Δωρεάν κομποστοποιητές από τον Δήμο Γλυφάδας

Φεβ 4, 2020 | Δημοτικά

Σε αριθμό ρεκόρ έφθασαν μέσα σε λίγες ώρες τα αιτήματα των κατοίκων της Γλυφάδας για οικιακούς κομποστοποιητές και κάδους συλλογής οργανικών υλικών, που χορηγεί δωρεάν από σήμερα ο Δήμος Γλυφάδας.

Η κομποστοποίηση ήδη άρχισε στην πόλη μας! Πρόκειται για μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά, μέσω της αποσύνθεσής τους, σε μια πλούσια ουσία, το κομπόστ, που είναι ένα εδαφοβελτιωτικό ή, αλλιώς, φυσικό λίπασμα, πολύτιμο για κάθε κήπο.

Αυτό που κάνουμε είναι ότι σταματάμε να πετάμε στους κάδους οργανικά υλικά, όπως υπολείμματα και φλούδες φρούτων και λαχανικών, τσόφλια αυγών, χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, υπολείμματα καφέ και φίλτρων, στάχτη, κλαδέματα σε μικρό μέγεθος, γκαζόν κ.ά. και με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού δημιουργούμε με αυτά τα υλικά φυσικό λίπασμα.

Το πιλοτικό πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης που θέτει από σήμερα σε εφαρμογή ο Δήμος Γλυφάδας εκτιμάται ότι θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ανακύκλωση και στη διαλογή στην πηγή των οικιακών απορριμμάτων.

Ο σχετικός εξοπλισμός παραδίδεται στα νοικοκυριά της πόλης μας ΔΩΡΕΑΝ καθώς εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση για το πρόγραμμα αυτό την προηγούμενη περίοδο από ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ).

Σε πρώτη φάση, διανέμονται δωρεάν 200 κομποστοποιητές κήπου και 500 οικιακοί κάδοι συλλογής οργανικών υλικών, μαζί με αναλυτικές οδηγίες χρήσης.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά στο FixMyCity ή τηλεφωνικά στο πενταψήφιο 15464. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς τα αιτήματα είναι πολλά. Σύντομα θα ακολουθήσει και νέος κύκλος διανομής του ειδικού εξοπλισμού.

Pin It on Pinterest

Share This