ψηφίσουμε να του ανατεθεί η Α ή Β υπόθεση. Αυτό που παγίως αναγράφεται επαναλαμβανόμενες φορές στις Πρόσκληση είναι: «Ανάθεση υπόθεσης στο(η)ν δικηγόρο κ. (ονομ/νυμο)».

Αυτά και πολλά άλλα γράφονται στα πρακτικά, στις καταγγελίες που έχει προσωπικά αναλάβει ο κ. Γιάχος  προς αρμόδιους και αναρμόδιους. Μας είπε οτι η αρνητική ψήφος που δίνει για τις αναθέσεις των δικηγόρων, είναι η απάντηση στα ψέμματα του κ. Παπανικολάου πριν από πέντε χρόνια οτι θα οργανώσει νομικό τμήμα στο Δήμο για να αποφεύγονται οι διασπαθίσεις του δημοτικού χρήματος. Αλλά συνεχώς ψεύδεται, με αποτέλεσμα υπ. σύμβουλοι που απέτυχαν να εκλεγούν, παιδιά δημ συμβ. αλλά και κολλητοί των ξενόφερτων, να απομυζούν εκατομμύρια ευρώ από το δημ. ταμείο, δημιουργώντας μία γάγγραινα τρωκτικών.

Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Γιάχο για την απάντησή του στο άρθρο μας, καθώς και τα επιμορφωτικά στοιχεία που μας απέστειλλε και θα αποτελέσουν πηγή ρεπορτάζ για πολλά θέματα. Ελπίζουμε κ. Γιάχο να υπάρχει συνέχεια στην ενημέρωση των Γλυφαδιωτών εκ μέρους σας. Φυσικά δεν ξεχνάμε οτι ανήκετε σε μία παράταξη που έχει κοροϊδέψει τους ψηφοφόρους της με την ανάρμοστη συμπεριφορά τους.

Αλήθεια, τι έχει να επιδείξει μέχρι τώρα ο επικεφαλής σας κ. Θεοδοσόπουλος Στέλιος στα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα; Πως το επιτρέψατε να δεχθεί άτομα φίλα προσκείμενα από την “αντιπολίτευση” να συμμετέχουν σε πόστα της διοίκησης και άφησε έξω αγωνιστές της παράταξής του να διερωτώνται;

Εκτιμούμε κ. Γιάχο, με όλη την εκτίμηση που σας έχουμε, οτι μία αναγγελία ανεξαρτοποίησης από αυτήν την πουλημένη παράταξη που δυστυχώς είσαστε εκλεκτό μέλος, είναι αναγκαία και απαραίτητη. Αλλιώς θα λαμβάνεται κι εσείς τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This