ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΟΙ ΤΡΑΚΑΔΟΡΟΙ. ΓΕΡΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΥΣ 4 ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Ιούν 17, 2020 | Δημοτικά

Πολλές φορές, εμείς που καθημερινά αρθρογραφούμε, βλέπουμε κυρίως στο διαδίκτυο αναρτήσεις και αναφορές σε γεγονότα που μας ξεπερνάει σε φαντασία και αληθοφάνεια.
Η αλίευση ειδήσεων, φωτογραφιών, ενημερώσεων κλπ όχι μόνο μας βοηθά να διαμορφώσουμε γνώμη και καμμιά φορά άποψη, αλλά αποτυπώνει τόσο γλαφυρά την καθημερινότητα και την πραγματικότητα που είναι και αδιαπραγμάτευτα όπως τίθεντε.Έτσι, αλιεύσαμε μία είδηση που όπως την δημοσιοποιούνε οι κάτοικοι, δίνουν την δική τους πινελιά της σοβαρότητας, συχνά διακομωδόντας την όλη είδηση. Αφορμή και αιτία στάθηκε μια συνάντηση των δημάρχων Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Αγ. Δημητρίο και Αλίμου, που μίλησαν  για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων που θα προκύψουν από το έργο του Ελληνικού.

Επιτρέψτε μου την απορία αλλά πως γίνεται 4 δήμοι που διαθέτουν συνολικά το 8% ( Γλυφάδα και Άλιμος από 4% – οι άλλοι δύο από 0%) από την έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, να κάνουν λόγο για «κοινή διαχείριση του μέλλοντος της περιοχής» στο πλαίσιο της επένδυσης;
Και άντε πες ο Άγιος Δημήτριος και η Ηλιούπολη «είδαν φως και μπήκαν»… Ποιος ασχολείται μαζί τους άλλωστε, ο ρόλος τους περιορίζεται στο ότι τους φώναξαν για να φαίνονται πολλοί. Και αν πάρουν και κάτι επιτυχία είναι.
Οι άλλοι δύο δεν ντρέπονται πολιτικά; Δεν κοκκινίζουν με το να μιλούν για την επένδυση του Ελληνικού;
Ο ένας έχει κάνει δεύτερο στέκι το ΣτΕ, προσπαθώντας να μπλοκάρει όπως μπορεί ό,τι μπορεί! Μέχρι και εκτάσεις από το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης διεκδίκησε…
Ο έτερος, έχει θέσει εαυτόν απέναντι χρόνια τώρα… Από τις συναντήσεις στο Ark, από τότε που «χαιρέτιζε τους αγώνες κατά της επένδυσης του Ελληνικού» και από την εκούσια ( ; ) απουσία του – σνομπάρισμα πολιτικό της θέσης του στον Φορέα της επένδυσης. Έναν Φορέα που έχει ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή για όσους δε θυμούνται.
Η αλληλεγγύη γείτονες του Αλίμου και της Γλυφάδας πρέπει να γίνεται στην πράξη. Δώστε λοιπόν από αύριο ένα μέρος των κερδών από τις μαρίνες σας σε Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο που δεν διαθέτουν δικές τους, ώστε να πάρουμε στα σοβαρά τις αγαθές προθέσεις σας. Το πόσο κόπτεστε δηλαδή για το κοινό καλό και την ανάπτυξη των Νοτίων Προαστίων. Διαφορετικά κάποιοι θα μπορούσαν να πουν πως λαϊκίζετε τώρα που «αρχίζουν οι χοροί» και πως «θέλετε να φάτε από το μέλι» του γείτονα.
Και για να δανειστώ μία ατάκα γνωστού ( ; ) social media aggregator site: «Νέα τάξη πραγμάτων στα Νότια Προάστια!» Το υιοθετώ απολυτά! Η ώρα έχει έρθει επιτέλους να πάρει ο καθένας ότι του αξίζει… Κάποιοι το 0, κάποιοι άλλοι το 4 και κάποιος το 92…
Και αυτός με το 92 δεν παίζει αλλά «πετσοκόβει» γιατί ήταν για χρόνια στην απ’ έξω και δε σας «χάλαγε». Γιατί δεν είχε δική του παραλία, γιατί δεν είχε δικές του μαρίνες με προϋπολογισμό όσο ένα δικό του οικονομικό έτος κ.λπ.

Δείτε πως βγήκε σαν δελτίο τύπου το γεγονός.

 

 

Η ισχύς εν τη ενώσει: Νέα τάξη πραγμάτων στα νότια προάστια

Στο τραπέζι για να δώσουν λύσεις σε μια σειρά προβλημάτων που θα προκύψουν από την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και θα αλλάξουν τη ζωή των κατοίκων στις πόλεις τους, βρέθηκαν οι δήμαρχοι Αλίμου, Αγίου Δημητρίου, Γλυφάδας και Ηλιούπολης.

Στη χθεσινή συνάντηση, στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, επιβεβαιώθηκε η επιθυμία των τεσσάρων Δημάρχων για άμεση και ανοιχτή συνεργασία σε όλα τα κοινά θέματα. Γιώργος Χατζηδάκης – Δήμαρχος Ηλιούπολης,
Μαρία Ανδρούτσου Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Γιώργος Παπανικολάου Δήμαρχος Γλυφάδας και Ανδρέας Κονδύλης Δήμαρχος Αλίμου, συζήτησαν τις άμεσες προτεραιότητες που περιλαμβάνουν τη συνολική αναβάθμιση των νοτίων προαστίων, την από κοινού διαχείριση του μέλλοντος της περιοχής και της νέας πραγματικότητας με την επένδυση του Ελληνικού.

Δείτε τώρα και κάποιες αντιδράσεις κατοίκων διαβάζοντας αυτό το δελτίο τύπου.

Μαζεύτηκαν λέει για να συζητήσουν για το παραλιακό μέτωπο και την επένδυση στο Ελληνικό. Η Ανδρούτσου και ο Χατζηδάκης που δεν έχουν παραλιακό μέτωπο (εκτός απο το να νομίζουν οτί έχουν παραλία μήπως ακούν και φωνές…😂🩺💉) και ο Κονδύλης με τον Παπανικολάου που θεωρούν οτι το πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού πρέπει να μοιραστεί δια του 3.
Κανονικά η συνάντηση έπρεπε να γίνει στο Δρομοκαΐτειο. Γελάνε και τα πεϊνιρλί του Γιούρα εκτός απο τα φύκια στην παραλία.
Γελάνε και οι κορμοράνοι του Βοτανικού με αυτούς εδώ. Οι δήμοι Αγ. Δημητρίου και Ηλιούπολης, τι σχέση έχουν με το Ελληνικό; Στην επόμενη να φωνάξουν και τους δημάρχους Βύρωνα, Καισαριανής και Νέας Σμύρνης. Γιατί όχι και Αμαρουσίου, Αιγάλεω και Νίκαιας; 🤣🤣
Φωνάξτε και τους δημάρχους της Θήβας Τρικάλων Σπαρτης και στο τέλος και των Μεθανων να έρθει και ο Παρασκευας γίδια
Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος. Η επική ταινία γουέστερν σε νέα έκδοση κωμωδίας αυτή την φορά. «Η άσχετη, ο μπουνταλάς, ο πονηρός και ο χρήσιμος ηλίθιος». Δείτε την φώτο και θα καταλάβετε ποιοι είναι οι χαρακτήρες της νέας κωμωδίας του Σεφερλή.

 

Pin It on Pinterest

Share This