ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ Η “ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;”

Ιούλ 3, 2020 | Δημοτικά

Για άλλη μία φορά ο δήμαρχος που αρέσκεται να καρπώνεται τους αγώνες των άλλων και να τους παρουσιάζει για δικές του επιτυχίες, γέμισε τα social midia αλλά και επίσημα από το γραφείο τύπου του, οτι κατασκεύασε την ήδη υπάρχουσα πλατεία Μεθενίτη της Γλυφάδας, που μάλιστα με ειδική τελετή το 2013 την ονομάτισαν πλατεία Μεθενίτη, προς τιμήν του μεγάλου χορηγού που την κατασκεύασε με δικά του χρήματα.

Για να επαναφέρουμε στη μνήμη αρκετών συμπολιτών μας, που πάνω στην παραζάλη του τρίφυλου ξεχνούν ποιός ήταν δήμαρχος το 2013, σας παρουσιάζουμε σχετικό ρεπορτάζ της εποχής εκείνης.

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Μεθενίτη στον Δήμο Γλυφάδας  21.12. 2013

Σε μια σεμνή τελετή, παρουσία κατοίκων της περιοχής, του Δημάρχου Γλυφάδας Κώστα Κόκκορη, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, Αθηνάς Μαρτίνου, Θανάση Μαρτίνου καθώς και μελών της οικογένειας Μεθενίτη, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πολυχώρου ψυχαγωγίας για μεγάλους και μικρούς, της πλατείας Ντ. Μεθενίτη, επί των οδών Όλγας και Κεφαλληνίας. Των εγκαινίων προηγήθηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.κ. Παύλο.

Κατά την ομιλία του, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά την οικογένεια Ιωαν. Μαρτίνου για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην πόλη.  Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην κα. Αθηνά Μαρτίνου, «μητέρα των μεγάλων ευεργετών της πόλης μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Επίσης, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι, ο συγκεκριμένος χώρος αγοράστηκε επί δημαρχίας Ιωαν. Θεοδωρόπουλου, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (με συντριπτική πλειοψηφία) και δεν τσιμεντοποιήθηκε. «Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος, γιατί ως αντιπολίτευση τότε στηρίξαμε με την ψήφο μας την προσπάθεια του τότε Δημάρχου και σήμερα όλοι χαιρόμαστε έναν ακόμη πολυχώρο πρασίνου και ψυχαγωγίας», τόνισε ο κ. Κόκκορης. Χαρακτηριστικό της πλατείας «Ντίνου Μεθενίτη», έκτασης 5,5 στρεμμάτων (η πλατεία μαζί με τη παιδική χαρά που βρίσκεται σε διπλανό χώρο) είναι το ελικοειδές σχέδιο που καταλήγει στο συντριβάνι καθώς και τα 2.500 φυτά (δέντρα και θάμνοι) που ευδοκιμούν στη Μεσόγειο. Διαθέτει υπαίθριο σκάκι, γύρω από το οποίο υπάρχουν πλατάνια, που μελλοντικά θα αποτελέσουν πράσινο στέγαστρο, παιχνίδια για τα παιδιά και όργανα γυμναστικής για τους μεγάλους καθώς και υποδομή πρόσβασης ΑμεΑ. Ο φωτισμός ειδικών προδιαγραφών για την εξοικονόμηση ενέργειας περιλαμβάνει διαφορετικά χρώματα ανά τριάδα, ενώ ο φράκτης περιμετρικά της πλατείας, με την ανάπτυξη της βλάστησης, θα εξελιχθεί σε πράσινο «τείχος».

Αυτά και πολλά άλλα είχαν γραφτεί τότε στον τοπικό τύπο, εκθειάζοντας τις προσπάθειες των πρώην δημάρχων Κόκκορη και Θεοδωρόπουλου. Αλλά κάπου σήμερα μας έχουν μπερδέψει οι υποτιθέμενοι της αντιπολίτευσης, αφού εκείνη την περίοδο σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι, ο μεν Γεωργούλας ήταν αντιδήμαρχος του Κόκκορη, ο Φιλόπουλος στη διοίκηση του Δήμου ως νομικός σύμβουλος του Γκολφ, οι δε Θεοδοσόπουλος, Τζούβελης στην αντιπολίετευση και πολλοί άλλοι στα έδρανα της παράταξης του Παπανικολάου. Όλοι τους γνώριζαν ποιοί μόχθησαν για να γίνει η αγορά του οικοπέδου, άσχετα που κάποιοι καρπώθηκαν και τις μίζες της υπόθεσης, όπως και ποιός ήταν ο τότε δήμαρχος. Όχι οτι θέλουμε να υπερασπιστούμε τον Κόκκορη που τόσα χρόνια ήταν το πολιτικό δεκανίκι του Παπανικολάου, αλλά ποιά είναι η αλήθεια. Αυτό ρωτάμε τις πολιτικές πατσαβούρες. Γιατί η μούγγα κύριοι;

Δείτε τώρα και την επίσημη ανακοίνωση του Παπανικολάου για την συγκεκριμένη πλατεία που εκδώθηκε στις 20 – 6 – 2020

Άλλη μια μικρή παραμυθούπολη λειτουργεί στη Γλυφάδα !

Σύγχρονη, ασφαλής, ποιοτική, παραμυθένια η νέα παιδική χαρά στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Πελοποννήσου παραδόθηκε πανέτοιμη στους λιλιπούτειους “ενοίκους” της. Πρότυπη και φτιαγμένη με πολύ μεράκι και φαντασία, συνιστά μια ακόμα μικρή παραμυθούπολη. “Ο νέος μας παιδότοπος στην συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Πελοποννήσου άνοιξε τις πόρτες του και ήδη τα παιδιά μας τον χαίρονται και τον απολαμβνουν, ενώ έχουμε φροντίσει για όλες τις ανέσεις και για τους γονείς. Ήταν έτοιμος εδώ και καιρό, αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να την παρουσιάσουμε. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Αττικής για τη χρηματοδότηση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς”, τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου

Όπως διαβάζετε, ο κ. Παπανικλάου πουθενά δεν αναφέρει οτι ήταν ήδη πλατεία, τους ευργέτες που πλήρωσαν πάνω από ένα εκατομμύριο για να φτιαχτεί και σαφώς καμία κουβέντα για τους προκατόχους του δημάρχους. Αναφέρεται σε νέα πλατεία, νέα παιδική χαρά, νέος παιδότοπος, όλα νέα!!! Πουθενά η λέξη “ανακατασκευή”.

Άλλο ένα ψέμα του πινόκιο της τοπικής μας ζωής. Αλλά μήπως κρύβονται άλλα οικονομικά συμφέροντα από πίσω από αυτές τις ανακατασκευές;;;;

Ήδη σε παλαιότερο ρεπορτάζ μας είχαμε αναφερθεί στον τρόπο όλης αυτής της επιχείρησης ανακατασκευής των πλατειών της Γλυφάδας. Η αδιαφορία, η εγκατάλειψη, η σίγουρη καταστροφή φυτών και άλλων υλικών από τη δημοτική αρχή του Παπανικλάου και των ξενόφερτων , οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια την κάθε πλατεία σε χωράφι. Όπως αυτή που ανακατασκεύασε λίγες ημέρες πριν. Να σας θυμίσουμε και άλλες πλατείες που είχαν και έχουν ακόμη και τώρα την ίδια τύχη, ρεπορτάζ που το είχαμε κάνει πριν τρία χρόνια και όμως τόσο επίκαιρο. Δείτε σε φωτο τις πλατείες στις οδούς Αριστείππου και Αστυπάλαιας. Φυσικά και οι πλατείες Ευρυάλης, της Αγίας Τριάδας κ.α. έχουν υποστεί από τον Παπανικολάου την ίδια “τύχη” της εγκατάλειψης.

Αλλά όπως καταλαβαίνετε για να ξαναγίνουν πάλι πλατείες οι πλατείες, έπρεπε να καταστραφούν και να δωθούν εκατομμύρια από τον Δημοτικό κουρβανά για τις ανακατασκευές. Κάποιοι εγκέφαλοι επινόησαν αυτόν τον τρόπο για να γεμίσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Προκαλούμε τον οποιονδήποτε δημοτικό σύμβουλο της Γλυφάδας, να βγει και να πει στους Γλυφαδιώτες πόσο κόστισε η κάθε ανακατασκευή πλατείας. Προκαλούμε όποιον έχει την ηθική και την εντιμότητα μέσα του να μας αναφέρει σε ποιές τσέπες πήγαν τα εκατομμύρια. Ακόμα και σε κουβέντες καφενείου να το πουν ιδιαιτέρως. Ρωτήστε τους αγαπητοί αναγνώστες.

Αλλά δεν θα το κάνει κανένας από τις 41 πολιτικές πατσαβούρες που καμαρώνουν σαν γύφτικα σκερπάρνια ως δημοτικοί σύμβουλοι Γλυφάδας. ΌΛΟΙ προτιμούν να το βουλώνουν γιατί κάτι τους εμποδίζει να πράξουν τα αυτονόητα.

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This