Menu
A+ A A-

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΚΑΥΚΑ ΩΣ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ;

Όπως θα έχουν καταλάβει οι αναγνώστες μας, η υπόθεση καθαριότητα μας 

απασχολεί πάρα πολύ και αυτήν την υπηρεσία την θεωρούμε την μέγιστη από την εκάστοτε δημοτική αρχή προς τους κατοίκους της. Δεν είναι θέμα προσωπικό αλλά κύρια κοινωνικό.

Για εμάς η παροιμία που λέει οτι η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά την ασπαζόμαστε πλήρως, παρά την πρακτική αυτής της αποτυχημένης δημοτικής αρχής που ασπάζεται οτι η βρωμιά είναι η μισή αρχοντιά.

Για όσους επιμένουν και λένε οτι αυτοί που έχουν την τύχη της καθαριότητας στα χέρια τους σήμερα κάνουν οτι μπορούν με θετικά μάλιστα αποτελέσματα, εμείς πάντα όταν εμφανίζουμε περιοχές, γειτονιές, δρόμους της Γλυφάδας που το σκουπίδι είναι χύμα και αμάζευτο ονοματίζουμε δρόμους και πλατείες, ούτως ώστε ο καθείς να μπορεί να διαπιστώσει μόνος του το αληθές του ρεπορτάζ. Όλα τα άλλα οτι οι φωτο είναι παλιές, οι φωτό είναι από άλλα μέρη είναι ανάξια σχολιασμού και τα ξεπερνάμε ως μη γενόμενα αφού μια απλή βόλτα από τα σημεία αποδεικνύουν την πραγματικότητα. Γνωρίζουμε βέβαια και την αγωνία των αποτυχημένων και ανικάνων να διεκπαιρεώσουν τη δουλειά τους να αμφισβητούν τα πάντα και οτι κερδίσουν. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αυτή η προπαγάνδα.

Αυτό όμως που πραγματικά ξεπερνάει τα στενά όρια της ικανότητας να καθαρίσουν την πόλη οι αρμόδιοι (ανευθυνο)υπεύθυνοι από τα σκουπίδια, τα μπάζα, τα ογκώδη κλπ, είναι και η σπατάλη που υπάρχει και δεκάδες χιλιάδες ευρώ να δίνονται με απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους για "εξωτερικούς καθαρισμούς κάδων"!!!

Φυσικά και θα είμασταν οι τελευταίοι που θα θέλαμε κάδους σκουπιδιών να βρωμάνε και να μυρίζουν ή να είναι βρώμικοι και ρυπαροί. Αλλά δεν γίνεται για έναν καθαρισμό να δίνονται κάθε χρόνο ποσά που να ξεπερνούν τις 100.000,00 ευρώ και να το περνάμε οτι "καλά κάνουν γιατί μας προστατεύουν"

Όπως μας κατήγγειλε ένας αυτόπτης μάρτυρας σε δρόμο της Γλυφάδας, στην οδό Αγησιλάου, είδε έναν μελαψό άντρα να φοράει ένα γιλέκο κίτρινο εταιρείας και με ένα πιεστικό ραβδί ζεστού νερού να καθαρίζει έναν κάδο πράσινο, αυτόν της φωτογραφίας και δεν του πήρε πάνω από τρία λεπτά για να τον σαρώσει από όλες τις πλευρές. Μάλιστα του έκανε παρατήρηση γιατί με το πιεστικό ζεστό νερό, εξαφανιζόντουσαν και οι ασπροκόκκινες ταινίες στα πλαϊνά του κάδου, φωσφορικό σήμα για τη νύχτα για τους οδηγούς να μην πέφτουν πάνω τους, όπως σας δείχνουμε στη φωτο. Στην παρατήρηση αυτή, ο μελαψός άντρας τον κοίταγε χωρίς να μιλάει και συνέχιζε τη καταστροφική δουλειά του στους κάδους που πληρώσαμε όλοι εμείς από τους μεγάλους φόρους που μας επιβάλλουν.

Δείτε τώρα τι πληρώνουμε όλοι εμείς γι αυτήν την διαδικασία εξωτερικού καθαρισμού κάδων που στην ουσία είναι καταστροφική. Δείτε στα παρακάτω έγγραφα που το πρώτο είναι στις 27-3-2018 και πληρώσαμε 24.552 ευρώ για καθαρισμό 900 κάδων προς 26 ευρώ μαζί με Φ.Π.Α. Δηλαδή για έναν "καθαρισμό" τριών λεπτών που καταστρέφουνε στην ουσία τα φωσφορικά σήματα πληρώνουμε κάποιους επιτήδειους 26 ευρώ τον έναν!!!

Δείτε τώρα και το άλλο έγγραφο: Στις 31-8-2018, μετά από πέντε μήνες οι αποτυχημένοι Παπανικολάου και Καυκά δίνουν με τη διαδικασία συνοπτικού διαγωνισμού σε απευθείας ανάθεση για την ίδια δουλειά άλλα 46.976,16 ευρώ για την ίδια δουλειά. Δηλαδή δώσανε μέχρι στιγμής για περίοδο πέντε μηνών 71.528,16 ευρώ για "εξωτερικό καθαρισμό κάδων"

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό με αυτά τα χρήματα μπορούσαμε να αγοράσουμε καινούργιους κάδους περίπου τους 700. Φυσικά και δεν τέλειωσαν οι σπατάλες εδώ. Πάλι κάτι θα βρούν και θα μας χρεώσουν για εργασίες που κατεβάζουν τα φωστηρόπληκτα μυαλά των συνεργατών του Παπανικολάου. Τι έχει να μας πει η λαλίστατη για άλλα κ. Καυκά ως υπεύθυνη διορισμένη αντιδήμαρχος; Θα δώσετε λογαριασμό στους Γλυφαδιώτες ή πάλι θα κάνετε κοινώς την πάπια;

υ.