ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΒΟΥΛΑΣ, ΒΑΡΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Μαΐ 28, 2020 | Αλλοι δήμοι

Φαντάσματα κομάντος της αντιπολίτευσης και ενεργών πολιτών που δρουν στο σκοτάδι “βλέπει” η δημοτική αρχή των 3Β που διαπιστώνει δολιοφθορείς στο σύστημα των αυτοματοποιημένων ποτιστικών.
Με έκδηλη απορία διαβάσαμε δελτίο τύπου του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σχετικά με συστηματική δολιοφθορά όπως αναφέρει, των τοπικών ποτιστικών συστημάτων που με φωτογραφικό τρόπο αποδίδει σε ομάδα που έχει διαφορετική άποψη με την Δημοτική Αρχή!!!
Έντονες δε αντιδράσεις έχουν εκφραστεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και για την αναπαραγωγή της απαράδεκτης επίσημης ανακοίνωσης, αλλά και τον τρόπο που εντείνουν την στοχοποίηση κάποιες ομάδες διαδικτυακές και πρόσωπα που ανήκουν στην αυλή του δημάρχου.
Από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου 3Β ως δελτίο τύπου ανακοινώθηκαν τα εξής:
Εκτεταμένες δολιοφθορές σημειώθηκαν στο αυτοματοποιημένο αρδευτικό δίκτυο πρασίνου της Βάρκιζας

Συστηματική και εκτεταμένη δολιοφθορά έχει σημειωθεί στο αυτοματοποιημένο αρδευτικό δίκτυο του χώρου πρασίνου του παραλιακού μετώπου της Βάρκιζας από τη στάση Μιστράλ έως το παρκινγκ έξω από το Varkiza Resort τις τελευταίες 15 μέρες. Αποτέλεσμα των δολιοφθορών ήταν η κατά τόπους διακοπή της άρδευσης των νέων δέντρων γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση τους. Η βλάβες αποκαταστάθηκαν άμεσα από την υπηρεσία περιβάλλοντος του Δήμου καθώς στη συγκεκριμένη έκταση έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα εκτεταμένες φυτεύσεις 154 μεγάλων δέντρων και 900 εποχιακών ανθόφυτων. Η αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή την περίοδο και για το λόγο αυτό η υπηρεσία περιβάλλοντος θα κάνει καθημερινό έλεγχο για τη σωστή λειτουργία του.

Παράλληλα η Δημοτική Αρχή έχει κάνει καταγγελία στο Α.Τ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τις συγκεκριμένες παραβατικές ενέργειες καθώς πλέον είναι η τρίτη φορά που έχουν γίνει στη Βάρκιζα δολιοφθορές σε αντικείμενα που σχετίζονται άμεσα με θεματολογία που απασχολεί το ίδιο διάστημα τα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι προηγούμενες δύο φορές αφορούσαν την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου Βάρκιζας, όπου ένα φωτιστικό έπεσε «μυστηριωδώς» και μάλιστα κόντρα στη φόρα των ισχυρών ανέμων εκείνης της ημέρας και επίσης ένα φωτιστικό που «έπεσε» εντός της παιδικής χαράς στην Πλατεία Ζησιμοπούλου. Για τις προηγούμενες δολιοφθορές υπάρχουν εκθέσεις ειδικών μηχανικών που αποδεικνύουν την κακόβουλη πράξη.

Σε ότι αφορά την καταστροφή του αυτοματοποιημένου αρδευτικού συστήματος, η Δημοτική Αρχή διαβεβαιώνει όλους του ενδιαφερόμενους πως δεν πρόκειται αυτές οι τακτικές να πετύχουν τον στόχο τους που είναι η καταστροφή του πρασίνου στην παραλιακή ζώνη της Βάρκιζας, καταστροφή που πιθανόν να εξυπηρετήσει το αφήγημα που κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τεχνηέντως.

varkiza zimies02varkiza zimies04

Δείτε εδώ την απάντηση του κ. Πασακυριάκου στο δελτίο τύπου της Δημοτικής αρχής.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ …ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ

του ΚώσταΠασακυριάκου

Με έκπληξη διαβάσαμε Δελτίο Τύπου του Δήμου στο οποίο:
αφού καταγράφονται οι συστηματικές δολιοφθορές στο αυτοματοποιημένο αρδευτικό δίκτυο πρασίνου της Βάρκιζας που θέτουν σε κίνδυνο τις νέες φυτεύσεις, αναφέρει ότι: η δολιοφθορά που οδηγεί στην καταστροφή του πρασίνου στην παραλιακή ζώνη της Βάρκιζας …«πιθανόν να εξυπηρετεί το αφήγημα που κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τεχνηέντως».
Δηλαδή: μέσα σε μια υπόθεση συστηματικής δολιοφθοράς, η Διοίκηση του Δήμου – και μάλιστα με επίσημο Δελτίο Τύπου – εμπλέκει ανθρώπους, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες διατυπώνουν κριτική (ανεξάρτητα από το τι άποψη έχει ο καθένας γι αυτήν) για την πολιτική της διοίκησης του δήμου αλλά και για δημοτικούς συμβούλους άλλων συνδυασμών για τη στάση που κρατούν στο θέμα του πρασίνου.
Σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η …«φωτογραφία» του Δελτίου Τύπου, γίνεται ευθύς στιγματισμός. Σε τέτοιο βαθμό που εάν ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής πάρει σχόλια και …εμβριθείς αναλύσεις, θα κάνει την καλύτερη πρακτική εξάσκηση για το πως να κερδίζεις αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση και όχι μόνο.
Εάν η Διοίκηση του Δήμου έχει συγκεκριμένα στοιχεία ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο που συνδέει εκείνους στους οποίους αναφέρεται, με τις δολιοφθορές στη Βάρκιζα, να προχωρήσει άμεσα σε καταγγελίες προς τις αρμόδιες αρχές.
Εκτός κι αν η …απάντηση στο «αφήγημα της Βάρκιζας», είναι ένα νέο απαράδεκτο και επικίνδυνο αφήγημα.
Ότι όποιος έχει άλλη άποψη και τη διατυπώνει είναι εν δυνάμει ύποπτος ή ένοχος για δολιοφθορές και πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου.
Δείτε και 3 αναρτήσεις στο διαδίκτυο από κατοίκους, που δίνουν το πνεύμα της αντιπαλότητας.

Pin It on Pinterest

Share This