Παρανομείστε ελεύθερα αν είστε υπουργοί και Δήμαρχοι. Άλλαξαν τον Νόμο και παραγράφονται 800.000 ευρώ

Μαρ 14, 2020 | Γενικά τοπικής αυτοδιοίκησης

Την διαγραφή προστίμων ύψους 800.000 ευρώ που είχαν επιβληθεί με βάση νόμο 3870/2010 (Ραγκούση) για τον έλεγχο των εκλογικών δαπανών σε 90 συνδυασμούς των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2010 προβλέπει διακομματική τροπολογία (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) που ψηφίστηκε στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Οι σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων που ελήφθησαν το 2012 αλλά επισημοποιήθηκαν – δημοσιεύθηκαν στις 25.10.2013 αφορούν κατά κύριο λόγο  στη μη ανάρτηση των εσόδων των συνδυασμών στην Κεντρική Βάση Δεδομένων, την αναντιστοιχία μεταξύ των βιβλίων των συνδυασμών και των καταχωρήσεων στην Κεντρική Βάση Δεδομένων, αλλά και τη διακίνηση εσόδων- εξόδων με άλλα μέσα πλην τραπεζικού λογαριασμού.

Στη λίστα φιγουράρουν τα ονόματα του νυν υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, του γενικού γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιάννη Δημαρά, αλλά και του πρώην προέδρου της ΕΕΤΑΑ και πρώην δημάρχου Αιγάλεω Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Ενδεικτικά ορισμένοι συνδυασμοί και τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν:

Ανάμεσα στους συνδυασμούς υπάρχουν και αρκετοί “δικοί” μας που παρανόμησαν, όπως:

«Δυνατή Γλυφάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Κοκκόρη– νυν Δήμαρχο Γλυφάδας: 9.100 ευρώ.

Για τον συνδυασμό «Δυνατή Γλυφάδα» του Δήμου Γλυφάδας διαπιστώθηκε ότι το ποσό των 9.100 ευρώ από τα έσοδά του δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Για την παράβαση αυτή επιβάλλεται στον Επικεφαλής του Συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 9.100 ευρώ. Επίσης προκύπτει ότι ο εν λόγω συνδυασµός, στην Κεντρική Βάση ∆εδοµένων είχε αναρτήσει σύνολο εξόδων 27.849,68 ευρώ ενώ στην κίνηση λογαριασµού το ύψος των εξόδων ανέρχεται στο ποσό των 36.728,63 ευρώ. Για την ανακρίβεια όµως αυτή δεν προβλέπεται επιβολή ποινής.

‘Αμεση παρέμβαση, Δήμος Γλυφάδας, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Στέλιο Λανδράκη, 8.600 ευρώ.

Ελληνικό Αργυρούπολη Πρώτη Πόλη, με επικεφαλής τον Αθανάσιο Σπυρόπουλο, 1.578 ευρώ.

Ελληνικό Αργυρούπολη Σύγχρονη Πόλη, με επικεφαλής τον Χάρη Πασβαντίδη, 5.500 ευρώ.

Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη Πόλεις για να Ζεις, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, 24.946 ευρώ.

ΔΑΔΑ με Όραμα, Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, με επικεφαλής τον ‘Αγγελο Αποστολάτο, 63.808 ευρώ.

Γεγονός είναι οτι οι υποψήφιοι τότε που είναι καταγεγραμμένοι οτι παρανόμησαν ξεπερνούν τους 50.

Με χαριστική ντροπολογία της κυβέρνησης όμως (θα χάσουμε τελικά το μέτρημα όλων αυτών) τους χαρίστηκαν και πλέον είναι καθαρές περιστέρες.

Και εις ανώτερα…

Pin It on Pinterest

Share This