Menu
A+ A A-

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΛΥΓΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΊΑ ΤΟΥ ΜΟΥΛΑΚΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΠΙΛΙΑ

Άστραψε και βρόντηξε η Αθηνά Λυγνού μετά την ανακοίνωση του Βασίλη Μουλακάκη  

και της Δάφνης Μπίλια ότι  “τα βρήκαν”  με τον απερχόμενο δήμαρχο Παπανικολάου κι ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιό του.

Όπως είχαμε γράψει πριν λίγες εβδομάδες σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, στη γενική συνέλευση της παράταξης “Ανοιχτοί Ορίζοντες” είχε αποφασιστεί ομόφωνα να μην συμμετέχουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές και να τηρήσουν ουδέτερη στάση, ενώ και όλα τα στελέχη είχαν δεσμευτεί ΟΜΟΦΩΝΑ ότι δεν θα συμμετέχουν σε κανένα άλλο ψηφοδέλτιο.

Παρότι λοιπόν είχε ληφθεί αυτή η ομόφωνη απόφαση, ο  Βασίλης Μουλακάκης και η  Δάφνη Μπίλια προφανώς σαγηνεύτηκαν από τις υποσχέσεις του απερχόμενου δημάρχου και προσχώρησαν στο συνδυασμό του, παραβιάζοντας ωμά και προκλητικά την ομόφωνη απόφαση της παράταξής τους, την οποία και αυτοί οι ίδιοι πριν λίγες μέρες είχαν υπερψήφισει. Και μη χειρότερα.

Ο Παπανικολάου μέσα στην απελπισία του από τις επικείμενες διώξεις και τις σοβαρές απώλειες που έχει 

μετά από την αποχώρηση πρωτοκλασάτων στελεχών του,  ενώ είχε εισπράξει από την Αθηνά Λυγνού ένα παγερό όχι στις δελεαστικές προτάσεις του, με τις οποίες της έταζε λαγούς με πετραχήλια, δεν το έβαλε κάτω κι ούτε σεβάστηκε την αυτονομία των “Ανοιχτών Οριζόντων” και παραβιάζοντας κάθε δεοντολογία με ποιος ξέρει τι υποσχέσεις, συνέργησε και παρότρυνε να αποστατήσουν από την παράταξή τους, ο Μουλακάκης και η Μπίλια. Δηλαδή κάτι σαν αυτό που ζήσαμε τον τελευταίο καιρό στην κεντρική πολιτική σκηνή, με τον Τέρενς Κουίκ , την Κατερίνα Παπακώστα, την Έλενα Κουντουρά και τις άλλες μεταγραφές του Τσίπρα.

Η Αθηνά Λυγνού,  διαφυλάσσοντας το κύρος της,  “δεν έκανε την πάπια κι ούτε μάσησε τα λόγια της”. Αμέσως συγκάλεσε έκτακτα την  εκτελεστική γραμματεία της παράταξής της,  όπου στηλιτεύθηκε η συμπεριφορά των αποστατών, ενώ παράλληλα οι  “Ανοιχτοί Ορίζοντες” έξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση, αποδοκιμάζοντας τη συμπεριφορά τους.

Στην ίδια ανακοίνωση οι  “Ανοιχτοί Ορίζοντες” ασκούν δριμεία κριτική  στην απερχόμενη δημοτική αρχή και στον απερχόμενο δήμαρχο, για τον τρόπο άσκησης διοίκησης στο Δήμο, καθώς και για το ότι ελέγχεται για σοβαρές παρατυπίες, παραλείψεις και παραβάσεις, οι οποίες ελέγχονται από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, όπου αναμένεται οσονούπω ο πέλεκυς να είναι πολύ βαρύς για τον απερχόμενο δήμαρχο.

Από τα παραπάνω είναι πλέον ολοφάνερο, ότι ο Παπανικολάου με την όλη του συμπεριφορά και στην αγωνία του να διασωθεί, δεν διστάζει  μπροστά σε τίποτα και δεν σέβεται καν την αυτονομία των παρατάξεων.

Σαν να λέμε κάτι σαν ο τοπικός Τσίπρας, αν και η Βάνα Μπάρμπα τον έχει αποκαλέσει Ερντογάν.

Οι πολίτες ας τους ανταμείψουν ανάλογα τόσο  ΑΥΤΟΝ, όσο και τους ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ όπως τους αξίζουν.

Παρακατω η ανακοίνωση των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ

Γλυφάδα  17/4/19  Αριθ. Πρωτ. : 1620

                                                      Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αγαπητοί συμπολίτες.

Με ανακοίνωσή μας, στις 28/3/19, σας ενημερώσαμε για τους λόγους που οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ δεν θα λάβουν μέρος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, τηρώντας ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ. Η απόφαση ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ απο το Συντονιστικό μας Συμβούλιο και διευκρίνιζε επίσης πως ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ, ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ και ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ άλλη δημοτική παράταξη.

Η συμμετοχή ελάχιστων μελών μας στην παράταξη της σημερινής Δημοτικής Αρχής είναι προσωπική τους επιλογή και δεν εκφράζει τους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ. Οι διαδόσεις ότι οι προσχωρήσεις αυτές έγιναν με τις ευλογίες της Προέδρου μας κ. Αθηνάς Λυγνού, είναι ψευδείς.

Είναι προφανές ότι η νέα επιλογή τους υπηρετεί πλέον το πρόγραμμα και τις αρχές της παράταξης που εντάχθηκαν και όχι τους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ. Υπηρετεί τον τρόπο διοίκησης και τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, με τις οποίες εμείς συχνά διαφωνούσαμε και η οποία ελέγχεται για παρατυπίες, παραλήψεις και παραβάσεις, απο τα αρμόδια θεσμικά όργανα.

Τονίζουμε ξανά, ότι θα συνεχίσουμε τη δράση μας για το καλό της πόλης και του δημόσιου συμφέροντος, παρεμβαίνοντας στα δημοτικά μας πράγματα πάντα με επεξεργασμένες προτάσεις.

Όλα τα παραπάνω αποφασίστηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής μας Γραμματεία στις 16/4/19

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Η

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ   ΛΥΓΝΟΥ

                                                                 Δημοτική Σύμβουλος