Menu
A+ A A-

ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΚΡΙΛΛΑ ΚΑΙ Η Ε.Ε. ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΟΠΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΦΕΡΤΩΝ

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, στις 11:00 (ώρα Ελλάδας), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα 

δημοσιεύσει την πρόσκληση για το πρόγραμμα WiFi4EU. Η πρόσκληση, η οποία απευθύνεται σε δήμους ή ομάδες δήμων στην ΕΕ, θα είναι ανοικτή έως τις 9 Νοεμβρίου 2018 στις 15:00 (ώρα Ελλάδας).
Με το πρόγραμμα WiFi4EU η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να εξασφαλίσει δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi για τους πολίτες και τους επισκέπτες σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία, παντού στην Ευρώπη μέσω του WiFi4EU.
Συνολικά θα διατεθούν 120 εκατ. ευρώ σε 8.000 δήμους σε ολόκληρη την ΕΕ, έως το 2020. Για την επεξεργασία του πολύ μεγάλου αριθμού αιτήσεων ανά την Ευρώπη, η διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι απλή και πλήρως ηλεκτρονική, επισημαίνει η Κομισιόν σε σχετική ανακοίνωσή της.
Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημερώνει ότι οι δήμοι αφού εγγραφούν στην ειδική πύλη WiFi4EU, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για το αξίας 15.000 ευρώ κουπόνι του προγράμματος WiFi4EU, με ένα μόνο κλικ.
Εδώ απαιτείται να δημοσιοποιήσουμε την αχρηστότητα και ανυπαρξία του εθνικού μας κουμπάρου 

και κολλητού στη Γλυφάδα κ. Γκρίλλα, που με μοναδικό προσόν τα προαναφερόμενα παίρνει παράτυπα 2.500 το μήνα για να μας φέρει Ευρωπαϊκά προγράμματα στη πόλη. Αυτά που έφερε μέχρι σήμερα που ήδη έχει ανταμειφθεί νόμιμα (για άλλλα... δεν γνωρίζουμε) στα πέντε χρόνια με το ποσόν των 150.000 ευρώ, αυτά που έφερε με την "επιστημονική" του κατάρτιση είναι ένα μεγάλο ΜΗΔΕΝ. Έτσι για να γνωρίζουμε για το πως οι ξενόφερτοι βλέπουν την Γλυφάδα. Επίσης σε κάποιους χώρους κεντρικούς της Γλυφάδας που υπολειτουργεί το WI FI το έχουμε χρυσοπληρώσει. Τώρα ποιοί τα τσέπωσαν, το αφήνουμε στη λογική σας. Και είναι τόσο "τεράστια" η εξιδίκευση του κ. Γκρίλλα που ούτε τα ΔΩΡΕΑΝ προγράμματα της Ε.Ε. είναι σε θέση να ενημερώσει. Για τέτοιο επιστημονικό εγκέφαλο μιλάμε που τον ταίζει η Γλυφάδα ελέω Παπανικολάου.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Κομισιόν, περισσότεροι από ένας στους πέντε δήμους σε ολόκληρη την Ευρώπη έχουν καταχωρίσει τα στοιχεία τους στην ειδική διαδικτυακή πύλη WiFi4EU. Όσοι δήμοι δεν έχουν εγγραφεί και επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για κουπόνι μπορούν ακόμη να εγγραφούν στη διαδικτυακή πύλη μέχρι την έναρξη της πρόσκλησης στις 7 Νοεμβρίου. Με το κουπόνι, ο δήμος θα μπορεί να εγκαταστήσει σημείο πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, δημόσιες βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα ή πλατείες. Η Επιτροπή επιλέγει σχέδια βάσει της σειράς εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Στην προσεχή πρόσκληση, οι πρώτοι 2 800 δήμοι θα αποκτήσουν κουπόνι WiFi4EU, ενώ εξασφαλίζεται σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ ότι θα λάβει τουλάχιστον 15 κουπόνια.
Κατά την επόμενη διετία, γίνεται γνωστό ότι θα δημοσιευτούν τρεις ακόμη προσκλήσεις WiFi4EU, περίπου μία ανά εξάμηνο. Τα χρηματοδοτούμενα από το πρόγραμμα WiFi4EU δίκτυα θα είναι δωρεάν, απαλλαγμένα από διαφημίσεις και δεν θα συλλέγουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Θα χρηματοδοτηθούν δίκτυα που δεν αναπαράγουν υφιστάμενες ιδιωτικές ή δημόσιες δωρεάν προσφορές παρόμοιας ποιότητας. Ενημερωτικό δελτίο και βίντεο με περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στο διαδίκτυο.