ΠΕΦΤΕΙ ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ! ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑ, ΓΓ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΥΚΗΣ ΑΝ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΦΩΤΟ) (φωτο+βίντεο)

Μαρ 31, 2020 | Γενικά τοπικής αυτοδιοίκησης

Στις 18 Μαρτίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ανακοινώσει την απαγόρευση συναθροίσεων σε δημόσιους χώρους για περισσότερα από 10 άτομα επί ποινή, πέραν των ποινικών ευθυνών, 1.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο ανά άτομο.

Λίγες ημέρες αργότερα ο υφυπουργός, στις 22 Μαρτίου, o κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, σημειώνοντας ότι στις εξαιρέσεις (περίπτωση 6), επιτρέπεται: «Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου». Σε περίπτωση παραβίασης της συγκεκριμένης διάταξης, όπως είπε ο υφυπουργός και προβλέπει ο σχετικός νόμος, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ και ποινικές κυρώσεις.

Ωστόσο, την Κυριακή κατά την επίσκεψη του στην Σμίνθη, την έδρα του δήμου Μύκης, όπως προκύπτει από το οπτικοακουστικό υλικό*, τόσο ο ίδιος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας όσο και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος και ο δήμαρχος Μύκης Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν (αλλά και πλήθος άλλων αξιωματούχων), παραβίασαν και τις δύο αυτές απαγορεύσεις.

-Ούτε, βεβαίως, ήταν δέκα άτομα τόσο σε κλειστό όσο και σε ανοιχτό χώρο στο δημαρχείο της Μύκης στην Σμίνθη

-Ούτε, βεβαίως, τήρησαν την απαραίτητη απόσταση του 1,5 μέτρου.

Προφανώς, ήταν κάτι που τους… διέφυγε.

O κ. Χαρδαλιάς με την εκτελεστική γραμματέα της περιφέρειας ΑΜΘ κυρία Κοσμίδου

Και καθώς είναι βέβαιο ότι δεν ζητούν μόνο από τους πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους αλλά πρώτοι απ’ όλους τις αναλαμβάνουν οι ίδιοι, μπορεί κανείς να θεωρήσει εκ των ων ουκ άνευ, ότι, μιας και δεν βρέθηκε κάποιο όργανο της τάξης να επιβάλει τα προβλεπόμενα  από το νόμο, θα καταβάλουν τα σχετικά πρόστιμα και θα τους επιβληθούν, έστω και εκ των υστέρων, οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.  

ΥΓ Η aftodioikisi.gr ανέμενε δύο 24ωρα, θεωρώντας αυτονόητο ότι θα το έπρατταν μόνοι τους. Πέρασαν, ωστόσο, και γι’ αυτό τους το υπενθυμίζει…

Gepostet von Thraki.com.gr am Sonntag, 29. März 2020

Pin It on Pinterest

Share This