Menu
A+ A A-

ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΔΩΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΧΘΕΣ, Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ

Την αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Γλυφάδας, επέλεξε το επιτελείο του 

Δημοτικού σύμβουλου κ. Στέλιου Θεοδωσόπουλου για να πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη συγκέντρωση των Γλυφαδιωτών για να ανακοινώσουν την Ιδρυτική Διακήρυξη της Νέας Δημοτικής  παράταξης Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ.

Από την αρχή φάνηκε οτι ο χώρος της αίθουσας θα αποδεικνυόταν πολύ μικρός για να χωρέσει τους φίλους του Στέλιου Θεοδωσόπουλου και των συνεργατών του. Η εκδήλωση ξεκίνησε στην ώρα που είχε προγραμματιστεί, που αν μη τι άλλο δείχνει μια συνέπεια και μια ορθολογιστική έννοια της λέξης αξιοπρέπεια έναντι των πολιτών της Γλυφάδας.

Είχαμε πολύ καιρό να διαπιστώσουμε οτι κάπου υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά της Γλυφάδας και να σέβονται τους κατοίκους τους.

Στο πάνελ κάθισαν οι: Στέλιος Θεοδωσόπουλος ως υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας πλέον, ο δικηγόρος Γλυφαδιώτης κ. Γιώργος Ανδρέου ως Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου "Γλυφάδα η πόλη μας" και ο δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ κ. Τάσος Γκουριώτης που είχε την ευθύνη της σωστής ροής της εκδήλωσης.

Όπως προείπαμε, από πολύ νωρίς φάνηκε οτι η αίθουσα θα γεμίσει από τον κόσμο και όντως οι όρθιοι ξεπερνούσαν τους καθιστούς που αν και δεν είχε γίνει κοινητοποίηση για κάλεσμα, εν τούτοις φάνηκε καθαρά οτι υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας που ανησυχούν με τον τρόπο που ασκεί την εξουσία ο σημερινός δήμαρχος κ. Παπανικολάου και επιζητούν κάτι νέο που θα μπορέσουν να το εμπιστευτούν.

Και όπως φάνηκε στην πορεία της εκδήλωσης η εμπιστοσύνη φάνηκε η κυρίαρχη λέξη που επιζητά ο λαός της Γλυφάδας. Εμπιστοσύνη στην αξιοπρέπεια, εμπιστοσύνη στην διαχείρηση της εξουσίας, εμπιστοσύνη για ισονομία, εμπιστοσύνη στην εντιμότητα, εμπιστοσύνη στις ηθικές αξίες.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους διακρίναμε έξι δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του κ. Παπανικολάου, πρώην δημοτικούς συμβούλους, άτομα που έχουν ασχοληθεί ενεργά σε διαφόρους τομείς των κοινών στο δημόσιο τομέα, επιστήμονες και άτομα κυρίως που θήτευσαν στην κεντρική πολιτική σκηνή και βγήκαν αλώβητοι από τη σαθρότητα που περιβάλλει τους πολιτικούς μας.

Κυρίως όμως και αυτό έχει την ιδιαίτερη σημασία του, διακρίναμε πολλούς επώνυμους Γλυφαδιώτες από διαφορετικούς κομματικούς χώρους. Δεν γνωρίζουμε πως όλοι αυτοί αποφάσισαν να συνυπάρξουν σε μία νέα δημοτική κατάσταση αλλά αυτό που μετράει είναι η αποφασιστικότητα να συμμετάσχουν σε μία ενωτική δημοτική κίνηση που κακά τα ψέμματα δεν υπάρχει στη Γλυφάδα. Εδώ ο κ. Παπανικολάου μας δηλώνει "ανεξάρτητος" όταν όλοι γνωρίζουν οτι είναι παιδί του κομματικού σωλήνα της Νέας Δημοκρατίας.

Προκειμένου να σας γράψουμε ένα κατεβατό από την Ιδρυτική Διακήρυξη και την ομιλία του Στέλιου Θεοδωσόπουλου, προτιμήσαμε να σας τον παρουσιάσουμε μέσα από το βίντεο που τραβήξαμε και να ακούσετε τα πραγματικά ενδιαφέροντα που είπε, κυρίως ποιά ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι της ανεξαρτοποίησης, γιατί πρέπει να τους εμπιστευτούν οι πολίτες και κυρίως ποιά είναι τα σχέδιά του.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να υπερβάλλουμε στα σχόλιά μας αλλά ίσως να αλλάζει το σκηνικό της μοναρχίας και φασιστικής οικονομικής σκοτοδίνης του σημερινού δημάρχου κ. Παπανικολάου. Άλλωστε όλοι οι παρευρισκόμενοι διατύπωσαν τα ερωτήματά τους, τις απορίες τους, τα παράπονά τους προς τον κ. Θεοδωσόπουλο ο οποίος επέλεξε να δεχθεί ερωτήσεις εφ όλης της ύλης και από οποιονδήποτε θα το ήθελε.

Σημαντικό στοιχείο που μας προξένησε εντύπωση, το πολύ χαμηλό προφίλ που διατηρούσε σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης αλλά όταν αναφερόταν σε αυτά που θέλει να πράξει αν τον προτιμήσουν οι Γλυφαδιώτες, τότε το βλέμμα του έπαιρνε την αποφασιστικότητα της υλοποίησης όλων αυτών που θα ακούσετε στο βίντεο.

Μιλήσανε πάρα πολλοί από τους παρευρισκομένους  αλλά την εκδήλωση "έκλεψε" ο πρώην Δήμαρχος της 

Γλυφάδας κ. Στέλιος Λανδράκης. Με τον χειμαρώδη και πολυγραφικό τρόπο που εκφράζετε εξήγησε τους λόγους της παρουσίας του εκεί, που πραγματικά θα σας τονίσουμε οτι πρέπει να τον ακούσετε στο παρακάτω βίντεο.

 

Κλείνοντας, ως επισήμανση, ο κ. Θεοδωσόπουλος στάθηκε αντάξιος στη φήμη του ως ο δικός μας άνθρωπος, και είπε οτι πολύ σύντομα θα ανακοινώσει ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και θα επικοινωνήσει με όποιον τρόπο μπορεί με όσους περισσότερους Γλυφαδιώτες από κοντά.