Άλλα λέγανε και άλλα ψηφίζουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Φεβ 10, 2020 | Γενικά τοπικής αυτοδιοίκησης

Εγινε ΦΕΚ η σύσταση Επιτροπής για την προετοιμασία του νόμου για τη μεταρρύθμιση και ανασυγκρότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Κράτους.
Σκοπός της Επιτροπής είναι η μεταφορά αρμοδιοτήτων προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών, προκειμένου «να διασφαλίζεται η αμεσότερη, εγγύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών»... και όχι η Συμμετοχή.
Να λοιπόν μια μεγάλη ιδεολογική διαφορά. Εμείς αντιλαμβανόμαστε την Αυτοδιοίκηση ως Κοινωνική Αυτοοργάνωση και όχι ως Κρατικό υπόλοιπο.
Διότι τι με νοιάζει εμένα ποιος θα αλλάζει τις λάμπες και ποιος θα κλείνει τις λακκούβες και γιατί πρέπει να ψηφίσω γι αυτό; Μήπως περνάει κανένα τέστ διοικητικών ικανοτήτων; Το πρόγραμμά του εκθέτει στην τοπική κοινωνία. Αν πρόκειται για την εξυπηρέτησή μου, χίλιες φορές καλύτερα να περνάνε ένα τεστ διοικητικών ικανοτήτων τους υποψήφιους και να τους διορίζουν.
Με αφήνει παγερά αδιάφορο. Εμένα με ενδιαφέρει η υλοποίηση ενός προγράμματος αναβάθμισης της περιοχής μου και της ποιότητας ζωής που θα βγαίνει από την τοπική κοινωνία και θα υλοποιείται από την τοπική κοινωνία. Αν εγώ μπορώ να αποφασίζω μαζί με τους γείτονές μου να πεζοδρομήσω το δρόμο μου, τι με νοιάζει ποιος θα έρθει να ξηλώσει την άσφαλτο και να βάλει τις πλάκες; Αν εγώ αποφασίσω μαζί με τους γονείς των συμμαθητών του γιού μου να ανοίξουμε το σχολείο στην γειτονιά τι με νοιάζει ποιος θα έχει τα κλειδιά να ξεκλειδώνει; Σιγά μην χρειάζεται να ψηφίσω και τον κλειδαρά.

Pin It on Pinterest

Share This