Η απόλυτη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της ΒΑΡKΙΖΑΣ. Και βγαίνουν και μιλάνε για 15.000 φυτεμένα δέντρα. Αν δεν τους σταματήσει κάποιος θα ΡΗΜΑΞΟΥΝΕ τον τόπο.

Μαρ 6, 2020 | Αλλοι δήμοι

Όσες δημοτικές αρχές δεν το έχουν καταλάβει, πρέπει επιτέλους να το καταλάβουν ότι δεν μπορούν να κόβουν δέντρα σαν να βρισκόμασταν σε μια ομαλή περίοδο.
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο σφοδρής Κλιματικής Κρίσης της οποίας οι επιπτώσεις της θα είναι τεράστιες για την υγεία, την ασφάλεια, την οικονομία, τις υποδομές, και τις περιουσίες των πολιτών. Πρέπει να καταλάβουν ότι η Κλιματική Κρίση οφείλεται στην εκπομπή των αερίων του θερμοκηπίου. Πρέπει να καταλάβουν ότι τα δέντρα απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος αυτών των αερίων και ότι αποτελούν το ισχυρότερο όπλο που διαθέτει ο άνθρωπος για να αντιμετωπίσει τα φυσικά φαινόμενα που θα είναι τοπικά και καταστροφικά.
Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μιλάμε πια για την αναστροφή της Κλιματικής Κρίσης αλλά ότι έχουμε μπει πια στο στάδιο της αντιμετώπισης της.
Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου το παρκάρισμα ή το ξεπαρκάρισμα, το σήκωμα του πεζοδρομίου, η πίεση σε ένα φράχτη, η βρομιά από τα φύλλα ή τα ρολόγια της ΔΕΗ είναι η πρώτη προτεραιότητα.
Σήμερα μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.
Στον γειτονικό μας Δήμο των 3Β έπειτα από καθημερινές καταγγελίες των κατοίκων (εκεί ευτυχώς που υπάρχουν κάτοικοι που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον της πόλης τους εν αντιθέσει με τη Γλυφάδα) συντελείται η μεγάλη οικολογική και περιβαντολογική καταστροφή.
Καθημερινά οι κάτοικοι φωτογραφίζουν τα δέντρα και τα αναδυκνείουν πως γίνεται αυτή η καταστροφή. Μάλιστα λένε οτι ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι ψεύδονται όταν λένε οτι μέχρι τώρα έχουν φυτέψει δεκάδες χιλιάδες δέντρα, όταν υπάρχει το κοντράστ των φωτογραφιών του πριν και του μετά, και ας μην ξεχνάμε οτι ο δήμαρχος Κωνσταντέλλος κόβει πανύψηλα δέντρα πολλών δεκαετιών και ίσως αυτά που φυτεύει είναι λίγων ημερών και αν θα ζήσουν.
Δείτε κάποιες φωτο που μας έστειλαν οι κάτοικοι της Βάρκιζας για να δείτε το περιβαντολογικό έγκλημα του κ. Κωνσταντέλου που συντελείται εκεί.

Η απόλυτη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της ΒΑΡKΙΖΑΣ. Και βγαίνουν και μιλάνε για 15.000 φυτεμένα δέντρα. Αν δεν τους σταματήσει κάποιος θα ΡΗΜΑΞΟΥΝΕ τον τόπο. Μια εικόνα χίλιες λέξεις.

Καταγγελία -Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη: «Ψαλιδοχέρης» ο δήμαρχος -Κόβει χωρίς λόγo τα δέντρα (φωτο)

Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων στις περιοχές όπως η Βάρη, η Βούλα και η Βουλιαγμένη, λόγω της κοπής δέντρων όπως πεύκα και φοίνικες.Ενδεικτικές είναι οι αντιδράσεις στα social media.Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα δέντρα κόβονται χωρίς ουσιαστικό λόγω αλλά και δεν φυτεύονται άλλα στην θέση τους. Όλο αυτό σύμφωνα με τους κατοίκους έχει αρχίσει να αλλοιώνει το φυσικό κάλλος της περιοχής.

ΚΟΥΙΖ απο Βαρκιζα. Η φωτογραφια ειναι τραβηγμενη σημερα το πρωι.
ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ:
1. ειναι απο νεα δεντρα που κοπηκαν;
2. Ειναι εδω και μια βδομαδα εκει ή
3. Αποφασιστηκε απο τους designers του δημου να ειναι το ντεκορ-“συμβολο” της περιοχης;
Η φωτογραφια ειναι ενδεικτική της κοπης δεντρων στην βαρκιζα απο πεζοδρόμια πλατείες χωρις ποτε αντικατασταση τους επαναλαμβανω ΠΟΤΕ.
Ανεβηκε και μια αναρτηση απαντηση του δημου για τις φωτογραφιες που αναρτηθηκαν και δειχνουν την διαφορα του πριν και του μετα …δεν ειναι ψεμματα ειναι πραγματικες δυστυχως φωτογραφιες …οι κατοικοι της Βαρκιζας χωρις πραγματικα καμια κακια απεναντι στον δημο προσπαθουμε να δειξουμε την καταστροφη που δυστυχως εχει γινει στην περιοχη μας …τωρα αν για τα δεντρα που κοβονται στις πλατειες ,στα πεζοδρομια και παντου αντικαθίστανται με δεντρα στο βουνο ειναι αλλο θεμα …στην πλατεια της Βαρκιζας για παραδειγμα τοσα δεντρα που κοπηκαν αραγε θα αντικατασταθουν με δεντρα ή με περγκολες τερατα των μαγαζιων οπως στην Βουλα ?
Απλα κανω έκκληση με σεβασμο στον δημο να γινει κατι με το πράσινο ειδικά στην Βαρκιζα …
Κλάδεμα με μεράκι. Τρία στην σειρά.
Φυσικά, επειδή ο λαός μας πάντα διακομωδεί τα γεγονότα δεν έλειψαν και τα σχετικά “πειράγματα” προς τον κ. Κωνσταντέλο που τον παρομοιάζει με “Ψαλιδοχέρι”

Pin It on Pinterest

Share This