Menu
A+ A A-

ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΣ, ΕΓΙΝΑΝ ΕΙΚΟΣΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγαν και οι γάϊδαροι στράβωσε εντελώς, λέει ο σοφός 

λαός μας. Και η παροιμία αυτή πάει γάντι με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και τους εκπροσώπους του στην τοπική αυτοδιοίκηση στη Γλυφάδα.

Η μία αποτυχία ακολουθεί την άλλη αλλά οι κωμικοτραγικοί τοπικοί εκπρόσωποί του δεν ενδιαφέρονται για την κατρακύλα αυτή. Ή μάλλον ενδιαφέρονται μόνο για τις βολεμένες τοποθετήσεις τους από την κυβέρνηση έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ μηνιαίως που τέτοια χαρά δεν θα ξαναδούν στην υπόλοιπη ζωή τους.

Η φαιδρότητα και η αυτογελοιοποίηση φάνηκε στον μέγιστο βαθμό σε μία συγκέντρωση παρωδία, ένα κάλεσμα άνευ τελικού αντικειμένου που διοργάνωσε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την μονοπρόσωπη αυτοδιοικητική παράταξη της Γλυφάδας που ξευτιλίζοντας τη λέξη είχαν το θράσος και την ονόμασαν ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Συγκεκριμένα ο κ. Ταστάνης με τον ομόσταυλό του κ. Σκαμπαρδώνη, έστειλαν σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις ένα κάλεσμα την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο με αντικείμενο την συναίνεση των παρατάξεων απέναντι στον κακό λύκο... συγνώμη στον δήμαρχο Παπανικολάου, για να ξανασώσουν την Γλυφάδα από την κακή παράταξη που την διοικεί. Φυσικά η εντελώς παθητική στάση των δύο ανδρών στα πέντε χρόνια που πέρασαν απέναντι στον Παπανικολάου μάλλον δεν τους άφησε κατάλοιπα αξιοπιστίας των χαρακτήρων τους αφού σε μέγιστο βαθμό ήταν προκλητικοί με την συγκατένευση σε όλες τις αξιόποινες πράξεις του Παπανικολάου. Ίσως και γι αυτό δεν παρέστησαν οι υπόλοιπες παρατάξεις εκεί, αδιαφορώντας για τους συγκεκριμένους κυρίως πλην Κόκκορη που παρέστη, ίσως για να δείξει οτι είναι κι αυτός παρών.

Το μόνο αξιόπιστο ως γεγονός ήταν η φοβία των βολεμένων Ταστάνη και Σκαμπαρδώνη να καλέσουν τις εφημερίδες που δεν ελέγχουν στη Γλυφάδα. Στα κρυφά και μουλωχτά, όπως μάθανε τόσα χρόνια στις υπόγειες κομματικές διαδρομές τους. Εμείς όπως ήταν φυσικό, στείλαμε εκπρόσωπό μας όπου έγινε και το ρεπορτάζ αλλά παρέστη και ο εκδότης της εφημερίδας ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ κ. Κουτσώνας Ηλίας ο οποίος στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή του κατακευραύνωσε με στοιχεία τους βολεμένους που δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν με σκόπιμες διακοπές. Παρά τις επανειλλημένες ερωτήσεις του αν η παράταξή τους κατέλθει αυτόνομη στις εκλογές, δεν πήρε καμμία απάντηση. Και πως ήταν δυνατόν να πάρει απάντηση όταν ο πρώην υπουργός κ. Μπαλάφας που παρέστη είπε οτι ο κ. Ταστάνης "μας τελείωσε".

Αυτό φάνηκε και από την προσέλευση των κατοίκων αφού όπως μετρήθηκαν ήταν εκτός από τους τέσσερις του πάνελ άλλοι είκοσι τρεις καθήμενοι. Από αυτούς αν εξαιρέσεις οκτώ άτομα που ήταν από την παράταξη Κόκκορη και δύο ανεξάρτητους καταλαβαίνετε την τεράστια απήχηση που έχουν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στη Γλυφάδα, αφού ούτε καν το ψηφοδέλτιό τους δεν μπόρεσαν να μαζέψουν.

Ηλίου φαεινώτερον οτι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν υφίσταται πλέον στην πόλη. Η αδιαφορία στα τοπικά ζητήματα, η συμπόρευση με τον Νεοδημοκράτη Παπανικολάου, η παντελής καταγγελτική πολιτική που εφάρμοσαν, οι πάμπολλες απουσίες από τα δημοτικά όργανα και κυρίως οι συνεχείς επικύψεις στα θέλω του Παπανικολάου, ο Γλυφαδιώτικος λαός που στήριξε αυτή την παράταξη απογοητεύθηκε τα μέγιστα με αποτέλεσμα να τους γυρίσει τη πλάτη. Ακόμα και σε αυτό το ερώτημα που έθεσε ο κ. Κουτσώνας, στην απουσία του κόσμου, απάντηση δεν πήρε.

Δεν ξέρουμε σε τι πρόσβλεπαν οι κ.κ. Ταστάνης και Σκαμπαρδώνης από αυτό το κάλεσμα. Αυτό δείχνει πάλι οτι δεν υφίσταται πολιτική νόηση και όλα γίνονται για την καρέκλα. Άραγε οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στη Γλυφάδα τι έχουν να πουν εκτός από την απέχθειά τους γι αυτούς που τους πρόδωσαν;