Menu
A+ A A-

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Όταν πριν από ένα χρόνο γράφαμε οτι τα διαμαντοπληρωμένα δέντρα που 

φυτέψανε ο ξενόφερτος Παπανικολάου με την μεταφερόμενη παρέα του και ήδη μετά από λίγους μήνες άρχισαν να ξεραίνονται, πολλοί μας είχαν πει τότε σε σχόλιά τους να μην βιαζόμαστε.

Επί της οδού Τσιτσάνη και στον περιμετρικό του Γκολφ το 2017 δενδροφύτεψε ο Παπανικολάου κουτσουπιές και μάλιστα σε προσωπική του ανάρτηση όπως το συνηθίζει στο ίντερνετ, υπερηφανευόταν για τα δέντρα αυτά και οτι η πόλη αλλάζει χρώμα με τις δενδροφυτεύσεις αυτές.

Όντως το 2017 που τα φύτεψαν με τα άνθη τους οι κουτσουπιές ομόρφυναν τη περιοχή και χαιρόσουν να περνάς από εκεί βλέποντας τα πολύχρωμα φύλλα τους. Αλλά δυστυχώς όπως φάνηκε τα δέντρα αυτά ήταν μιας χρήσεως. Δείτε όταν τα έβαλαν πως ήταν το 2017 και είχαμε γίνει μάντεις οτι αυτά τα δέντρα θα ξεραθούν και τα διαμαντοπληρώσαμε σε ημέτερους εργολάβους προμηθευτές.

Επειδή το παρακολουθούσαμε το έργο της αγοράς του αιώνα από δέντρα και φυτά που αγόρασε ο Παπανικολάου αξίας 1.350.000,00 ευρώ (λες και αγοράσαμε τον Αμαζόνιο), μετά από έναν χρόνο το 2018 βγάλαμε φωτογραφίες αυτά τα δέντρα στην κατάσταση που βρισκόντουσαν. Εδώ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε οτι τα δέντρα που φυτεύτηκαν εκεί στην Τσιτσάνη και στον περιμετρικό του Γκολφ είναι ογδόντα δύο (82) σε μία απόσταση περίπου 600 μέτρα. 

Όπως βλέπετε τα δέντρα μετά από μερικούς μήνες της φύτεψης ξεράθηκαν, κανένα από τα 82 δεν είναι σε ζωή, και αποτελούν πλέον μία απογοήτευση στους περαστικούς, αφού είναι πλέον αφημένα στη τύχη τους και το μόνο που παραμένει σε αυτά είναι το καρτελάκι του Παπανικολάου που λέει οτι τα δέντρα αυτά φυτεύτηκαν το 2017, θυμήζοντας με τον πιο αισχρό τρόπο το πόσο κορόϊδα πρέπει να αισθανόμαστε.

Δείτε τώρα, σήμερα στις 14-3-2019 τα ίδια δέντρα σε τι κατάσταση βρίσκονται. Ξερά, σκούρα, λες και είναι καμένα στέκονται εκεί για να μας θυμίζουν τα εκατομμύρια που σπαταλήσαμε για να τα αγοράσουμε. Φυσικά ο οποιοσδήποτε θελήσει να δει την ρεαλιστικότητα του ρεπορτάζ μας, δεν έχει παρά να πάει στην οδό Τσιτσάνη και στον περιμετρικό του Γκολφ και να δει με τα ίδια του τα μάτια αυτά που κι εμείς είδαμε.

Αλλά πόσα πληρώσαμε γι αυτά τα 82 δέντρα στον ημέτερο προμηθευτή εργολάβο; Δηλαδή πόσα χρήματα πετάχτηκαν κυριολεκτικά στον αέρα και κατασπαταλήθηκαν χωρίς κανείς να ρίξει ευθύνη στον προμηθευτή για τα σαπάκια που μας έδωσε; Φυσικά πάντα με τη υπογραφή της συμφωνίας και της περιβόητης επιτροπής των υπαλλήλων που τα επέλεξαν!!!

Δείτε πρώτα σύμφωνα με την μελέτη των φυτών που εξέδωσαν οι υπάλληλοι του Δήμου την περιγραφή των συγκεκριμένων δέντρων όπως αναλυτικά το λέει το άρθρο 34 της μελέτης και πόσα χρήματα μας κόστισαν πλέον τα σαπάκια που αγοράσαμε.

Όπως βλέπετε στο τέλος του άρθρου το κάθε ένα από τα συγκεκριμένα δέντρα το έχουμε πληρώσει τετρακόσια πενήντα (450) ευρώ. Επειδή τα μετρήσαμε ένα προς ένα στο σύνολό τους φυτεύτηκαν 82 κουτσουπιές. Άρα 450 χ 82 = 36.900 ευρώ.

Τόσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ κυριολεκτικά στον αέρα. Χωρίς να υπολογίζουμε και τις εκατοντάδες άλλα δέντρα που έχουμε στο αρχείο μας που ξεράθηκαν ή ξηλώθηκαν ή ψόφησαν. Αμέτρητα χιλιάρικα πεταμένα στα πόδια του ξενόφερτου Παπανικολάου και της μεταφερόμενης παρέας του στο βωμό του θεαθήναι.

Το ρεπορτάζ της κατασπατάλησης συνεχίζεται με πιο ενδιαφέροντα θέματα και στοιχεία. Εσείς απλώς πηγαίνετε να δείτε με τα μάτια σας αυτά που σας δημοσιοποιούμε.