ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΕΣ “ΚΟΝΟΜΗΣΙΕΣ” ΕΠΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Μαΐ 18, 2020 | Δημοτικά

Είναι αυτό που λέει ο λαός μας ότι “στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται”

Χιλιάδες μάσκες και γάντια μιας χρήσης ο Δήμος Γλυφάδας τα πλήρωσε σε υπερδιπλάσια τιμή, αγοράζοντάς τα από ημέτερο με μια καταφανώς προκλητική και «φωτογραφική» διαδικασία.

Το ότι κάποιοι αετονύχηδες βρήκαν την ευκαιρία να τα οικονομήσουν εκμεταλλευόμενοι την πανδημία του κορονοϊού είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο σε όλους τους Δημόσιους Φορείς και Οργανισμούς, με τρανταχτό παράδειγμα την υπόθεση VAUTSER του υπουργού Βρούτση που το απέσυρε και το κουκούλωσε άρον άρον ο Μητσοτάκης, αλλά και από τις προμήθειες Περιφερειών και Δήμων, όπου γίνεται το “έλα να δεις” με τις υπερτιμολογήσεις και τις πλασματικές εικονικές αγορές και δαπάνες που καταγγέλλονται καθημερινά.

Σιγά  τώρα, να είχαν ηθικούς φραγμούς, τα γνωστά “λαίμαργα πιράνχας”, που λυμαίνονται και απομυζούν τα χρήματα του Δημοτικού ταμείου της Γλυφάδας, και να μην άρπαζαν «από τα μαλλιά» την ουρανοκατέβατη ευκαιρία που τους έδωσε η πανδημία, για εύκολες και ανεξέλεγκτες κονόμες.

Τι να πρωτογράψουμε για τις «πατέντες» και τις πολλές και ποικίλες «αρπαχτές».

Μέχρι και διαδικτυακή μετάδοση κατά την μεγάλη εβδομάδα, της θείας λειτουργίας των Ιερών Ναών της Γλυφάδας σκαρφίστηκαν «τα τσακάλια», για να κάνουν την αρπαχτή τους με κάποιους κολλητούς πασχαλιάτικα.

Ναιιιι!!!!!!

Αυτοί που στην πραγματικότητα δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, ναιιιι, αυτοί που για ψύλλου πήδημα «γάμο-σταυρίζουν  και κατεβάζουν όλα τα καντήλια», σε όποιον δεν υποτάσσεται στην αφεντιά τους, τώρα για την κονόμα μας το παίζουν και θεοσεβούμενοι!!!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΩΦΘΑΜΕΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ,  μια διερευνητική ματιά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ θα πείσει και τους πιο δύσπιστους για το λόγω του αληθές.

Μια πολύ χαρακτηριστική και προκλητική περίπτωση αρπαχτής εν μέσω κορωνοϊού, είναι η αγορά από την Δημοτική Αρχή,  μασκών και γαντιών μιας χρήσης, που έγινε πριν λίγες ημέρες, για την οποία ο Δήμαρχος Παπανικολάου αυτοδιαφημιζόταν σε όλα τα κανάλια και τις εφημερίδες.

Και γιατί να μην το κάνει; Μήπως αυτός τα πλήρωνε;;;;

Ενώ λοιπόν ο οποιοσδήποτε πολίτης εύρισκε μία απλή μάσκα μιας χρήσης στο φαρμακείο ή στο SUPER MARKET από 0,10 έως 0,50 λεπτά, ο Δήμαρχος Γλυφάδας αγόρασε δεκάδες χιλιάδες μάσκες προς 1,10 + ΦΠΑ!!!!! τη μία.

Το ίδιο συνέβη και με την αγορά γαντιών μιας χρήσης όπου το ένα κουτί των 100 τεμαχίων στοίχιζε στα φαρμακεία ή στα SUPER MARKET από 4,00 ευρώ έως 6,50 ευρώ, ο Δήμαρχος αγόρασε εκατοντάδες κουτιά  ίδια γάντια με 13,00 ευρώ + ΦΠΑ!!!!! το κουτί.

Όπως βλέπετε, μεγάλο πολυκατάστημα σε γειτονικό μας Δήμο, πωλούσε το ίδιο ακριβώς σε τιμή λιανικής το κουτί μόλις 5,99 ευρώ!!!! Φανταστείτε να αγόραζαν από αυτό το πολυκατάστημα τα χιλιάδες κουτιά σε τι τιμή θα τα παίρνανε. Σε ερώτησή μας στον υπεύθυνο του πολυκαταστήματος, μας είπε οτι πιθανότατα  να το πουλούσαν σε παραγγελία του Δήμου στη ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ!!!!

Δηλαδή, και στις δύο περιπτώσεις με υπερδιπλάσιο έως και πολλαπλάσιο κόστος, παρότι δεν αγόρασε ένα τεμάχιο, αλλά  τεράστιες ποσότητες, που λογικά θα έπρεπε να πετύχαινε καλύτερες τιμές, πολύ πιο κάτω και από τις τιμές που θα αγόραζε 1 τεμάχιο ο κάθε πολίτης.

Για όσους βιαστούν να σκεφθούν ότι ο Δήμος έκανε έρευνα αγοράς, όπως όφειλε, και δεν βρήκε φθηνότερες ή τουλάχιστον πιο συμφερότερες τιμές, σας ενημερώνουμε ότι ενώ στη Γλυφάδας υπάρχουν αμέτρητα φαρμακεία με τους ιδιοκτήτες να είναι Γλυφαδιώτες (άλλωστε υπάρχουν φαρμακοποιοί και μέλη του Δημοτικού συμβουλίου) ή και SUPER MARKET στο Δήμο μας ή έστω σε γειτονικούς Δήμους, ο Δήμαρχος δεν μπήκε καν στον κόπο να τους στείλει ένα mail και να τους ζητά προσφορές γι αυτά τα είδη.

Αντίθετα μάλιστα, ο “όλα τα σφάζω και όλα τα μαχαιρώνω” Δήμαρχος με την ξενόφερτη παρέα του, έστειλε όλα κι όλα δύο, το ένα σε φαρμακείο στο Μπραχάμι και ένα άλλο mail σε μια εταιρεία στη Γλυφάδα με δραστηριότητα με ανυψωτικούς γερανούς!!!!!!

Σε κανέναν άλλο πιθανό προμηθευτή ή φαρμακείο ή SUPER MARKET της Γλυφάδας!!!!

Δείτε και τα σχετικά επίσημα έγγραφα με την υπογραφή του κ. Παπανικολάου ως δημάρχου που ως αποδέκτες μόνο τους προαναφερόμενους, με ημερομηνία 9-4-2020 (σημαντικό στοιχείο για το παρακάτω ρεπορτάζ)

Και εντάξει, με το φαρμακείο στο Μπραχάμι να το καταπιούμε, αφού είναι και φαρμακείο, άσε που ίσως να είναι κάποιος γνωστός του κ. Παπανικολάου από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ.

Αξίζει όμως να δείτε και τα σχετικά επίσημα έγγραφα των προσφορών των δύο “εκλεκτών” προμηθευτών της δημοτικής αρχής Παπανικολάου, καθώς και τα στοιχεία που εμπεριέχονται σε αυτά.

Δείτε εδώ την προσφορά από το φαρμακείο του Μπραχαμίου του κ. Κακονίκου, πόσο τις πούλαγε στο Δήμο Γλυφάδας.

Αλλά με την κίνηση που έκανε για προμήθεια μασκών και γαντιών για τον κορωνοϊό από κάποιον που έχει εταιρεία με γερανούς!!!!! τι να υποθέσουμε;;;;;

Η απάντηση βρίσκετε στα ίδια τα επίσημα έγγραφα της επιχείρησης με τους γερανούς που πήρε τελικά και τη δουλειά της αγοράς των μασκών και των γαντιών.

Δείτε εδώ δύο σχετικές εντολές για δύο δουλειές. Σαν κι αυτές τις εντολές υπάρχουν πολλές, απλά εμείς ως δείγμα σας δείχνουμε τις εργασίες της συγκεκριμένης εταιρείας. Είναι  η ίδια εταιρεία που επί δημαρχίας του Παπανικολάου παίρνει μονοπωλιακά κάθε χρόνο αλλεπάλληλες εβδομηταπενταριές χιλιάδες ευρώ για να κλαδεύει, λέει, τα ψηλά δέντρα και για να κρεμάει και να ξεκρεμάει τα εορταστικά λαμπιόνια τα Χριστούγεννα.

Αυτή λοιπόν η εταιρεία γερανών, δύο ημέρες πριν τη δουλειά, είχε τη Θεία Φώτιση να πούμε;;;  ή πήγε σε καφετζούδες;;; ή πήγε σε μαντεία;;; ή ρώτησε αστρολόγους;;; και  ψυχανεμίστηκε ότι ο Δήμος Γλυφάδας θα έψαχνε να αγοράσει  μάσκες και γάντια, αλλά δεν θα τα έψαχνε στα αναρίθμητα φαρμακεία και SUPER MARKET,  αλλά θα τα έψαχνε να έρθουν εξ ουρανού με γερανό, οπότε η γερανοφόρος εταιρεία πήγε στην εφορία και τροποποίησε το καταστατικό της με νέο αντικείμενο δραστηριότητάς της την εμπορία και αυτών των ειδών.

Ήταν μάλιστα τόσο σίγουρη πως ο Δήμος δεν θα εύρισκε πουθενά γάντια και μάσκες και θα έπαιρνε αυτή από το Δήμο τη δουλειά, που πρόλαβε και τα έκανε όλα σε χρόνο ντε τε (μηδέν).

Δείτε εδώ την προσφορά της γερανοφόρου εταιρείας με τον πολύ τυχερό στους “διαγωνισμούς” επιχειρηματία, που μόλις για 0,10 λεπτά “κέρδισε” τον διαγωνισμό από τον φαρμακοποιό του Μπραχαμίου και δίπλα δείτε την τροποποίηση του καταστατικού του, μόλις έξη ημέρες πριν ο κ. Παπανικολάου του στείλει μειλ για προσφορά ιατρικών αναλωσίμων υλικών.

Όμως χαλάλι τα τρεξίματα για την τροποποίηση του καταστατικού της και για την ανεύρεση και αγορά προμήθεια των γαντιών και μασκών που ήθελε ο Δήμαρχος, αφού ώ του θαύματος!!!!! αυτή ήταν έτοιμη να κάνει τις προσφορές της που ήταν καλύτερες (εδώ γελάνε) από τον ουρανοκατέβατο φαρμακοποιό από το Μπραχάμι και πήρε τη δουλειά από τον Δήμο, αφού μειοδότησε (κι εδώ γελάνε).

Τώρα, το πόσο γρήγορες είναι οι υπηρεσίες στο Δήμο Γλυφάδας όταν θέλουν, πραγματικά ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ενώ άλλοι προμηθευτές που συνεργάζονται χρόνια πολλά με τον Δήμο για απλή διεκπεραίωση με τις υπηρεσίες μπορεί να περιμένουν 18 μήνες μέχρι 24 μήνες και αν τελειώσουν, εδώ δεν τους προλαβαίναμε στην κυριολεξία.

Δείτε πότε η επιτροπή που έκανε το πρακτικό διενέργειας του “διαγωνισμού”, λέμε τώρα, πότε απέστειλε ο δήμαρχος την προσφορά στους δύο “τυχερούς” επιχειρηματίες και πότε ανταποκρίθηκαν αυτοί.

Η κοινή ημερομηνία είναι στις 9-4-2020

Οι αποφάσεις ελήφθησαν στη συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης στις 15-4-2020, δλδ 6 ημέρες μετά την επιλογή, ποιός δουλεύει ποιόν εκεί μέσα!!!, όπου (για να είμαστε δίκαιοι και σαφείς) ο μόνος που αντέδρασε και καταψήφισε αυτές τις προκλητικά πολιτικές καραμπινάτες φωτογραφικές σπατάλες ήταν ο Παναγιώτης Γιάχος, τιμώντας τον ρόλο του ως αντιπολίτευση.

Λυπούμαστε όμως για το σύνολο των άλλων συμβούλων της “αντιπολίτευσης” που δεν έκανε ούτε μία νύξη ελέγχου σε αυτές τις προμήθειες κατόπιν “διαγωνισμού”

Που βρίσκονται οι κ.κ. Θεοδοσόπουλος;

Που βρίσκεται ο κ. Ταστάνης;

Που βρίσκεται ο κ. Φιλόπουλος;

Που βρίσκεται ο κ. Γκουριώτης;

Που βρίσκεται ο κ. Στεφανίδης;

Που βρίσκονται οι άλλοι της “αντιπολίτευσης;

Αλήθεια, θυμόσαστε ποιοί είναι στη φάτσα; τι προσφέρουν σε όλους εσάς που τους ψηφίσατε, εκτός από το δούλεμα;

 

Pin It on Pinterest

Share This