Menu
A+ A A-

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ. ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!

Στα χέρια του Εισαγγελέα βρίσκετε πλέον ο φάκελλος της ανακρίτριας για τα 

μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γκολφ που αφορά τις παράνομες συμβάσεις που έκαναν κατά σωρηδόν και κατά δεκάδες σε ημέτερους φίλους της  η δημοτική αρχή.

Είναι το ποινικό σκέλος όλης αυτής της παράνομης βιομηχανίας προσλήψεων που εκτελούσαν οι διοικούντες και μοίραζαν από το ταμείο του Γκολφ εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο.

Ήδη έχουν γίνει καταλογισμοί της τάξεως των 200.000 ευρώ σε όσους ψήφισαν για τις προσλήψεις αυτές και ήδη βρίσκονται στο στάδιο της προσφυγής τους με σκοπό να τους τα μειώσουν, αλλά πολύ δύσκολο να γίνει δεκτή.

Αναμένεται από τον Εισαγγελέα πολύ σύντομα να βγάλει κατηγορητήριο στους υπόλογους που ψήφιζαν τις παράνομες προσλήψεις ή να πάει την υπόθεση στο αρχείο. Ήδη όπως είπαμε όλοι τους έχουν καταθέσει υπόμνημα στον ανακριτή και ο φάκελλος από τις 9 Αυγούστου βρίσκεται στο γραφείο του αρμόδιου Εισαγγελέα. Αν αναλογιστούμε όμως την απόφαση του ΑΣΕΠ που έκρινε τις προσλήψεις παράνομες και την απόφαση του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης οτι αυτοί ετέλεσαν παράνομα τις προσλήψεις, θεωρούμε πολύ δύσκολα να γλυτώσουν την παραπομπή τους σε δίκη.

Οι παραπέμποντες και υπόλογοι στην κρίση του Εισαγγελέα για να τους παραπέμψει στο ακροατήριο είναι:

Αλλά ακόμη και σήμερα, παρά τις επανειλλημένες αιτιάσεις των Ελεγκτικών αρχών προς τη Διοίκηση του Γκολφ με προστίματα, παραπομπές κλπ για να συμμορφωθούν με τη νομιμότητα, η Διοίκηση του Γκολφ συνεχίζει να προκαλεί. Και δεν εννοούμε μόνο νομικά. Κυρίως ηθικά. Λειτουργούν αυτοί οι κύριοι και κυρίες λες και δεν μπορεί κανένας δημόσιος λειτουργός να τους ακουμπήσει. Και αναρωτιόμαστε αν όντως αυτό συμβαίνει και οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές δεν μπορούν να τους ακουμπήσουν δεχόμενοι ίσως κάποιες άνωθεν εντολές.

Δείτε πάλι μέσα από τα δικά τους πρακτικά πως συνεδριάζουν, πόσοι συμμετέχουν, πως γίνεται η απαρτία, και πόσο νόμιμα και (κυρίως) ηθικά είναι οι διαδικασίες που εφαρμόζουν.

Κατ΄αρχήν για να είμαστε στα πλαίσια του αντικειμενικού ρεπορτάζ σας παρουσιάζουμε την συνεδρίαση στις 10/8/2018 όπου προσδιορίζουν οι ίδιοι τον δικηγόρο που θα τους εκπροσωπήσει στον ανακριτή για την γνωστή υπόθεση των παράνομων προσλήψεων. Διαβάστε μέσα από τα δικά τους πρακτικά που παίρνουν απόφαση για τους προαναφερόμενους να εκπροσωπηθούν στον ανακριτή και μετά στον Εισαγγελέα τον κ. Γεωργούλα και προσδιορίζουν ακόμη και την αμοιβή του σε ώρες. Δηλαδή ενώ οι υπηρεσίες του κράτους τους βρήκε παράνομους, αυτοί με μεγάλη ευκολία βάζουν το ταμείο του Γκολφ να πληρώσει τον δικηγόρο!!!!! Πάλι οι μ@λ@κ@ς κάτοικοι θα πληρώσουν και τις παρανομίες τους. Τους επιβάρυναν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με αμοιβές σε παράνομες προσλήψεις και τώρα για να το εμπεδώσουν καλά οι Γλυφαδιώτες τους βάζουν να πληρώσουν και τον δικηγόρο.

Δείτε ακόμη με ποιόν τρόπο κάνουν απαρτία. Το Διοικητικό συμβούλιο έχει 13 μέλη. Το λιγότερο πρέπει να συμμετέχουν το 50%+1, δλδ 7 άτομα. Δείτε πόσα μέλη συμμετέχουν στην συνεδρίαση... Μόλις 5. Πιο κάτω λένε οτι δύο άλλα μέλη εξουσιοδοτούν άλλα μέλη που είναι παρόντα να ψηφίσουν γι αυτούς και έτσι γίνονται 7 !!!!. Έκαναν την απαρτία με εξουσιοδότηση!!!! Μάλιστα επικαλούνται μέσα στα πρακτικά και το άρθρο 27 του καταστατικού για να βεβαιώσουν την διαδικασία. Λες και οι συμμετέχοντες εκεί μέλη του Δ.Σ. γνωρίζουν τι είναι το άρθρο 27 του καταστατικού. Φυσικά κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει και η απόφαση πάρθηκε με ομοφωνία.

Τι λέει όμως το άρθρο 27 του καταστατικού; Όπως διαβάζετε μιλάει για εξουσιοδότηση αλλά η έννοια είναι διφορούμενη. Ρωτήσαμε αρκετούς νομικούς να μας το εξηγήσουν αλλά γίναμε φτωχότεροι. Δεν γράφει πουθενά με σαφήνεια πως γίνεται η εξουσιοδότηση και τι ρόλο παίζουν τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ.

Αποφασίσαμε να αποτανθούμε στις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Γκολφ που είναι το Δημοτικό συμβούλιο. Όπως ξεκάθαρα γνωρίζουμε οι ψηφισμένες αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου είναι το Ιερό βιβλίο της εταιρείας. Με κανέναν τρόπο, κανένα καταστατικό δεν μπορεί να είναι πιο πάνω από το Δημοτικό συμβούλιο. Είναι σαν να λέμε οτι μία απόφαση ενός υπουργού είναι πιο πάνω από το Σύνταγμα του Κράτους.

Δείτε την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου που έγινε στις 20/3/2017 και προσδιορίζει ποιά θα είναι τα νέα μέλη του Δ.Σ. του Γκολφ Α.Ε. καθώς τον Πρόεδρο και τους δύο αντιπροέδρους.

Δείτε όμως δίπλα από τα τακτικά μέλη και τους αναπληρωτές τους. Δηλαδή σε κάθε τακτικό μέλος της Διοίκησης, αντίστοιχα το Δημοτικό Συμβούλιο τοποθετεί κάποιον αναπληρωματικό που εξουσιοδοτείται να αντικαθιστά το τακτικό μέλος από συνεδριάσεις που θα λείπει.

Και τώρα εμείς ρωτάμε τα μέλη της διοίκησης του Γκολφ. Αν εσείς παίρνατε μία απόφαση και τη βάζατε στο καταστατικό οτι σε κάθε συνεδρίαση οι συμμετέχοντες θα έπαιρναν δώρο και ένα τενεκέ φέτα θα έπρεπε να εφαρμοστεί; Τι ρόλο παίζουν οι εκλεγμένοι αναπληρωματικοί που τους όρισαν τα ίδια τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου; Γιατί και με ποιό δικαίωμα δεν εφαρμόζετε τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης;

Τα λόγια είναι φτωχά μπροστά στη λαίλαπα των παρανομιών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Γκολφ Α.Ε. Αλλά το κυριώτερο; Μέσα στη Διοίκηση υπάρχουν και μέλη που υποτίθεται οτι είναι της αντιπολίτευσης. Ο κ. Γεωργούλας είναι από την παράταξη Κόκκορη. Όπως η κ. Κουλάλη είναι από την παράταξη του Βοργιά. Όπως ο κ. Μπούσμπουρας που είναι από την παράταξη της κ. Λυγνού. Δεν μιλάει κανένας. Δεν υφίσταται Κόκκορης ή Ταστάνης ή Λυγνού ή όποιος άλλος διάολος είναι. Τα έχουν κάνει πλακάκια και παίζουν τα παιχνίδια τους στη πλάτη του Γλυφαδιώτικου λαού. Εσείς απλά ρωτήστε τους γιατί δεν καταγγέλουν αυτές τις πρακτικές; Γιατί σιωπούν;

{youtube}7G6W8iG2uA{youtube}