ΓΛΥΦΑΔΑ: ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΚΙ ΑΡΩΜΑΤΑ, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΑΛΛΑ Η ΒΡΩΜΑ… ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΙΩΤΙΚΗ “ΡΙΒΙΕΡΑ”

Μαΐ 30, 2020 | Δημοτικά

Όσο κι αν προσπαθούμε εμείς οι δημοσιογράφοι για να μεταφέρουμε την πραγματική εικόνα της καθημερινότητας στη πόλη μας, οι καλύτεροι ρεπόρτες βρίσκονται εκεί έξω συνεχώς. Είστε εσείς οι ίδιοι που ενδιαφέρεστε για τον τόπο σας, για το επίπεδο διαβίωσης και όλα αυτά τα πράγματα και οι καταστάσεις μικρά ή μεγάλα που βοηθούν σε μια καλύτερη και ανθρώπινη διαβίωση.
Γι αυτό και όποιες φωτό βλέπετε, τις τράβηξε ο παλιός Γλυφαδιώτης, κάπτεν Νίκος Πλακάς, γνωστός για την περιβαντολογική του ευαισθησία.
Πόσες φορές δεν είδαμε στα κανάλια που μας αγαπάνε το τι έφτιαξε ο δήμαρχος της καρδιάς τους κ. Παπανικολάου στην παραλία; Τι ομπρέλλες, τι ντουζιέρες, τι εξέδρες, τι άμμους παραδεισένιους κλπ, τόσες φορές που κι εμείς απορήσαμε και λέμε: “δεν μπορεί… σε άλλη πόλη ζούμε εμείς από τον δήμαρχο ή τα κανάλια που μας αγαπάνε”
Αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο ότι φαίνεται στις εικόνες ή στο φακό των καμερών. Υπάρχει, μόλις λίγα μέτρα από αυτά που μας δείχνουν, μες το καλύτερο τοπίο με τους πρωτόπλαστους στην παραλία της Εδέμ, η πραγματικότητα που δείχνει το πόσο μας “φροντίζει” ο δήμαρχος της καρδιάς τους και τα κανάλια μούγκα στη στρούγγα, αφού εκεί δεν υπάρχει κονομησιά.
Κυριολεκτικά λίγα μέτρα από εκεί που διαφημίζουν την παραλία της Εδέμ, υπάρχει ή μάλλον ότι απέμεινε με τα απομεινάρια του κέντρου, στο καλύτερο κομμάτι της παραλίας της Γλυφάδας, το κέντρο που άλλαζε κατά το δοκούν όνομα από τους επιχειρηματίες που το εκμεταλευόντουσαν. Κυρίως από τον κ. Στράτο Γιδόπουλο.
Ήταν το κόσμημα της παραλίας, το κέντρο όαση που είχε πελατεία από όλη την Αθήνα.
Αλλά….
Σε χώρο ρύπανσης από πλαστικά και όχι μόνο, έχει μετατραπεί το πρώην Cataralla, ή Mansion Club, ή aspro piato από εισερχόμενους πολίτες με κίνδυνο ατυχήματος και τραυματισμού σε κάθε τους βήμα.
Οι αρμόδιοι, κυρίως ο δήμαρχος της καρδιάς τους κ. Παπανικολάου,  ξέχασαν την ατομική και συλλογική τους ευθύνη και από το ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ του κορονοϊού, βρισκόμαστε στο “βοήθα Παναγιά”
Από ποιόν θα πρέπει να προστατευθούμε; Ποιός πρέπει να φροντίσει να είμαστε ασφαλείς στο τόπο μας;
Η κυβέρνηση; η περιφέρεια; η δημοτική αρχή; η λιμενική αρχή; η Ελληνική αστυνομία;;;;;
Ποιός από όλους θα προστατέψει από τα εκατοντάδες τρωκτικά ή άλλα ερπετά τον ανύποπτο περαστικό που βλέπει στα κανάλια την Γλυφαδιώτικη παραλία της Εδέμ και δεν ξέρει από που θα έρθει το κακό; Γιατί δεν απομονώνουν τον χώρο για να μην υπάρξουν ανθρώπινοι τραυματισμού από τις συνεχιζόμενες παγίδες από τα ρετάλια των κατασκευών;
 

ΠΡΩΗΝ CATARALLA, MANSION, ASPRO PIATO ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΙΩΤΙΚΗΣ ΡΙΒΙΕΡΑΣ:

ΜΗΝ ΕΙΣΕΡΧΕΣΤΕ – ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ……..

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ,

ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Περιμένουμε αυτός ο χώρος, τέως Cataralla, Mansion Group, aspro piato κλπ., να αποδοθεί στους Γλυφαδιώτες και στους επισκέπτες χωρίς καθυστέρηση, με σεβασμό στο περιβάλλον και ιδιαίτερα στο θαλάσσιο, που είναι η μεγαλύτερή μας κληρονομιά.
Η συλλογική ευθύνη της δημόσιας διοίκησης “φρόντισε” για το “πολιτισμένο” περιβάλλον αυτού του χώρου της αποκαλούμενης “Αθηναϊκής Ριβιέρας”…….
Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, Δημοτική Αρχή και λοιποί υπεύθυνοι, εδώ λειτουργούσαν “αναψυκτήρια” με την άδειά σας και τώρα βγάζετε στο σφυρί άλλα δύο φιλέτα.
Άντε λαμόγια τρωκτικά….

Pin It on Pinterest

Share This