ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΑΛΟΥΠΙ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Ιούν 25, 2020 | Αλλοι δήμοι

Πανελλήνια αηδία και σίχαμα προκάλεσε η αγορά από τον Μπακογγιάννη φυτών και παγκακιών κ.α.  σε τιμή που δεκαπλασιάστηκε σε τέτοιο βαθμό που θα προκαλούσε, αν ήταν κάποιος απλός θνητός, κάποιον εισαγγελέα να καθαρίσει την κόπρο του Αυγέα.

Μας θύμησε και τον δήμαρχο Γλυφάδας κ. Παπανικολάου με τις περίφημες αγορές του σε φυτά και παγκάκια, όπου τα εκατομμύρια του δημοτικού ταμείου σκορπιζόντουσαν σε τσέπες επιτήδειων επιχειρηματιών και μετά ποιός να ξέρει που;;;

Και οι δύο δήμαρχοι, με πολιτικές γνωριμίες και συγγένειες πρωθυπουργών και εισαγγελέων, αλωνίζουν ανενόχλητοι και κατά το δοκούν… ε και άμα σκάσει καμμιά βαρβάτη παρανομία τότε αλλάζουνε τους Νόμους, κουρελιάζοντας το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Δείτε εδώ κάποιες από τις αγορές του πολιτικού μπέμπη δημάρχου Αθήνας (σόϊ πάει το βασίλειο) που προκάλεσαν την οργή του Μητσοτάκη που οι γνωρίζοντες λένε οτι τα έχει και με την αδελφή του Ντόρα που τον καλύπτει.

Π.χ. για μία ζαρντινιέρα των 35 ευρώ σε λιανική τιμή την χρεώνουν 550 ευρώ!!!! σε σύνολο 570 κομματιών.

Για 5 παγκάκια περιμετρικά χρεώνουν 5.700 ευρώ, ενώ ζήτημα είναι αν κάποιος πληρώσει τα 200 ευρώ!!!!

Ή τις δαμασκηνιές που από οποιοδήποτε φυτώριο την παίρνεις 50 με 80 ευρώ τη μία, ο Μπακογιάννης την χρεώνει με 600 ευρώ τη μία!!!

Ή κάτι ψευτοπιπεριές που κάνουν στη λαϊκή 5 ευρώ, ο Μπακογιάννης τις χρεώνει με 350 ευρώ το τεμάχιο!!!

 

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ “ΑΓΙΑ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ”. ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΙΨΙΟ. ΕΞΑΛΛΗ Η

ΝΤΟΡΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕΙΡΑ

ΣΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ. ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΑΦΟΥΖΕΪΚΟ.

koulis-mpakogiannis1

 

Η εντολή κλείδωσε και “έφυγε” , σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες μας, από το Μέγαρο Μαξίμου: “Αδειάστε τον Μπακογιάννη…”

 

Η προχθεσινή ήταν η τρίτη- τέταρτη- πέμπτη κ.ο.κ κατά σειρά ημέρα της εφαρμογής του “μεγάλου περιπάτου”, όπως τον αποκαλούν, κατά την οποία άρχισαν να κορυφώνονται οι αντιδράσεις και η οργή για το μεγάλο αυτό φιάσκο. Όμως ήταν και μέρες …βολικές αφού ο (θείος) Κ. Μητσοτάκης απουσίαζε -για μερικές μέρες- στην επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και έτσι θα μπορεί να επικαλεστεί και “άγνοια” για τα χτυπήματα (προς τον ανιψιό) που αποφασίστηκαν με αυτήν την αφορμή. Εξάλλου, σε όλες τις … “οικογένειες” συνηθίζεται, για ξεκάρφωμα, κάτι τέτοιο: Όταν αρχίζουν τα “πιστολίδια” οι …Κάπο φροντίζουν να έχουν κάποιο άλλοθι για να παριστάνουν τους ανήξερους.

Η ουσία είναι ότι ο “μεγάλος περίπατος” εξελίσσεται, πολύ άμεσα, σε νέο …μεγάλο εμφύλιο στο μητσοτακέικο ο οποίος δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει. Απλώς κατά καιρούς είτε εξασθενίζει είτε αναζωπυρώνεται. Το προηγούμενο διάστημα τα πράγματα, όπως αναφέρουν αυτοί που γνωρίζουν καλά, είχαν καλμάρει καθώς δεν υπήρχαν αφορμές. Αντίθετα με την ευκαιρία του κορονοϊού θείος και ανιψιός έκαναν μια δημόσια ανακωχή που την επισφράγισαν όταν η καρότσα με την Πρωτοψάλτη άρχισε να κόβει βόλτες στην Αθήνα και πέρασε μια βόλτα και από το Μέγαρο Μαξίμου όπου Μητσοτάκης και Μπακογιάννης έκαναν το δικό τους σόου.

 

 

Τώρα που ο επικοινωνιακός θρίαμβος δίνει τη θέση του στα μεγάλα αγγούρια της οικονομικής ύφεσης και της τουριστικής ισοπέδωσης, βγαίνουν πάλι τα μαχαίρια. Και μπορεί ο νεαρός Μπακογιάννης, με τις γελοιότητες που κάνει, να έχει γίνει εύκολος και άμεσος στόχος, αλλά στο “βάθος” η αναμέτρηση γίνεται ανάμεσα στον Κούλη και στην Ντόρα. Αυτοί οι δύο δεν έχουν λύσει τους λογαριασμούς τους και τώρα ξεκινάει ένας νέος γύρος μεταξύ τους.

Η ιστορία του “μεγάλου περιπάτου” μάλιστα έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία έχει δρομολογηθεί και ο ανασχηματισμός. Και ο Κούλης προσπαθεί να αποδείξει μέσω αυτού ότι παραμένει ισχυρός μέσα στο κόμμα του και δεν θα ενδώσει σε “πιέσεις” να κάνει παραχωρήσεις εσωτερικού τύπου. Μην ξεχνάμε ότι όπως έχουμε αποκαλύψει θέλει και η ίδια η Ντόρα – η οποία βρίσκεται εντελώς στην απ’ έξω- να επανέλθει, ακόμη και στο υπουργείο Εξωτερικών. Κι επειδή το να φύγει τώρα ο Δένδιας είναι πλέον λίγο δύσκολο, η ισορροπία ανάμεσα στα δύο αδέλφια έχει γίνει ακόμη πιο εύθραυστη. Για λογαριασμό του Μαξίμου, στη μάχη μπήκε και ο “καραμανλικός” Θ. Ρουσόπουλος -που προαλείφεται για υπουργός σε λίγες ημέρες- κράζοντας δημοσίως χθες τον Μπακογιάννη για την “μεγάλη ταλαιπωρία, φασαρία και γενικότερα γκρίνια” και δίνοντας του …προθεσμία 15 ημερών να τα ξηλώσει.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και τα …παιδιά. Ναι, δεν είναι μόνο ο υιός Μπακογιάννης που προορίζεται από τη μαμά του για αρχηγός και γι αυτό που δεν κατάφερε η ίδια. Στο παιχνίδι έχει αρχίσει να μπαίνει “έξυπνα και διακριτικά” και ο υιός του ζεύγους Κούλη – Μαρέβας, ο Κωνσταντίνος. Το τελευταίο διάστημα κάνει, όχι τυχαία, ολοένα και πιο πολλές δημόσιες εμφανίσεις συνοδεύοντας είτε τον μπαμπά είτε την μαμά του. Και η πιο πρόσφατη ήταν το Σάββατο στην Σαντορίνη όπου πήγαν όλες οι κουστωδίες για το περίφημο τουριστικό “άνοιγμα” της χώρας μας μετά την καραντίνα. Ο νεαρός Μητσοτάκης “ετοιμάζεται” να πάρει σειρά στη διαδοχή αλλά στη μέση υπάρχει ο νεαρός Μπακογιάννης…

Το άδειασμα του δημάρχου Αθηναίων για το φιάσκο του μεγάλου περιπάτου περιλαμβάνει αρχικά την αποστασιοποίηση της κυβέρνησης από τις πρωτοβουλίες του και ήδη οι παπαγάλοι του Μαξίμου έχουν βγει στην πιάτσα και λένε ότι “οι πεζοδρομήσεις και οι αλλαγές ήταν εισηγήσεις του δημοτικού συμβουλίου”. Το δεύτερο στάδιο προβλέπει δημιουργία ασφυκτικού κλίματος που θα οδηγήσει σε αναθεώρηση -και στην πράξη κατάργηση- πολλών από τα μέτρα που από την Δευτέρα εφαρμόζονται στο κέντρο της πρωτεύουσας με τη δικαιολογία ότι “έτσι κι αλλιώς ήταν δοκιμαστικά”. Ήδη σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο Κ. Μπακογιάννης πιέζεται να …βιαστεί και να προλάβει να ανακοινώσει μόνος του την “επανεξέταση” του μεγάλου περιπάτου ως αποτέλεσμα δήθεν της “διαβούλευσης στην πράξη” αυτών των ημερών. Όμως δεν είναι μόνο το θέμα του εγωισμού που δεν τον αφήνει, αλλά ξέρει καλά ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα υποστεί απλώς τσαλάκωμα αλλά κανονικό Βατελρώ. Αφήστε που εκτός από το φιάσκο, όσο ανοίγει αυτή η ιστορία τόσο βγαίνουν και το οικονομικό σκάνδαλο στην επιφάνεια, με τις διαδικασίες που έγινε η ανάθεση, τα κόστη που πληρώθηκαν και τους τυχερούς που κονόμησαν. 5.700 ευρώ στοιχίσει μόνο το καθένα από τα …παγκάκια.

koulis-mpakopgiannis3

—————————— ———————–

Καθώς πάντως στο παρασκήνιο η κατάσταση αγριεύει οι τελευταίες πληροφορίες μας αποκαλύπτουν ότι η μαμά Ντόρα αποφάσισε να υψώσει ισχυρό δίχτυ προστασίας. Και σε αυτό το πλαίσιο προειδοποίησης προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον -…απουσιάζοντα στο Ισραήλ αδελφό της- να μην προχωρήσουν σε “τσαλάκωμα” του γιου της βγήκε χθες το πρωί και ουσιαστικά απείλησε με αποκαλύψεις και καταγγελίες για το σκάνδαλο της καμπάνιας των 20 εκ. ευρώ για τον κορονοϊό, ζητώντας να δοθούν στη δημοσιότητα αναλυτικά όλα τα ποσά που αρνείται μέχρι σήμερα η κυβέρνηση του Κούλη.

—————————— ———————

Ο εμφύλιος απλώνεται και σε άλλα, παράπλευρα, μέτωπα. Ένα από αυτά -εκτός από την Ντόρα και τον Κούλη- είναι και το αλαφουζέικο. Με διαφορετική γραμμή συγκεκριμένα εμφανίζεται ο τηλεοπτικός Σκάι που ελέγχεται από τον Γιάννη Αλαφούζο και με διαφορετική η Καθημερινή του Θέμη Αλαφούζου. Ο Σκάι είναι και το μόνο πανελλαδικό κανάλι που βρήκε υποστηρικτικά και υποβάθμισε το θέμα των αντιδράσεων αφού άλλωστε παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων είναι η …Σία Κοσιώνη, η σύζυγος του δημάρχου. Ναι, αυτή που έλεγε ότι θα τον “κρίνει αυστηρά” (χα, χα…) για το έργο του. Από την άλλη πλευρά, η “Καθημερινή” με ένα δηλητηριώδες άρθρο ζητά το ξήλωμα του “μεγάλου περιπάτου γράφοντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά: “Ευτυχώς, οι παρεμβάσεις για τον περιορισμό της κυκλοφορίας οχημάτων στην Πανεπιστημίου είναι τέτοιες που μπορούν σε λίγες ώρες να αναιρεθούν, όπως σε λίγες ώρες υλοποιήθηκαν…”.

(Από την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ και τον πάντα ενημερωμένο Μαυρογιαλούρο)

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This