Σούπερ Μάρκετ: Διευρύνεται το ωράριο -Τι θα γίνει με τα αντισηπτικά, τι θα γίνει με τα delivery, take-away.

Μαρ 15, 2020 | Επισημάνσεις

Την διεύρυνση του ωραρίου των σούπερ μάρκετ προανήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, χωρίς πάντως να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Παράλληλα  Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως θα γίνονται παραγγελίες online και τηλεφωνικά ακόμη και τις Κυριακές, ενώ θα μπορούν να ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ που είναι σε εμπορικά κέντρα αν έχουν ξεχωριστή είσοδο από εκείνη του εμπορικού. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πηγαίνετε όλοι μαζί στα σούπερ μάρκετ. Γιατί δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ως προς την επάρκεια των τροφίμων. Τα αποθέματα της χώρας είναι άνω των τριών μηνών. Κάθε μέρα τα σούπερ μάρκετ θα έχουν τροφοδοσία. Άρα, το να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ, εκτός από επικίνδυνο, είναι ανεύθυνο και αχρείαστο», πρόσθεσε.

Τέλος, σημείωσε πως οι εταιρίες που εμπορεύονται αντισηπτικά θα πρέπει να δηλώσουν αποθέματα και διεύθυνση αποθηκών για να ξεκινήσουν έλεγχοι από τη Δευτέρα, προκειμένου να μπει τέλος στην αισχροκέρδεια.

Κορωνοϊός: Λύση για delivery, take-away -Παράκαμψη της διαδικασίας για ΚΑΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας taxheaven.gr,  το υπ. Ανάπτυξης θα δώσει άμεσα λύση στο θέμα που ανέκυψε στις επιχειρήσεις εστίασης που έκλεισαν με βάση τη σχετική απόφαση από σήμερα, 14.3.2020 έως 27.3.2020, ωστόσο όμως επιθυμούν να συνεχίσουν τις εργασίες τους με διανομή προϊόντων (delivery) ή παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take-away).

Επειδή κάποιες από τις εν λόγω επιχειρήσεις δεν διέθεταν σχετικό κωδικό δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) για τις συγκεκριμένες εργασίες, προέκυψε το πρόβλημα της προσθήκης νέου Κ.Α.Δ. που, όπως είναι γνωστό, απαιτεί ορισμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να ολοκληρωθεί η προσθήκη και να είναι καθόλα νόμιμοι οι επιχειρηματίες.

Πιο συγκεκριμένα, με εγκύκλιο του υπουργού κου Α. Γεωργιάδη που αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο, θα παρακαμφθεί για ένα μήνα η προβλεπόμενη διαδικασία για την προσθήκη Κ.Α.Δ. [αυτοπρόσωπη παρουσία στη Δ.Ο.Υ. του επιχειρηματία ή διαμέσου εξουσιοδοτημένου λογιστή για την υποβολή των σχετικών εντύπων και δικαιολογητικών (άδεια από αρμόδια αρχή, Γ.Ε.ΜΗ., βεβαίωση Ε.Φ.Κ.Α, κ.λπ.)] για όσες επιχειρήσεις έχουν κλείσει, δεν διαθέτουν τον σχετικό Κ.Α.Δ. και επιθυμούν να συνεχίσουν τις εργασίες τους μόνο για διανομή προϊόντων (delivery) ή παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take-away). Αναλυτικές οδηγίες θα αναφέρονται στη σχετική εγκύκλιο.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This