Menu
A+ A A-

ΠΛΗΓΜΑ Η ΜΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ. ΑΝΑΣΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ

Αυτές τις ημέρες δόθηκε στη δημοσιότητα η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης 

της “ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” ( Α.Ο.) και της επικεφαλής τους κ. Αθηνάς Λυγνού, με την οποία γνωστοποιούν την απόφασή τους να μην συμμετέχουν στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Διαβάζοντας προσεκτικά την ανακοίνωση των Α.Ο. θα σταθούμε σε δύο σημεία.

Το πρώτο αφορά την απόφαση της κυρίας Αθηνάς Λυγνού να αποσυρθεί από τα δημοτικά δρώμενα μετά από μια μεστή και ουσιαστική 12χρονη παρουσία στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναμφίβολα η αποχώρηση της κ. Αθηνάς Λυγνού είναι μία σημαντική απώλεια για το Δήμο Γλυφάδας, γιατί ήταν πάντα μία σταθερή αξία προάσπισης των δημοτικών συμφερόντων με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και επεξεργασμένες προτάσεις τις οποίες κατέθετε πάντα με υπευθυνότητα και ευπρέπεια χωρίς κραυγές και εντάσεις.

Το δεύτερο σημείο της ανακοίνωσης των "Α.Ο." είναι αυτό που αναφέρεται στις συζητήσεις με άλλες δημοτικές παρατάξεις για συνεργασία και κοινή κάθοδο στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Από απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας γνωρίζουμε ότι η κυρία Λυγνού έπειτα από ένα δεύτερο μέσα σε δύο χρόνια βαρύ χειρουργείο, τους τελευταίους μήνες και πριν καλά καλά αναρρώσει, δέχθηκε προτάσεις για κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές σε διαδοχικές και συναντήσεις που είχε με άλλους τοπικούς δημοτικούς  παράγοντες.

Συγκεκριμένα γνωρίζουμε ότι συναντήθηκε με τον απερχόμενο Δήμαρχο κύριο Παπανικολάου, με τον διάδοχο του κ. Κόκκορη στην ηγεσία της παράταξης "ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ" κύριο Μάκη Φιλόπουλο, καθώς και με τον υποψήφιο Δήμαρχο κύριο Στέλιο Θεοδοσόπουλο, που είναι επικεφαλής της νέας ανεξάρτητης παράταξης “Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ”.

Όπως μάθαμε ο κύριος Παπανικολάου προσέφερε στην κυρία Λυγνού “γη και ύδωρ” για να την πείσει να συμμετέχει στην παράταξή του, αλλά αντιμετώπισε ένα παγερό ΟΧΙ.

Και πως άλλωστε να γινόταν κι αλλιώς αφού εκτός των άλλων “αμαρτιών” του απερχόμενου Δημάρχου και μόνο το γεγονός ότι έχει "μπλέξει" την κ. Λυγνού στις διαβόητες συνεδριάσεις “μαϊμού” ,αναγράφοντας ότι ήταν δήθεν παρούσα και μάλιστα ότι δήθεν ψήφισε και τις πλαστές αποφάσεις με τεράστιο οικονομικό αντικείμενο, ενώ αυτή ήταν καθηλωμένη στο κρεβάτι μετά από βαρύ χειρουργείο σπονδυλοδεσίας, όπως η ίδια έχει δημόσια δηλώσει.

Η άρνηση της κ. Λυγνού στην δελεαστική πρόταση του κ. Παπανικολάου γα να την απορροφήσει στην παράταξή του,δεν ήταν μόνο μια σωστή πολιτική κίνηση, αλλά ταυτόχρονα ήταν και μία επιβεβλημένη πράξη αυτοπροστασίας της προσωπικότητάς της, αλλά και της υστεροφημίας της.

Η κ. Λυγνού είχε συνάντηση και με τον επανα-εμφανισθέντα στα δημοτικά δρώμενα κ. Μάκη Φιλόπουλο, ο οποίος επίσης της πρότεινε να συνεργαστούν στις επικείμενες δημοτικές εκλογές οι δύο παρατάξεις, δηλαδή η "ΝΕΑ ΑΡΧΗ - ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ", η μέχρι πρότινος παράταξη του Κόκκορη της οποίας τώρα ηγείται  ο κύριος Φιλόπουλος και  οι "ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ". Η κυρία Λυγνού εξέφρασε  τις ευχαριστίες της και τη συμπάθεια της, χωρίς όμως να προχωρήσει και οτιδήποτε παραπέρα.

Εκεί που είχε βρεθεί κοινός τόπος και οι συζητήσεις ήταν αλλεπάλληλες και πολύ ουσιαστικές, ήταν με τη νέα ανεξάρτητη παράταξη “Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ” στην οποία επικεφαλής είναι ο κ. Στέλιος Θεοδοσόπουλος.

Μάλιστα οι συζητήσεις μεταξύ των "ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ" και της “ΣΕΛΙΔΑΣ” είχαν προχωρήσει αρκετά, τόσο σε προγραμματικό επίπεδο, όσο και στην κοινή διαπίστωση ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος Παπανικολάου διοικεί το Δήμο με αντιδημοκρατικό τρόπο, με σπατάλες και οι αδιαφανείς διαδικασίες παραβιάζοντας συστηματικά τη νομοθεσία χωρίς να ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο και χωρίς να τηρεί ούτε καν τις υποχρεώσεις που έχει από το νόμο, για ισολογισμούς και απολογισμούς των πεπραγμένων του.

Όλα έδειχναν ότι θα γινόταν η μεγάλη ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την κοινή κάθοδο στις εκλογές των "ΑΝΟΙΧΤΏΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ" και της “ΣΕΛΙΔΑΣ” και εκκρεμούσε η κρίσιμη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο παρατάξεων, για την οριστικοποίηση της συμφωνίας και την επιλογή του προσώπου που θα ήταν υποψήφιο για για τη δημαρχιακή θέση.

Όμως η κ. Λυγνού αιφνιδιάζοντας τους συνεργάτες της παράταξης της, καθώς και τους συνομιλητές της από την παράταξη “Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ”, τους ανακοίνωσε ότι μετά από οικογενειακό συμβούλιο, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργή δημοτική δραστηριότητα και παρακάλεσε να σεβαστούν όλοι αυτή την αμετάκλητη απόφασή της και να μην την πιέσουν να την αλλάξει.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στις συναντήσεις που έγιναν ανάμεσα στις δύο παρατάξεις, από τους 

“ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” εκτός από κ. Αθηνά Λυγνού, αυτοί που συμμετείχαν ήταν οι κ.κ. Γιώργος Μπούσμπουρας, ΑιμίλιοςΣκέντζος και Θανάσης Κογγέλλης ενώ από την παράταξη “Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ” εκτός από τον κ. Στέλιο θεοδοσόπουλο, συμμετείχαν οι κ.κ. Γιάννης Τζούβελης και Παναγιώτης Γιάχος ενώ στην τελευταία συνάντηση που έγινε στο γραφείο της οδού Αθάνατου, παρών ήταν και ο  “Γλυφαδάρχης” κ. Γιώργος Παραγυιός, που στις δημοτικές εκλογές του 2014 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της κ. Λυγνού.

Μετά από αυτή την απόφαση "ΣΟΚ" της κυρίας Λυγνού συνεκλήθη ευρεία σύσκεψη της παράταξής της, στην οποία συμμετείχαν σχεδόν όλα τα στελέχη της, όπου μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ελήφθη η απόφαση για την μη κάθοδο των "ΑΝΟΙΧΤΏΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ" στις στις επικείμενες δημοτικές εκλογές με την  ταυτόχρονη δέσμευση όλων των στελεχών να μην συμμετέχουν σε άλλα ψηφοδέλτια και στις δημόσιες τοποθετήσεις τους να τηρήσουν ουδέτερη στάση.

Όλα όσα γράφουμε παραπάνω είναι απόλυτα διασταυρωμένα.

Για να δικαιολογήσουμε τον τίτλο που βάλαμε στο ρεπορτάζ αυτό οτι η άρνηση των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ήταν ανάσα ανακούφισης από τον Δήμαρχο των σκανδάλων κ. Παπανικολάου, πρέπει να τονίσουμε οτι στις συσκέψεις που έκανε η κ. Λυγνού με τους συνεργάτες της υπερίσχυσαν δύο επιλογές.

Η μία επιλογή οτι αφού η αμετάπειστη θέση της παράταξης ήταν ενάντια στην οποιαδήποτε μορφής συνεργασίας με τον Παπανικολάου λόγω των επίσημων και επώνυμων καταγγελιών της παράταξής των ενάντια στον κ. Παπανικολάου, ως ακόμη και "κλέφτη" της υπογραφής της άφησε να εννοηθεί στην επίσημη καταγγελία της η κ. Λυγνού για τις πλαστές αποφάσεις, δεν υπήρχε περίπτωση με την ηθική και την εντιμότητα που βάδισε αυτή η παράταξη 12 χρόνια να συμμαχήσει με τους πλαστογράφους της απερχόμενης δημοτικής αρχής που είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα. Άρα το ποσοστό που θα είχαν από τη  κάθοδό τους στις εκλογές θα ήταν το ποσοστό αυτό των ψηφοφόρων που δεν θέλει τέτοιους ανάξιους ανθρώπους να τον διοικούν και σύμφωνα με μία δημοσκόπηση, αυτό το ποσοστό ξεπερνούσε το 15% των ψηφοφόρων.

Η άλλη επιλογή ήταν οτι αφού η κ. Λυγνού δεν θέλησε για λόγους υγείας να συνεχίσει, θα έπρεπε η παράταξή τους να διαλυθεί και ο καθείς να τραβούσε το δρόμο του και να έκανε τις επιλογές του στις εκλογές. Αυτό όμως θα είχε σαν αποτέλεσμα κάποια στελέχη να "πείθονταν" και να υποστήριζαν τον κ. Παπανικολάου είτε ως συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο, είτε ως παπαγαλάκια για την υφαρπαγή ψήφων όπως κάνουν άλλοι από άλλες παρατάξεις.

Γι αυτό η κ. Λυγνού και οι συνεργάτες της αποφάσισαν να τηρήσουν ουδέτερη στάση αλλά χωρίς την συμμετοχή τους σε άλλη παράταξη.

Αυτό από μόνο του λέει πολλά για τους πλαστογράφους της Δημοτικής αρχής και τους εραστές των οικονομικών σκανδάλων.