Menu
A+ A A-

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΠΟΛΗ Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Σε τριτοκοσμική πόλη θα πρέπει να αναφέρεται κάποιος όταν θέλει να 

περιγράψει την Γλυφάδα του σήμερα. Όσες φορές και να θέλουμε να προσπεράσουμε κάποιες δυσκολίες από την καθημερινότητά μας, είναι τόσες πολλές που το θεωρούμε αδύνατον να μην τις σχολιάσουμε.

"Γλυφάδα η πόλη για να φεύγεις" μας την κατάντησαν οι σημερινοί διοικούντες και αρκεί μία απλή βόλτα στους δρόμους και τις πλατείες για να το διαπιστώσεις.

Όπως μόλις χθες Κυριακή 20-1-2019 στον κεντρικότερο δρόμο της Γλυφάδας, στην Μεταξά. Καλή ημέρα, ηλιόλουστη, πολλοί βγήκαν για μια βόλτα και προσπάθησαν να περπατήσουν στα ακριβοπληρωμένα πεζοδρόμια της πόλης.

Δείτε στις παρακάτω φωτό τι συναντήσαμε, φυσικά αυτή η κατάσταση υπάρχει παντού σε όλα τα μήκη και πλάτη των δρόμων.

Θέλουμε να τονίσουμε εδώ οτι όταν ο ίδιος ο δήμαρχος δεν σέβεται τους Δημότες του, φυσικό επόμενο είναι και οι Δημότες να αντιδρούν με ανευθυνότητα και να μην υπολογίζουν τους συμπολίτες τους.

Βλέπουμε οτι ο σεβασμός και η διευκόλυνση προς τους συνανθρώπους μας που είναι ΑμεΑ, όπως εδώ οι τυφλοί, οι κίτρινες πλάκες για να μπορούν να περπατούν με κάποια ασφάλεια είναι κλεισμένοι από τα οχήματα των ανεύθυνων συμπολιτών μας μη επιτρέποντας την διάβαση των ΑμεΑ τυφλών. 

Αλλά και ο Δήμος δείχνει κι αυτός το σκληρό του πρόσωπο προς τους ΑμεΑ της πόλης βάζοντας ένα κάδο σκουπιδιών ακριβώς πάνω στις κίτρινες πλάκες εμποδίζοντας εντελώς την διέλευση των τυφλών. Αφήστε που οι κίτρινες πλάκες "σκάνε" πάνω στο περίπτερο που εκεί πλέον λες και οι κατασκευαστές του πεζοδρομίου θα σκέφθηκαν οτι οι τυφλοί θα μπορούσαν να πετάξουν από πάνω για να προχωρήσουν παραπέρα.

Δείτε στην επόμενη φωτό δύο κυρίες με μωρά στο καροτσάκι τους που προσπαθούν να κάνουν σλάλομ στο πεζοδρόμιο της Μεταξά για να προχωρήσουν. Τα οχήματα των ασυνείδητων οδηγών είναι εκεί για να τους δείξουν οτι θα έπρεπε να κάτσουν σπίτι τους, καθώς όλες οι δημόσιες υπηρεσίες κάνουν οτι δεν βλέπουν ή δεν ασχολούνται καθόλου.

Και ξεκινάμε από τον δήμαρχο Παπανικολάου που σαφώς και δεν τον ενδιαφέρει η ομαλότητα και η νομιμότητα των περαστικών στα πεζοδρόμια μη δίνοντας εντολή στην Δημοτική Αστυνομία να παρέμβει.

Η Τροχαία μάλλον έχει άλλες ασχολίες και δεν δίνει σημασία σε τέτοιες λεπτομέρειες. Κάπου πίσω από ένα φανάρι θα την είχαν στημένη ή θα σταματούνε την κυκλοφορία για να περάσει κάποιος επώνυμος γαλονάς και οι πολίτες να πάνε να... (αφήστε το καλύτερα).

Πάμε τώρα στα σιδερένια διακοσμητικά που τα έβαλε ο δήμαρχος για να "ομορφύνει" τις βάσεις των δέντρων. Είτε από τους ασυνείδητους οδηγούς, είτε από την πολυκαιρία, είτε από το χαλασμένο υλικό, είτε από την αδιαφορία του Δήμου η εικόνα που παρουσιάζει είναι "παραδεισένια". Σε τρία κομμάτια είναι σπασμένο και η εικόνα φαίνεται από οποιονδήποτε που περνάει από την Μεταξά. Οι ανευθυνουπεύθυνοι δήμαρχος και αντιδήμαρχοι περπατούν ποτέ στους δρόμους της πόλης ή κάνουν βόλτες με τα οχήματα του Δήμου που η βενζίνη είναι τζάμπα καθώς την πληρώνουν τα κορόϊδα οι Γλυφαδιώτρες;

Λίγο πιο πάνω, στην Παπανδρέου κάποιο δέντρο δεν άντεξε το βάρος των χιλιάδων ευρώ που αγοράστηκε και "προτίμησε" να πέσει. Έτσι, χωρίς λόγο. Μήπως είναι και το πρώτο ή το μοναδικό; Συνέχεια υπάρχουν τέτοια περιστατικά που όταν και αν πέσει στην αντίληψή μας το δημοσιοποιούμε. Φυσικά ποτέ δεν απάντησε ο ξενόφερτος Παπανικολάου πόσα δέντρα τοποθετήθηκαν σε κάποιο δρόμο, πόσα στοίχισαν σε κάθε δρόμο, έτσι για να μην γνωρίζουμε πόσο κορόϊδα μας θεωρεί όλους, αρκεί να μην ενοχλούμε κάποια νομεγκλατούρα. Πόσα ξόδεψες ρε ξενόφερτε και πόσα "φύτεψες;" Σιγά μην απαντήσει ο Ερντογάν της Γλυφάδας...