Menu
A+ A A-

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ

Πριν από λίγες ημέρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο, κατέκλυσαν τις 

σελίδες τους από την μεγάλη ενέργεια του ξενόφερτου Παπανικολάου και της διορισμένης αντιδημάρχου Καυκά, οτι έλυσαν το πρόβλημα της αφισορύπανσης από τις κολώνες της Γλυφάδας.

Πρόβαλαν μάλιστα και πολλές φωτογραφίες που έντυναν τις κολώνες με ένα πλέγμα που αν δεν το ξηλώσουν τα καλόπαιδα τα ατίθασα, είναι δύσκολο να τοποθετηθεί εκεί.

Παρά τα "αόρατα" πάλι έξοδα που θα τσεπώσει κάποιος επιτήδειος κολλητός για την προμήθεια των υλικών, εμείς το χαρήκαμε ως μέσον κάποιας προσπάθειας να μείνει η πόλη καθαρή και δη σε λίγο που έρχεται και προεκλογική περίοδος που καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει από την αφισορύπανση.

Αλλά εκεί που θέλεις να μην ασχοληθείς με το γεγονός δυστυχώς δεν σε αφήνουν σε ησυχία και σε αναγκάζουν να ασχοληθείς δημοσιογραφικά και να το ψάξεις. Αποφάσισε ο ξενόφερτος δήμαρχος να βγάλει μία ανακοίνωση προς τους ιθαγενείς του Γλυφαδιστάν για να τους ενημερώσει οτι δεν θα αφήσει κανέναν να ρυπαίνει τη πόλη και θα εφαρμοστούν τα προστίματα προς όλους.

Μπράβο θα λέγαμε εμείς, αλλά πόσο τυχαίο είναι οτι ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος και ο δήμαρχος έβαλε συρματοπλέγματα για να μην μπορεί κανένας να βάλει την αφεντομουτσουνάρα του και να διαφημιστεί;

Αλλά το κυρίως πιάτο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού έρχεται με την ανακοίνωση του ξενόφερτου που ξεκινά: " Η αφισορύπανση είναι μια ανοιχτή πληγή για τη Γλυφάδα μας, για την αισθητική της πόλης, για την καθαριότητα, για την ασφάλεια πεζών και οδηγών. Ένα καθημερινό πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι οι αφίσες που είναι άναρχα κολλημένες σε πολλά σημεία της πόλης....."

Όπως βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες είναι μια προσωπική αναφορά του κ. Παπανικολάου προς τους κατοίκους. Αλλά μάλλον θα πρέπει να ξέχασε τι έκανε ο ίδιος όταν πριν γίνει δήμαρχος είχε κατακλύσει επί πέντε μήνες όλες τις κολώνες με το πρόσωπό του. Δείτε δεξιά και αριστερά σε κολώνες να υπάρχουν οι αφίσες του αλλά τότε έπρεπε να γίνει γνωστός σε όλους και η παράνομη, βρώμικη αφισορύπανση είχε πάει περίπατο. Έχουμε δεκάδες τέτοιων φωτογραφιών, αλλά σχεδόν όλοι θα θυμόσαστε τι αφισομάνι είχε υπάρξει από τον υποψήφιο τότε Παπανικολάου. Φυσικά τώρα έπρεπε να βρει έναν τρόπο, ευγενικό, να τους απαγορέψει την διαφήμιση για να τους γνωρίσει ο λαός. Φυσικά δεν είμαστε υπέρ της αφισορύπανσης και μακάρι να γίνουν όλα όπως ορίζει ο Νόμος. Αλλά... το δούλεμα συνεχίστηκε όπως θα δείτε παρακάτω.

Δεν έφτανε μόνο ο Παπανικολάου που δουλεύει τον λαό κανονικά, την σκυτάλη του πολιτικού τυχωδιοκτισμού την ανέλαβαν και οι πρώην υποψήφιοί του που μαυρίστηκαν στις εκλογές αλλά μέχρι τώρα οι δουλειές που παίρνουν από τον Δήμο είναι δεκάδες και φροντίζουν για την άνετη επιβίωσή τους στη ζωή. Δείτε άλλη μία ανάρτηση από τον κ. Καραμπασιάδη που υμνεί τον Παπανικολάου για την πράξη του αυτή, φοβούμενος ίσως μη χάσει την ευκολία που το δημοτικό ταμείο τον συντηρεί. Διαβάστε πόσο εύκολα υμνεί, πόσο εύκολα παινεύει αλλά ξεχνάει πόσο εύκολα ο Παπανικολάου είχε γεμίσει με χιλιάδες αφίσες τις κολώνες στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Εμείς τον καταλαβαίνουμε τον κ. Καραμπασιάδη, η επιβίωση είναι το κίνητρο.

Όμως υπήρξε μία οργανωμένη αντίδραση πολιτών της Γλυφάδας που κανένας δεν μπήκε στον κόπο να την δημοσιεύσει, κανένας δεν μπήκε στο κόπο να το κάνει ερώτημα στο δημοτικό συμβούλιο, κανένας δεν έδωσε σημασία. Σας παρουσιάζουμε την ανακοίνωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας που κατηγορεί τον Παπανικολάου για καθαρούς τοίχους αλλά βρώμικα μυαλά.