Menu
A+ A A-

ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΓΛΥΦΑΔΙΩΤΕΣ

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΑΤΜΟΚΙΝΗΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ…

Η Δημοτική Αρχή Γλυφάδας, το Σεπτέμβριο του 2015, με τυμπανοκρουσίες και επίσημες τελετές στην Κωνσταντινούπολη είχε παραχωρήσει με χρησιδάνειο διάρκειας τριών (3) χρόνων, όπως ανέφερε σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Γλυφάδας (10-9-2015), τον ιδιόκτητο ατμοκίνητο οδοστρωτήρα στο Μουσείο Μεταφορών και Βιομηχανικής Κληρονομιάς «Rahmi Koc» της Τουρκίας.
Το ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα έργου του Δήμου Γλυφάδας, η ηλικία του οποίου ξεπερνάει τα περίπου ενενήντα (90) έτη, παραχωρήθηκε προκειμένου να αναπαλαιωθεί και ως αντιστάθμισμα να εκτεθεί στο Μουσείο που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Η συνολική διάρκεια του Συμφωνητικού (Memorandum of Understanding) που υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου Γλυφάδας και του Μουσείου «Rahmi Koc» ήταν τρία (3) έτη, σε αντίθεση με ότι αναφέρει η σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας (243/2014) για χρησιδάνειο διάρκειας σαράντα (40) μηνών.
 
Όπως είχε δηλώσει τότε ο κ. Γιώργος Παπανικολάου, μετά την τριετία, το μηχάνημα «με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία και ιστορική βαρύτητα για το Δήμο μας» «θα λάβουμε μέριμνα ώστε να εκτεθεί σε ασφαλή χώρο στο Δήμο Γλυφάδας».
Τι συνέβη και 3,5 χρόνια μετά ο ιστορικός ατμοκίνητος οδοστρωτήρας δεν έχει επιστρέψει στη Γλυφάδα, στην πόλη και στους πολίτες που ανήκει; Μήπως έχει χάσει τον δρόμο… Ή μήπως, όπως λένε οι πληροφορίες, έχει «ξεχασθεί» στο Μουσείο του κ. Κότς τον οποίο ευχαριστούσε θερμά ο κ. Παπανικολάου για την πρωτοβουλία και το ενδιαφέρον όταν υπέγραφαν το Συμφωνητικό;
Ορισμένοι άλλοι υποστηρίζουν πώς μπορεί ο ιστορικός οδοστρωτήρας και να έχει πουληθεί. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο κ. Γεώργιος Παπανικολάου υπέπεσε σε ένα τόσο σοβαρό ολίσθημα, ξέχασε τη συναισθηματική αξία και την
ιστορική βαρύτητα του μηχανήματος για τους δημότες της Γλυφάδας και το πούλησε στο Τουρκικό Μουσείο. Ο Δήμαρχος Γλυφάδας οφείλει να δώσει εδώ και τώρα απαντήσεις. Αλλιώς, κινδυνεύει να κατηγορηθεί για εκποίηση Δημοτικής Περιουσίας χωρίς καμία εξουσιοδότηση και δικαίωμα.
Απαντήσεις οφείλει να δώσει και η αντιπολίτευση. Θυμάται την παραχώρηση του ιστορικού μηχανήματος έργου; Ρώτησε ποια είναι η τύχη του ή κάνει πώς δεν συμβαίνει τίποτα και συνεχίζει να καλύπτει τη Δημοτική Αρχή;
Εμείς δηλώνουμε ότι θα ψάξουμε το θέμα μέχρι τέλους και θα ανακαλύψουμε τι ακριβώς έχει συμβεί, γιατί οι πολίτες του Δήμου Γλυφάδας πρέπει να γνωρίζουν.
Κανείς δεν μπορεί να κάνει παιχνίδια σε βάρος τους εκμεταλλευόμενος την περιουσία του Δήμου.
Γλυφάδα, Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Της Κίνησης Ενεργών Πολιτών «ΣΩΣΤΕ τη ΓΛΥΦΑΔΑ»
 
 
Αξίζει όμως, χωρίς να αναφέρουμε τις δικές μας αντιδράσεις τότε με την εκδούλευση του Παπανικολάου προς τους "αφέντες" του, να σας μεταφέρουμε τις απόψεις ενός Γλυφαδιώτη, πρώην Δημοτικού συμβούλου και ενεργός στα κοινά, του Δημήτρη Μπουντουτσίδη, που σημειωτέον είχε κατέβει με το ψηφοδέλτιο του Παπανικολάου, τι έλεγε τότε που σήμερα βγαίνει πέρα για πέρα αληθινός. Φυσικά η δουλειά έγινε, αυτοί πήραν αυτά που πήραν και ο λαός της Γλυφάδας πήρε το... μακρύτερο.
 

Γεια σου Γιώργη, Δήμαρχε της Γλυφάδας. Σε αναφέρω Γιώργη γιατί έτσι σε γνώρισα και παραμένω στα παλιά.

Ειλικρινά Γιώργη, δεν ήθελα να ασχοληθώ μαζί σου, για τους λόγους που έχω αναλύσει κατά το παρελθόν όταν ακόμη είχα αποφασίσει να άρω την εμπιστοσύνη και την στήριξη μου προς το πρόσωπο σου και γνωρίζεις καλύτερα από όλους για πιο λόγο γύρισαν τα πάνω κάτω, αλλά ρε Γιώργη, το Μ.Ο.U που υπέγραψες για την παραχώρηση του ατμοκίνητου οδοστρωτήρα της Γλυφάδας στο Μουσείο Rahmi Koc δεν με αφήνει ήσυχο.

 Με προκάλεσε να ασχοληθώ, ιδιαίτερα μετά από το προσωπικό ενδιαφέρον (και φυσικά το ενδιαφέρον  αυτού του τύπου δεν του ήρθε ουρανοκατέβατα, ούτε και το σκέφτηκε μόνος του) που έδειξε ο επιφανής Τούρκος επιχειρηματίας -όπως στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10 Σεπτεμβρίου 2015 αναφέρεις.

Γιώργη, Τούρκος επιχειρηματίας αυτού του επιπέδου συνεργασίες και που έχει να κάνει και με Κυβερνητική διπλωματία δεν κάνει κινήσεις, ακόμη και τρισεκατομμύρια κέρδη να επιφέρει η επένδυση για τον τόπο του. Ειδικά ο εν λόγω, εργάζεται σε βάθος χρόνου για τη χώρα του και όπως γνωρίζεις οι άνθρωποι αυτοί γνωρίζουν από διπλωματία.

Αναφέρεις στο Δελτίο Τύπου, ότι οι δαπάνες για την αναπαλαίωση του οδοστρωτήρα θα γίνει με δαπάνες του Μουσείου και θα εκτεθεί στα μέρη της Μ. Ασίας δηλαδή στη σημερινή Τουρκία και στη συνέχεια θα επιστραφεί στο Δήμο.  ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΑΠΑΝΗ είναι ανάξιο λόγου να την σχολιάσω.

 Νομίζω Γιώργη, έκανες λάθος και το μέλλον, μακάρι να μη με δικαιώσει. Αυτός όμως που τελικώς και σίγουρα θα δικαιωθεί και θα κερδίσει από αυτή την συνεργασία είναι ο ίδιος και η Χώρα του. Αυτό να το θυμάσαι τόσο εσύ όσο και οι σύμβουλοι σου που σε ωθήσανε να κάνεις αυτή την συνεργασία. Αυτά βέβαια τα αφήνουμε για το μέλλον και το μέλλον δεν θα είναι τυφλό… 

 Βλέπω την ανωτέρω φωτογραφία και φυσικά δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι ψυχολόγος ή ψυχαναλυτής για να βγάλω συμπεράσματα. 

 Όμως ρε Γιώργη, το προσωπάκι σου και το βλέμμα σου, κοιτάζοντας τον οδοστρωτήρα δείχνει μια διστακτικότητα και επιφυλακτικότητα, παράλληλα σα να μη σου αρέσει αυτό που πας να κάνεις και μέσα σου σα να λες «γιατί κάνω αυτή την κίνηση ενώ δεν μ΄ αρέσει;».

Βλέπεις εκείνον τον άλλο τον τύπο στο βάθος με το μουστάκι και την φαλακρίτσα;, μου φαίνεται πολύ αλεπού ο τύπος (όχι φαίνεται είναι) και επί άλλων τυρβάζει ή κάνω λάθος  ή δεν βλέπω καλά;.     

 Όπως και να έχει Γιώργη, ο οδοστρωτήρας που βρισκόταν επί πολλά χρόνια ακινητοποιημένος και σε κακή κατάσταση και θα γκλαμουραριστεί, το γυάλισμα του θα είναι ένα (1) προς εκατό (100), ένα εμείς εκατό αυτοί.

 Αυτά θα έχουμε τον χρόνο στο μέλλον να τα αναλύσουμε –εάν φυσικά χρειαστεί- και ζητήσετε να μάθετε την αναλογία του 1/100 η οποία γεωμετρικά θα αυξάνει υπέρ τους.

 Γνώμη μου, ως παλιός  φίλος και παλιός  υποστηρικτής σου -πριν κάνεις ή οι συνεργάτες σου κάνουν αυτού του (ε)ίδους συμφωνίες καλό είναι να ψάχνετε  τι κρύβετε πίσω από όλες αυτές τις εισηγησηπροτάσεις.

 Δημήτρης Μπουντουτσίδης

 Υ.Γ Δεν είναι στις προθέσεις μου η αντιπολιτευτική τακτική  και ούτε στις προθέσεις μου  να ξαναασχοληθώ με τα Δημόσια του Δήμου (σου θυμίζω ότι εσύ ήσουν η αιτία που επεχείρησα να ξαναασχοληθώ, τελικώς μετά πάροδο τριών μηνών με έπεισες και το γνωρίζουμε τρεις άνθρωποι, αυτά όμως είναι παρελθόν), για τον λόγο αυτό η επιστολή  αυτή έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και όχι αντιπολιτευτικό.