Menu
A+ A A-

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Τώρα που όλοι οι πολιτικοί τσαρλατάνοι κάνουν σχέδια πως θα μας πείσουν για να 

τους δώσουμε την ψήφο μας σε 7 μήνες για να μας "σώσουν" από τους αντιπάλους τους που είναι οι κακοί, οι κλέφτες, οι σφετεριστές, οι λαμογιάρηδες κλπ, επιβάλλεται να κάνουμε ένα σχόλιο για τους "σωτήρες" μας.

Εκτός από τον Παπανικολάου τους άλλους τους γνωρίζουμε πολλά χρόνια και "καμαρώνουμε" τους λεβέντες αυτούς πως μας πείθουν συνέχεια και τους ψηφίζουμε. Τους γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, αλλά οι "μπαγάσηδες" με κόλπα, τερτίπια και υποσχέσεις πάντα μας ψήνουν και τους δίνουμε τις ψήφους μας.

Αλλά δεν πρέπει το παραμύθι αυτό να τελειώσει εδώ; Δεν πρέπει επιτέλους να γίνουμε όλοι μας υπεύθυνοι κριτές των επιλογών μας; Δεν πρέπει να κοιτάμε και την επόμενη ημέρα που θα ψηφίσουμε  τι αχταρμάς μας εκπροσωπεί;

Ξεκινάμε με τον δήμαρχο Παπανικολάου, όντας ξενόφερτος και μη ασχολούμενος ποτέ με τα κοινά της 

Γλυφάδας, διορισμένος εκ Βρυξελλών, διοίκησε τη Γλυφάδα στο 5ο έτος της θητείας του με τρόπο φασιστικό, αυταρχικό, του ανδρός αρχή κλπ. Παρά τις προεκλογικές του υποσχέσεις οτι θα υπάρχει διαφάνεια, θα υπάρχει φως στις αναθέσεις, ο λαός θα γνωρίζει που θα πάει το τελευταίο ευρώ, θα ιδρύσει Νομική υπηρεσία και και και αμέτρητα, ίσα για να μας πείσει να εκλεγεί, με αποτέλεσμα τίποτα από όλα αυτά που υποσχέθηκε να μην τηρήσει. Έχοντας στα χέρια μας το προεκλογικό του έντυπο το τι υποσχότανε, θα το ξεφυλίσουμε εν καιρώ. Γεγονός είναι οτι καθημερινά σχεδόν τον καλούν Εισαγγελείς και άλλες δημόσιες ελεγκτικές υπηρεσίες και του ζητούν εξηγήσεις για τις αποφάσεις που λαμβάνει. Εμείς προσωπικά γνωρίζουμε πάνω από 30 υποθέσεις που απασχολούν την Δικαιοσύνη και είναι ο βασικός αίτιος αυτών των κλήσεων. Σπατάλες, διασπαθίσεις, ημέτεροι κολλητοί σύμβουλοι, ημέτεροι εργολάβοι, παράνομα συμβούλια, πλαστές αποφάσεις, "έργα" που πληρώνονται χωρίς να γίνονται, να μην γνωρίζει κανείς που, πως, πόσα και γιατί ξοδεύονται σε "έργα", είναι καθημερινά φαινόμενα. Ο κ. Παπανικολάου, μετά την άρνηση του Μητσοτάκη να τον βάλει στις λίστες για βολευτής, στοχεύει πάλι την Δημαρχία. Μήπως η άρνηση αυτή του Μητσοτάκη κάτι πρέπει να μας πει και να μας βάλει σε υποψίες για τον "αδάμαντα" της ηθικής και της τιμιότητας που αυτοπροσδιορίζεται; Σίγουρα και πιο αναλυτικά μέχρι τις εκλογές θα σας παρουσιάσουμε τα "κατορθώματα" του κ. Παπανικολάου. Το σίγουρο είναι οτι μας απογοήτευσε και θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία να φοβάται οτι η Γλυφάδα δεν θα είναι μπλε στον χάρτη των εκλογών με υποψήφιο τον Παπανικολάου.

Έτερος "σωτήρας" της Γλυφάδας που κατά δήλωσή του θέλει να ξανασώσει τους Γλυφαδιώτες είναι ο τέως 

δήμαρχος κ. Κόκκορης. Ίσως ο πιο προβλέψιμος από όλους για το τι θα περιμέναμε ως αξιωματική αντιπολίτευση στον κ. Παπανικολάου. Άχρωμος, άγευστος, "απών" από τα σημαντικά θέματα και χαρακτηριζόμενος από όλους ως πολιτικό δεκανίκι του δημάρχου, απογοήτευσε και τους πιο ένθερμους φίλους και οπαδούς του με την στάση του στα Δημοτικά συμβούλια και την άνευ όρων παράδοσή του στον δήμαρχο. Ήδη του έχουν φύγει βασικά του στελέχη και δεν είναι κρυφό οτι δυσκολεύεται να βρει άλλα άτομα για να επανδρώσει εκ νέου το ψηφοδέλτιό του. Αλλά για ποιό ψηφοδέλτιο μιλάμε όταν όλοι γνωρίζουμε οτι πάλι θα γίνει ο ψηφοσυλλέκτης του Παπανικολάου για την επόμενη των εκλογών; Και γι αυτόν αναλυτικά προσεχώς από την εφημερίδα μας το τι έκανε ως αντιπολίτευση τα 5 χρόνια που πέρασαν. Αλλά θα πρέπει το ΚΙΝΑΛ (ΠαΣοΚ) αν θέλει να έχει μιά καλή παρουσία στη Γλυφάδα να κοιτάξει κάποια άλλη πρόταση σε υποψήφιο.

Περνάμε τώρα στην, ίσως, την μεγαλύτερη απογοήτευση πολιτικού "σωτήρα" που ζήτησε και υπέκλεψε την 

ψήφο μας. Στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στην Γλυφάδα, τον κ. Ταστάνη. Πολύ γρήγορα διαλύθηκε η τριμελής παρουσία στο Δημοτικό συμβούλιο αφού οι άλλοι δύο σύμβουλοι διαχώρησαν την θέση τους και πήγανε στον ΛΑ.Ε. Ίσως τα "πρωτοκλασάτα" στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Γλυφάδα που ανταμείφθηκαν σε κυβερνητικά πόστα και λάδωσαν το αντεράκι τους με αρκετά χιλιάρικα κάθε μήνα, "ξέχασαν" τους "συντρόφους" τους και κοίταξαν μόνο τον εαυτό τους. Χωρίς κάποια παρουσία στα δημοτικά της πόλης ο κ. Ταστάνης εξελίχθηκε ο μεγάλος σύμμαχος του Παπανικολάου, με τις απουσίες του έδινε χέρι βοήθειας στον δήμαρχο σε σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισε και ως αυθεντικός ωχαδερφιστής οι συναγωνιστές του τον έχουν απομακρύνει. Αν θέλει το κόμμα του να "διαπρέψει" πάλι στη Γλυφάδα, ας τον ξανατοποθετήσει αρχηγό του ψηφοδελτίου του. Οι παλιοί συναγωνιστές του τους περιμένουν στη γωνία. Άλλη πρόταση δεν υπάρχει από το κυβερνών κόμμα;

Η επόμενη στη λίστα των πολιτικών αρχηγών είναι η κ. Λυγνού. Ίσως η δεύτερη πιο έμπειρη από τους 

πολιτικούς αρχηγούς. Έχουμε διακρίνει μια προσπάθεια αξιοπρεπούς παρουσίας, αλλά κάποια προσωπικά προβλήματα έκαναν την παρουσία αυτή προβληματική. Χρησιμοποιώντας με σαφή προσδιορισμό την τακτική του καρότου και του μαστιγίου μας άφηνε πάντα μια απορία για την στάση της. Είναι σίγουρο όμως οτι η πολύχρονη παρουσία της στα κοινά της Γλυφάδας θα επέβαλαν μια πιο αυστηρή κριτική αντιπολίτευσης στον δήμαρχο. Εν τούτοις αν επιθυμεί μία ακόμη ευκαιρία και μετά από κάποιες αλλαγές στην πολιτική της δραστηριότητα και την τακτική ίσως μας ξαφνιάσει στο εγγύς μέλλον. Αν δεν καταφέρει να αλλάξει τακτική στην πολιτική της στον ενωτικό συνδυασμό που επιβάλλεται να κάνει, τότε καλύτερα να τερματίσει την πολιτική της καριέρα τον επόμενο μήνα. Ειδικά δε αν αληθεύει αυτό που λέγεται στα στέκια οτι θα πάει υποψήφια με τον Παπανικολάου, τότε θα καταστρέψει τα πάντα.

Με τον επόμενο στη λίστα γνωρίζουμε οτι  αναφερόμενοι σε αυτόν "λερώνουμε" το άρθρο μας. Δυστυχώς η 

παρουσία του ΒΟΡΓΙΑ ως επικεφαλής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στη πόλη μας δικαίωσε όλους όσους μιλάγανε με τα χειρότερα λόγια για τον κύριο αυτόν. Καμμία σχέση με τους στόχους και σκοπούς του κόμματός του, έκανε τα πάντα για την επιβίωσή του. Δεν θα αναφερθούμε πιο πολύ για αυτό το πολιτικό ρετάλι της Γλυφάδας. Θα πρέπει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να μας απαλλάξει εντελώς από την παρουσία του αν επιθυμεί κάποια καλά ποσοστά στις Εθνικές, Ευροεκλογές και Δημοτικές εκλογές στη Γλυφάδα.

Μένει ο κ. Δίβαρης από τη λίστα των αρχηγών. Πολύ γρήγορα "ξέχασε" ο γιατρός για ποιό λόγο τον ψήφισαν 

οι Γλυφαδιώτες. Με τον πρώτο χρόνο να ασκεί ουσιώδη και επικοδομητική κριτική στην διοίκηση Παπανικολάου, εν τούτοις πολύ γρήγορα άλλαξε ρότα και η παρουσία του στα Δημοτικά συμβούλια ήταν περισσότερο διακοσμητική. Δεν νομίζουμε να ξαναβάλει υποψηφιότητα στη Γλυφάδα ως δική του παράταξη καθώς το οικονομικό και η εύρεση ατόμων για το ψηφοδέλτιο είναι κάτι παραπάνω από ακατόρθωτο. Βέβαια εμείς εκτιμούμε οτι η εκ νέου υποψηφιότητα του κ. Δίβαρη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παρουσία του στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου Παπανικολάου. Ίσως με αυτόν τον τρόπο να ξεπληρώνει τα πολιτικά γραμμάτια στον δήμαρχο για τις πάμπολλες αναθέσεις νομικού χαρακτήρα στην κόρη του που της αναθέτει ο Δήμος. Σύμφωνα με την εκτίμησή μας οι αναθέσεις νομικών υποθέσεων στην κόρη του κ. Δίβαρη από τον Παπανικολάου ξεπερνάει τις εκατό. Δεν τις λες και λίγες για μια νέα δικηγόρο με τόσα χιλιάρικα...

Άρα, ποιός ή ποιά θα είναι η παρουσία που θα δικαιώσει και θα ανατρέψει τις προσδοκίες μας;