ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πως κάνω μια παραγγελία;

– Mπαίνετε αριστερά στην αρχική σελίδα στις κατηγορίες και επιλέγετε την κατηγορία κάνοντας κλικ επάνω στα γράμματα, στην συνέχεια κάνετε κλικ στην υποκατηγορία στα γράμματα δίπλα στην τελεία.

– Επιλέγετε το προϊόν που θέλετε να δείτε και να αγοράσετε. Κάτω από κάθε προιόν υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για την σύσταση του την προέλευση του και εξηγεί τι ακριβώς είναι αυτό μαζί με την φωτογραφία του.. Αν παρ όλα αυτά έχετε κάποια απορία είμαστε στην διάθεση σας να λύσουμε οποιαδήποτε ερώτηση τηλεφωνικά η μέσω mail: jeckert@otenet.gr..

– Κάνετε κλικ επάνω στη φωτογραφία και προσθήκη στο καλάθι.

– Συνεχίζετε έτσι μέχρι να βάλετε όλα τα προϊόντα που θέλετε να αγοράσετε.

– Κάνετε κλικ σε παραγγελία και συμπληρώνετε τα στοιχεία σας,τον τρόπο που θέλετε να πληρώσετε,και αν έχετε κάποια παρατήρηση.

– Τέλος κλικ στην καταχώρηση και είναι έτοιμη η παραγγελία, θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατό μαζί σας για να σας πούμε πότε θα φύγουν τα πράγματα σας και πότε θα τα παραλάβετε..

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ

Τις πρώτες υλες καλλυντικών , αιθέρια έλαια κεριά και έλαια βάσης τις φέρνουμε από Γερμανία και Αγγλία.. Υπάρχει πιστοποίηση για κάθε υλικό και διατίθεται ηλεκτρονικά σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Είναι 100 % καθαρές και δεν χρησιμοποιούνται διαλύτες για τον διαχωρισμό των ελαίων

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

Η χρήση καλλυντικών πρέπει να γίνεται πάντοτε με προσοχή, ειδικά από χρήστες που παρουσιάζουν δερματικές ευαισθησίες. Αν έχετε αλλεργίες ή δερματικές παθήσεις συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από τη χρήση των καλλυντικών. Πριν από τη πρώτη χρήση των καλλυντικών απλώστε μία πολύ μικρή ποσότητα σε ένα σημείο του χεριού σας και αφήστε το να απορροφηθεί. Εάν την επόμενη ημέρα παρατηρήσετε κοκκινίλα φαγούρα κτλ. μην χρησιμοποιήσετε το καλλυντικό ξανά. Μην φέρνετε τα καλλυντικά σε επαφή με τα μάτια. Αν συμβεί κάτι τέτοιο ξεπλύνετε αμέσως με άφθονο καθαρό νερό.

Αν παρατηρήσετε ότι το καλλυντικό δεν είναι σωστά σφραγισμένο κατά την αγορά του, επικοινωνήστε αμέσως μαζί μας για να το αντικαταστήσουμε. Αν το καλλυντικό φαίνεται για οποιοδήποτε λόγο αλλοιωμένο μην το χρησιμοποιείτε.

Αποθηκεύετε τα καλλυντικά σε σκιερό μέρος (θερμοκρασία δωματίου) μακριά από παιδιά.

Σε περίπτωση κατάποσης επικοινωνήστε άμεσα με το κέντρο δηλητηριάσεων στο τηλέφωνο

210 – 7793777.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

Τι είναι τα Αιθέρια Έλαια

Τα αιθέρια έλαια (λέγονται και πτητικά έλαια) παράγονται κυρίως από τα αρωματικά φυτά. Είναι μείγματα από ουσίες που εξατμίζονται πολύ εύκολα.

Τα αιθέρια έλαια παίρνονται από την απόσταξη των διαφόρων μερών των φυτών.

Από χημική άποψη μπορεί να ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες ενώσεων, όπως αλκοόλες, αιθέ­ρες, αλδεύδες, κετόνες, φαινόλες και εστέ­ρες.

Οι ουσίες αυτές, με τη χαρακτηριστική τους μυρωδιά, δίνουν στα διάφορα φυτά συγκεκριμένες φαρμακευτικές και άλλες ιδιότητες.

Θα συνιστούσαμε στους φίλους που χρησιμοποιούν αιθέρια έλαια να τα παίρνουν υπ όψιν τους ως φάρμακα.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Τι πρέπει να προσέχουμε:

Τα αιθέρια έλαια δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου, χωρίς την συμβουλή επαγγελματία Ολιστικού Ιατρού Αρωματοθεραπευτή

– Τα αιθέρια έλαια πρέπει να χρησιμοποιούνται διαλυμένα σε κάποια βάση (π.χ. έλαιο βάσης) όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα. Σας συνιστούμε να μην χρησιμοποιείτε αδιάλυτα αιθέρια έλαια πάνω στην επιδερμίδα.

– Κάποια αιθερια έλαια (όπως Νεράτζι, Λεμόνι ) μπορούν να προκαλέσουν δερματική φωτοευαισθησία στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Καλό θα ήταν να αποφεύγετε την έκθεση σε έντονο ήλιο τουλάχιστον για 4 ώρες μετά την αρωματοθεραπεία (μασάζ)

– Ευπαθείς» ηλικιακές ομάδες (παιδιά και άτομα άνω των 60) πρέπει να χρησιμοποιούν τα αιθέρια έλαια σε μειωμένες αναλογίες.

Να αποφεύγονται:

– Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

– Από άτομα τα οποία πάσχουν από υπέρταση.

– Από άτομα με σοβαρές νευρικές διαταραχές.

– Πάνω σε βρέφη (παιδιά ηλικίας μέχρι ενός έτους).

– Σε άτομα άνω των 60

– Σε άτομα με κάποιο πρόβλημα ασθένειας

– Για κατάποση. Αν και τα αιθερια έλαια μπορούν να ωφελήσουν τον οργανισμό όταν λαμβάνονται (σε συγκεκριμένες ποσότητες), συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην κάνετε χρήση αν δεν έχετε συμβουλευτεί πρώτα ειδικό Ολιστικό Ιατρό Αρωματοθεραπευτή …

Δοσολογία για Μασάζ (ή επάλειψη)
Τα αιθερια έλαια είναι ιδανικά για μασάζ.

Οι ευεργετικές τους ιδιότητες ανακουφίζουν και φροντίζουν το σώμα.

Ο γενικός κανόνας για τα αιθερια έλαια όταν αυτά χρησιμοποιούνται στο μασαζ, είναι να αναμειγνύονται – σε ποσοστό που προσεγγίζει περίπου το 2% (το πολύ 3%) – σε κάποιο ελαιο βάσης της προτίμησης σας (λ.χ. αμυγδαλελαιο τζοτζόμπα).

Ο υπολογισμός της σωστής δόσης είναι αρκετά απλός. Κάθε μπουκαλάκι των 10ml περιέχει περίπου 200 σταγόνες αιθεριου ελαιου. Κάθε σταγόνα αντιστοιχεί σε περίπου 0,05ml. Αν λοιπόν θέλετε να βρείτε πόσες σταγόνες πρέπει να χρησιμοποιήσετε σε μία δεδομένη ποσότητα ελαιου βάσης, τότε απλά εφαρμόστε τον ακόλουθο τύπο:

(Ποσότητα ελαίου βάσης επί (πολλαπλασιασμός)-Ποσοστό συμμετοχής αιθέριου ελαίου)- δια (διαίρεση) 0,05

Παράδειγμα: Θέλουμε να παρασκευάσουμε 200ml λάδι για μασαζ για ενήλικες. Υπολογίζουμε τις σταγόνες αιθέριων ελαίων που θα προσθέσουμε, ως εξής: 200 ml επί (πολλαπλασιασμός) 0,02 (2%) = 4 ml. Χρειαζόμαστε λοιπόν 4 ml αιθέριων ελαίων. Τα 4 ml αντιστοιχούν σε 4 επί (πολλαπλασιασμός) 0,05 = 80 σταγόνες.

Αν δεν έχετε μετρητή για το λάδι βάσης, ακολουθήστε τον πρακτικό κανόνα: 1 κουταλάκι του καφέ = 5ml και ένα κουτάλι της σούπας = 15ml.

Οι αναλογίες της συμμετοχής αιθέριων ελαίων στο ελαιο βάσης εξαρτάται και από την ηλικία του χρήστη. Στη μεγαλύτερη σε εύρος ηλικιακή ομάδα, ισχύει ο κανόνας του 2%. Προτείνουμε να αλλάζετε το ποσοστό συμμετοχής, ως εξής:

2% για χρήστες ηλικίας 12-65 ετών.

1,5% για άτομα ηλικίας 6-12 ετών.

1% για άτομα ηλικίας 4-6 ετών και χρήστες ηλικίας άνω των 65 ετών.

0,5% για άτομα ηλικίας 1-4 ετών.

0,2% για βρέφη και για γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (μόνο μετά από άδεια γιατρού )

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ

Ο απλός κανόνας για κεραμεικές συσκευές καύσεις (Oil Burners) είναι 1-2 σταγόνες αιθερίου ελαίου ανά 10 ml νερού..

Δοσολογία για Επίθεμα (Κομπρέσα)

Τα αιθέρια έλαια όταν χρησιμοποιούνται σε κομπρέσσες είναι κατάλληλα για την αντιμετώπιση πονοκεφάλων,και παθήσεων του δέρματος.

Για να προετοιμάσετε ένα επίθεμα με αιθέρια χρειάζεται ένα μπωλ με περίπου ½ λίτρο κρύο ή ζεστό νερό. Προσθέστε στο μπωλ 4-6 σταγόνες αιθέριων ελαίων και ανακατέψτε πολύ καλά. Βουτήξτε ένα βαμβακερό πετσετάκι μέσα στο νερό, στίψτε το και εφαρμόστε το πάνω στο σημείο του σώματος που σας ενδιαφέρει.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ

Τα αιθερια έλαια στο ζεστό μπάνιο είναι ιδανικά για τη χαλάρωση του σώματος αλλά και για αρωματοθεραπεια. Επειδή εξατμίζεται το αιθέριο έλαιο εύκολα, καλό θα ήταν να το προσθέσετε σε γεμάτη μπανιέρα και όχι όταν τρέχει το νερό…. Λογικές ποσότητες είναι οι εξής:

7-12 σταγόνες αιθέριων ελαίων για χρήστες 12-65 ετών.

4-6 σταγόνες αιθέριων ελαίων για άτομα 4-12 ετών και χρήστες άνω των 65 ετών.

2-3 σταγόνες αιθέριων ελαίων για άτομα μεταξύ 1-4 ετών και για γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (μετά από συννενόηση με τον γιατρό )

ΓΙΑ ΠΟΔΟΛΟΥΤΡΟ

Στην περίπτωση του ποδόλουτρου, η αναλογία αιθέριων ελαίων που χρησιμοποιείται είναι συνήθως πολύ μικρή. Σαν γενικό κανόνα θα σας προτείναμε να ακολουθήσετε την αναλογία 1-2 σταγόνες ανά 1 λίτρο νερού. Μπορείτε στη λεκάνη σας να ρίξετε τα αιθέρια έλαια διαλυμένα σε ένα κουτάλι σούπας ελαίου βάσης ή και αδιάλυτα.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ:

Τα αιθέρια έλαια πρέπει να αποθηκεύονται σε σκουρόχρωμα μπουκάλια και ποτέ πλαστικά γιατί αν έρθουν σε επαφή με τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου η με πλαστικό οξειδώνονται.

Φυλλάσονται σε σκιερό δροσερό μέρος και προσέχουμε να κλείνουμε πολύ καλά το πώμα για να μην εξατμισθεί το άρωμα…

Μακρυά από παιδιά και εστίες θερμότητας.