ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Της δημοτικής παράταξης ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Ιούν 1, 2020 | Δημοτικά

Ο Δήμαρχος της Γλυφάδας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (με τηλεδιασκεψη) δεσμεύθηκε, οτι λόγω της πανδημίας, ΔΕΝ θα γίνουν εφέτος πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων, η φιλοξενεία των μελών της τρίτης ηλικίας σε ξενοδοχείο, όπως γίνεται επι σειρά ετών, το Φεστιβάλ του καλοκαιριού, η δημιουργική απασχόληση των νέων του Δήμου κατα τη διάρκεια του καλοκαιριού και άλλες εκδηλώσεις.

Με τα χρήματα αυτά, ειχε δηλώσει ο κ. Δήμαρχος, θα χρηματοδοτούσε ο Δήμος κοινωνικές ανάγκες και θα ενίσχυε τους επαγγελματίες και ανέργους της Γλυφάδας, ιδιαίτερα με την απαλλαγή απο τα δημοτικά τέλη, οπως ζητούσε απο καιρό σύσσωμη η μειοψηφία του Δήμου. Ακομη υποσχέθηκε οτι θα στήριζε με υγειονομικό υλικό και το Κέντρο Υγείας της Γλυφάδας ουσιαστικά και όχι με μερικές δεκάδες μάσκες, που επίσης ήταν αίτημα των δημοτικών παρατάξεων.

Παρά τις δεσμεύσεις του προς το Δημοτικό Συμβούλιο και παρα τη δεδηλωμένη θέση της πολιτικής παράταξης στην οποία ανηκει (Ν.Δ). να στηρίξει τις δοκιμαζόμενες κοινωνικές ομάδες, τις επιχειρήσεις και τους ανέργους, ο κ. Δήμαρχος Γλυφάδας αντι της περιστολής των μη αναγκαίων δαπανών και την αύξηση των κονδυλίων για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών, αποφάσισε ΜΟΝΟΣ του να προβεί στην κατασκευή χώρου για τη δημιουργία αυτοκινούμενης διασκέδασης (DRIVE IN).

Προς το σκοπό αυτό:

  • Κατάργησε το κονδύλιο των 200.000 ευρώ που είχε προβλεφθεί στον προυπολογισμό του ΚΑΠΠΑ για τις διακοπές των ηλικιωμένων.
  • Αφαίρεσε το κονδύλι για τις εκδρομές των μελών του ΚΑΠΗ 90.000 ευρώ
  • Αφαίρεσε το κονδύλι του θερινού προγράμματος ημερήσιας δημιουργικής απασχόλησης παιδιών 6-14 ετών ποσού 200.000 ευρώ.
  • Αντίθετα ΕΝΙΣΧΥΣΕ το κονδύλι για τα έξοδα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων κατα 218.600 ευρώ, ενώ ολοι οι Δήμοι της Ελλάδας έχουν ακυρώσει τις προγραμματισμένες καλοκαιρινές εκδηλώσεις τους.

Και ολα αυτά για να εγκαταστήσει στη Γλυφάδα ένα ξενόφερτο τρόπο διασκέδασης ,που είχε αποτύχει στο παρελθόν , το DRIVE IN, της εποχούμενης δηλαδή διασκέδασης,που φέρνει στο μυαλό άσκημες καταστάσεις κατάπτωσης των ηθών.

Ετσι λοιπόν ο “νεωτεριστης”  κ. Δήμαρχος , αφου αποφασισε τον τρόπο, προσπάθησε να εγκαταστήσει στο γκολφ το DRIVE IN, αλλά τον σταμάτησε το Δασαρχείο του Πειραιά , με εντολή άνωθεν και απετράπη η κακοποίηση του μοναδικού πνευμονα πρασίνου της Γλυφάδας.

Στη συνέχεια “εισέβαλλε”  ο κ. Δήμαρχος στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού γηπέδου Γλυφάδας, οπου αθλούνται και αγωνίζονται ομάδες και ακαδημίες νέων παιδιών της Γλυφάδας και αφού αφαίρεσε τα δοκάρια του γηπέδου και μέρος των κιγκλιδωμάτων, δημιουργεί τις υποδομές της ” μεγάλης ιδέας”  του χωρίς μελέτη, χωρίς απόφαση οποιουδήποτε οργάνου, χωρις διαγωνισμό, χωρίς κοστολόγιο.

Τι κι αν γεμίζει η Γλυφάδα με αυτοκίνητα, τι κι αν κλείνουν οι δρόμοι, τι κι αν υποφέρουν οι κάτοικοι, τι κι αν δεν ξέρει κανείς τι θα γίνεται μέσα στα αυτοκίνητα, τι και αν ,τέλος καταστραφεί ο τάπητας του δημοτικού σταδίου και αναγκασθούν να εκδιωχθούν οι δεκάδες αθλητές των Γλυφαδιώτικων Σωματειων.

Είμαστε βέβαιοι οτιν θα βρεθούν κάποιοι Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας να “αμνηστεύσουν” και πάλι τον Δήμαρχο της Γλυφάδας (τσάμπα άλλωστε έστειλε, με διακομιστή τον βουλευτή Ροδόπης κ. Στυλιανίδη, αντιασφυξιογόνες μάσκες με χρήματα των Γλυφαδιωτών στην εκλογική περιφέρεια του κ. Στυλιανίδη)

Οι πολίτες της Γλυφάδας,ομως που βλέπουν να κερδίζει η σπαταλη και τα έργα εντυπώσεων και να χάνεται η αλληλεγγύη προς την Τρίτη ηλικία  και τούς νέους μας και να καταρρέει το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου θα τον αμνηστευσουν;

Σ.Σ Επιτέλους και κάποια φωνή αντίδρασης από στόμα της ξεχασμένης αντιπολίτευσης. Αν και ξέχασε να πει οτι στην καταγγελία του οτι με το ρεπορτάζ που κάναμε για το DRIVE INN έγινε και η καταγγελία στο Δασαρχείο που ακυρώθηκε η εκδήλωση στο Γκολφ.

Εσείς κ. Θεοδοσόπουλε υπάρχετε ή…..

 

 

Pin It on Pinterest

Share This