Menu
A+ A A-

ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΤΑΣΤΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Η επίσημη εφημερίδα του Συριζα η ΑΥΓΗ ανακοίνωσε σήμερα μερικά ονόματα 

υποψηφίων δημάρχων που θα τους εκπροσωπήσουν στις εκλογές του Μαίου. Όπως λένε, πρόκειται για τους ήδη δημάρχους καθώς και για τους υποψηφίους που για λίγο ποσοστό απέτυχαν την εκλογή τους.

Φυσικά και δεν μας ενδιαφέρει ποιά είναι τα ονόματα σε Δήμους που δεν μας αφορούν, παρά μόνο σε οτι συμβαίνει στη Γλυφάδα.

Όπως γράφει η επίσημη εφημερίδα της Κουμουνδούρου, τα κριτήρια έγιναν με την αξιόλογη πορεία που έδειξαν κατά την προηγούμενη θητεία τους ως αντιπολίτευση. Μεταξύ των ονομάτων που θα είναι υποψήφιοι με αυτά τα κριτήρια, συγκαταλέγεται και ο "σύντροφος" Τάσος Ταστάνης (εδώ μπορείτε να γελάσετε όσο θέλετε!!!) που στις προηγούμενες εκλογές πήρε το τεράστιο ποσοστό των 12,10%.

Αποδεικνύεται περίτρανα, εν καιρώ θα τα αναλύσουμε τα αίτια, οτι υπάρχει μία συμφωνία μεταξύ του Νεοδημοκράτη (λέμε τώρα) Γιώργου Παπανικολάου με τις υπηρεσίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μην υποστηρίξουν κάποιον άξιο και γνωστό Γλυφαδιώτη που θα είχε όλα τα εχέγγυα εφόδια να δικδικήσει το Δήμο Γλυφάδας. Δεν μπορεί σε όλο το σύστημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μην υπάρχει κάποιο πρόσωπο ηθικό, έντιμο, άξιο και εργατικό που να αντιπαρατεθεί στον αλλαζόνα και υπόδικο δήμαρχο της Γλυφάδας. Εδώ ίσως μπορούμε να εξηγήσουμε τις αμοιβαίες βοήθειες των Καμμένου - Παπανικολάου και να κρίνουμε το αποτέλεσμα. Εδώ μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιό λόγο ο συριζα επέτρεψε σε χώρο προστατευόμενο να δημιουργηθεί στρατιωτικό (;;;) νεκροταφείο χωρίς να ανοίξει μύτη. Εδώ ίσως μπορούμε να δούμε τις σχέσεις Παπανικολάου LΑTERN, ΤσιπροΚαμμένου. Ήδη κάνουμε το ρεπορτάζ και θα το δημοσιοποιήσουμε σύντομα.

Η επιλογή, σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, του ανύπαρκτου Ταστάνη ως "αντίπαλου" του Παπανικολάου μόνο ειρωνικά σχόλια και μειδιάματα αξίζουν για σχολιασμό. Άντε να δούμε τώρα τα "αριστερά" συντρόφια τι θα κάνουν. Θα συνεχίσουν να έχουν κατεβασμένα τα εσώρουχα στον Καμένο ή θα αντιληφθούν τα μαγειρέματα;

Δείτε το σχετικό απόσπασμα της ΑΥΓΗΣ

Τους πρώτους 99 υποψηφίους δημάρχους που θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει η “Αυγή”, την ώρα που ο κομματικός μηχανισμός προετοιμάζεται για τη μεγάλη αυτοδιοικητική αναμέτρηση του Μαϊου 2019.

Πιο αναλυτικά,  στο ρεπορτάζ της “Αυγής” αναφέρονται τα εξής:

Κεντρική απόφαση του κόμματος ήταν η εκ νέου στήριξη των δημάρχων που το 2014 αναδείχθηκαν με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσαν στις πόλεις τους το στίγμα της αριστερής, προοδευτικής διοίκησης. Παράλληλα, πρόκειται να υποστηριχθούν όσοι ήταν επικεφαλής παρατάξεων το 2014, αλλά και οι νέοι επικεφαλής. Ενώ, στο πλαίσιο της διεύρυνσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει υποψηφιότητες που επιλέχθηκαν μετά από την προγραμματική σύγκλιση των αυτοδιοικητικών παρατάξεων.

Ξαναπροσπαθούν

Παράλληλα, στη μάχη μπαίνουν με αυτοπεποίθηση και οι επικεφαλής παρατάξεων που στην εκλογική αναμέτρηση του 2014 έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τη νίκη. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει ξανά τον Γιώργο Κομματά (Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό) που το 2014 συγκέντρωσε 49,55%, τον Χρήστο Κοκοτίνη (Ηλιούπολη) με 48,91%, τον Μπάμπη Παπαδόπουλο (Σοφάδες) με 48%, τον Νίκο Κομηνέα (Αστυπάλαια) με 45,35%. Επίσης ξανά θα υποστηριχθεί ο Δημήτρης Τραπεζιώτης (Αγρίνιο) που συγκέντρωσε 20,99% στις εκλογές του 2014, ο Γιάννης Σαρρής (Χανιά) με 15,83%, ο Κώστας Κάβουρας (Ίλιον) με 15,12%, ο Θεόδωρος Σπηλιόπουλος (Χαϊδάρι) με 14,23%, ο Κώστας Μερκουράκης που ήρθε δεύτερος συγκεντρώνοντας 13,38%. Όπως επίσης και οι Άρης Βέρρος (Καβάλα) που συγκέντρωσε 12,83%, Τάσος Ταστάνης (Γλυφάδα) με 12,10% και Θάνος Ματόπουλος (Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη) με 7,84%.