ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΥΠΕΣΤΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ!!!

Ιούν 20, 2020 | Δημοτικά

Σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα της κομματικής καμαρίλας που διαφεντεύει η παραβατικότητα και η πολιτική ανηθικότητα που διέπει τους κάθε λογής “αφέντες” και παιδιά του κομματικού σωλήνα, που δυστυχώς έφθασαν την Ελλάδα σε αυτό το χάλι και τον ξεπεσμό όλων των ηθικών αρχών και αξιών.

Ακριβές παράδειγμα των προαναφερόμενων είναι ο Δήμος Γλυφάδας και της κομματικής καμαρίλας που διοικεί τον Δήμο. Το χειρότερο δε οτι συμβάλλει με βήμα ταχύ και η υποτιθέμενη αντιπολίτευση που έχει καταντήσει στο σύνολό της το δεκανίκι του κ. Παπανικολάου και της παρέας του, ως πολιτικά ανήθικα και πολιτικά εξευτελισμένα όντα.

Πράξεις που δυστυχώς τα κανάλια της κονόμας και ο εξαρτόμενος από αυτούς τοπικός τύπος δεν πρόκειται ποτέ να σας τα δείξουν, αφού ως γνωστόν όταν τρώνε δεν μιλάνε.

Άλλη μία “πρωτοπορία” του δημάρχου κ. Παπανικολάου και του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου, είναι με μη σύννομες ενέργειες να ακυρώνουν την υπηρεσία δόμησης (πολεοδομία), να προσβάλλει παράνομα στο δικαστήριο ο ίδιος ο κ. Παπανικολάου την αυτοψία και το πρόστιμο που ετέθη στους επιχειρηματίες (αφού βάσει Νόμου δεν μπορεί να την προσβάλλει, αλλά για την Ελληνική δικαιοσύνη αναφερόμαστε) και εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι!!!

Αρκετοί από τους αναγνώστες μας θα ενθυμούντε πριν από 2,5 χρόνια τις καταστάσεις που ζήσαμε με την παράνομη μετατόπιση του ΚΕΠ στην Γούναρη. Έπειτα από καταγγελίες πήγε η πολεοδομία και έκρινε βάσει του Νόμου οτι το συγκεκριμένο κτίριο δεν πληρούσε τις νόμιμες διαδικασίες για να μεταφερθούν δημοτικές υπηρεσίες και μάλιστα βρήκε παράνομα αρκετές κατασκευές. Όπως επιβάλλεται, έγινε η αυτοψία, σημειώθηκαν λεπτομερώς οι παράνομες κατασκευές και σημειώθηκαν και τα ανάλογα προστίματα στην εταιρεία που διαχειρίζεται το κτίριο.

Βλέπουμε στην πρώτη σελίδα τις παράνομες κατασκευές και στην δεύτερη λεπτομερής ο λογαριασμός των προστίμων που φτάνει στο ποσόν των οκτακοσίων σαράντα έξι τριακοσίων είκοσι οκτώ χιλιάδων ευρώ (846.328,75) που κάθε χρόνο αν δεν συμμορφωνόντουσαν οι ιδιοκτήτες θα πλήρωναν άλλα 169.265 ευρώ ετησίως.

Ταυτόχρονα μαζί με την πράξη της πολεοδομίας που νομίμως τοιχοκολλήθηκε στις 16-4-2018 στο κτίριο, σας παραθέτουμε δίπλα και την καταγγελία σύμβασης των ιδιοκτητών προς το Δήμο Γλυφάδας, που ανακοινώνει οτι λύουν το μισθωτήριο για να μπορέσουν να τακτοποιήσουν τις παράνομες κατασκευές που υπήρχαν, σύμφωνα με την πολεοδομία, στο κτίριο.

Σημειωτέον οτι η επίδοση από την πολεοδομία έγινε στις 16-4-2018 και η καταγγελία της μίσθωσης με τον Δήμο από τους ιδιοκτήτες έγινε στις 14-5-2018. Μετά από ένα μήνα περίπου.

Από τώρα και στο εξής αρχίζει να παρατηρείται το εξής παράδοξο για την επιβολή των Νόμων από τους ανθρώπους που ορκίστηκαν να τον υπηρετούν.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου πηγαίνει στα δικαστήρια την απόφαση της πολεοδομίας για να την ακυρώσει προς όφελος των ιδιοκτητών!!! Πράξη που την ψήφισαν τα μέλη της οικονομικής επιτροπής αβίαστα και χωρίς αιδώ. Και το λέμε αυτό γιατί ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ο δήμαρχος να προσβάλλει απόφαση της πολεοδομίας βάσει των Νόμων.

Δείτε και τις σχετικές διατάξεις των Νόμων που αναφέρεται στις αρμοδιότητες των δημάρχων στις αποφάσεις της ανεξάρτητης υπηρεσίας δόμησης, όπου καθαρά αναφέρει οτι ο δήμαρχος δεν έχει ουσιαστική παρέμβαση στις εκδόσεις των αδειών αλλά μόνο διοικητική (πειθαρχικό).

Παρά ταύτα, κατά περίεργο τρόπο, ο δικαστής αποφάσισε στην καταγγελία του δημάρχου οτι η πολεοδομία δεν έκανε σωστά τη δουλειά της (μάλλον ο δικαστής ήταν και μηχανικός) και ακύρωσε το πρόστιμο και τις παραβάσεις του κτιρίου!!! Φυσικά μιλάμε για την τυφλή Ελληνική Δικαιοσύνη.

Διαβάζοντας την τελευταία παράγραφο των ανωτέρω, βλέπετε οτι ξεκαθαρίζουν τα πράγματα λέγοντας οτι: “Από τα ανωτέρω συνάγεται οτι οι Δήμαρχοι δεν νομιμοποιούνται να ασκούν ή και να επεμβαίνουν στην άσκηση των ουσιαστικών αρμοδιοτήτων που αποδίδονται απ’ ευθείας εκ του Νόμου στις υπηρεσίες Δόμησης”.

Φυσικά οι Νόμοι όταν δεν βολεύουν την εξουσία, παραβλέπονται!!!

Όσο πιο σύντομα και περιεκτικά σας ενημερώσαμε για τις διαδικασίες του δημάρχου, της πολεοδομίας και της τυφλής Ελληνικής Δικαιοσύνης. Και τώρα ξεκινάει το καλό του ρεπορτάζ μας που κυριολεκτικά η παροιμία που λέει οτι εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι, αντικατοπτρίζει όλη την κατάσταση των διαδικασιών στη Γλυφάδα.

Βλέποντας οι ιδιοκτήτες την κίνηση ακύρωσης των προστίμων και της αυτοψίας να την καταγγέλει ο κ. Παπανικολάου και το δικαστήριο να του λέει απλόχερα ναι, αρχίζουν κι αυτοί να τραβάνε στα δικαστήρια τον Δήμο Γλυφάδας, απαιτώντας αποζημιώσεις για τα χρόνια που οι ίδιοι!!! κατήγγειλαν την σύμβαση με τον Δήμο.

Φυσικά ο Δήμος θέλοντας να “αντικρούσει” τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών όρισε δικηγόρο στην υπόθεση, αλλά κατά περίεργο τρόπο ο δικηγόρος κάπου αλλού βρισκότανε και ο δικαστής της Ελληνικής Δικαιοσύνης δείχνοντας την ακεραιότητα των έντιμων δικαστών δικαίωσε τους ιδιοκτήτες και έδωσε εντολή να αποζημιώσει ο Δήμος Γλυφάδας τους ιδιοκτήτες.

 

 

Έτσι, “εξαναγκαζόμενος” ο κ. Παπανικολάου από την τυφλή Ελληνική δικαιοσύνη, αποφάσισε οτι πρέπει να “υπακούσει” στην απόφαση του δικαστή (καλό θα ήταν να μαθαίναμε την ώρα της υπόθεσης σε ποιό καφέ ήταν ο “υπερασπιστής” των Γλυφαδιωτών νομικός σύμβουλος).

Φέρνει το θέμα της πληρωμής στους ιδιοκτήτες πρώτα στην οικονομική επιτροπή, οι πολιτικές πατσαβούρες που την απαρτίζουν την ψηφίζουν αβίαστα και μάλιστα πουθενά δεν αναφέρεται (τουλάχιστον σε κάποιο επίσημο έγγραφο στα εισηγητικά της υπόθεσης, πόσα ζητάνε οι ιδιοκτήτες και πόσα θα πάρουν από τον Δήμο.

Εκτιμούμε οτι η “αποζημίωση” των ιδιοκτητών θα πρέπει να ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αφού η οικονομική επιτροπή των πολιτικών πατσαβούρων έχει δικαίωμα έγκρισης μέχρι 60.000 ευρώ.

Έτσι, πάλι “εξαναγκαζόμενος” ο δήμαρχος, φέρνει το θέμα για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς πάλι να υπάρχουν εισηγητικά για πόσα χρήματα μιλάμε!!!

Ως συνήθως οι πολιτικές πατσαβούρες που μας υπέκλεψαν τις ψήφους το ψηφίζουν χωρίς αιδώ και τσίπα, τοποθετώντας τους εαυτούς τους ως επιόρκους στον όρκο που έδωσαν οτι θα προστατεύσουν την Δημοτική περιουσία.

Δείτε και την σχετική απόφαση:

 

Σημειώνουμε οτι το Ελεγκτικό Συνέδριο που είναι το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο που ελέγχει τις δαπάνες των Δήμων, επέστρεψε ως απαράδεκτο και χωρίς υπογραφή το σχετικό χρηματικό ένταλμα πληρωμής προς τους ιδιοκτήτες, αφού διαπίστωσε στην συγκεκριμένη απόφαση των πολιτικών πατσαβούρων που κάνουν τους δημοτικούς συμβούλους της Γλυφάδας σοβαρές παρακάμψεις στη νομιμότητα και χωρίς την παρουσίαση κρίσιμων στοιχείων για την καταβολή του.

Φυσικά, ο Νόμος και η Ηθική, έπειτα από αυτή την απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, επιβάλλουν την συνέχιση της δικαστικής διερεύνησης. Αλλά… τι λέμε τώρα;;;;

Με συνοπτικές διαδικασίες, το θέμα ψηφίστηκε, οι ιδιοκτήτες θα εισπράξουν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, που σημειώνουμε οτι επίσημα δεν ειπώθηκε ολόκληρο το ποσόν που θα πάρουν. Κι όμως το ψήφισαν!!!

Με μεγάλη μας χαρά θα δεχθούμε όποια αντίδραση από αυτούς που παριστάνουν τους “σωτήρες” της Γλυφάδας.

Αλλά μάλλον, θα συνεχίσουν να κάθονται στα αυγά τους.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This