Menu
A+ A A-

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ;

Ο σκοταδισμός και η φίμωση καλά κρατεί. Δεν υπάρχει αντιπολίτευση, δεν υπάρχει 

έλεγχος, αλλά και η Δικαιοσύνη κατάντησε μονόφθαλμη. Καλή η μάσα αλλά η πόλη βογγάει...

Ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ η ζημία στο Δημοτικό ταμείο σε μόνο μία υπόθεση εξ αιτίας του Παπανικολάου να μην εφαρμόζει Νόμους, διατάξεις, αποφάσεις Δικαστηρίων κλπ. Που αποσκοπεί αυτή η επιμονή του να πληρώνουμε εργολάβους για παράνομα έργα;

Στη λήξη της θητείας του πολλά στο παρελθόν υποσχόμενου δημάρχου Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, ένα είναι το σαφές συμπέρασμα.
Οι παρανομίες, η καταστρατήγηση Νόμων και κανονισμών, η αδιαφορία των αποφάσεων Ανώτατων δικαστηρίων και η επιμονή του να εμπλέκεται παρανόμως στις αποφάσεις των υπηρεσιών του Δήμου, είναι για αυτούς που καθημερινά απασχολούνται με τα κοινά όχι μόνο σύνηθες φαινόμενο αλλά και καθημερινό.
Δεκάδες είναι οι κλήσεις από τους Εισαγγελείς στον κ. Παπανικολάου για να δώσει απολογίες για ενέργειες που πάντα ζημιώνουν τον λαό ενώ αντιθέτως πλουτίζουν ανεξέλεγτα και σωρηδόν κάποιοι εργολάβοι. Αλλά μαζί με αυτόν, καλούνται δημοτικοί σύμβουλοι που τον ακολουθούν πειθήνια, κυρίως λόγω άγνοιας Νόμων και κινδύνων αλλά και πολίτες που είχαν την ατυχία να τον πιστέψουν.
Θα έχουμε όλο τον χρόνο να σας ενημερώσουμε λεπτομερώς για όλες αυτές τις παράνομες διαδικασίες σε προσεχές φύλλο μας.
Θα σας δείξουμε ένα από τα τελευταία “επιτεύγματα” του Παπανικολάου και της παρέας του που πάλι ζημιώνει το ταμείο της πόλης με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ πάλι πλουτίζουν κάποιοι ημέτεροι εργολάβοι στις παράνομες ενέργειες του δημάρχου.
Αποφάσισε να δημιουργήσει παιδική χαρά στον αιγιαλό της παραλίας, άσχετα που οι υπηρεσίες τον πληροφόρησαν οτι νομικά και ιδιοκτησιακά δεν μπορεί να την κάνει. Στην αδιαφορία του για τους Νόμους και αποφάσεις, με το που άρχισε την κατασκευή, πριν ακόμη από το ταμείο εκταμιευθούν τα χρήματα, τον επισκέφτηκε δικηγόρος κάποιου πολίτη που κατοικεί στην παραλιακή και τον ενημέρωσε για την μη νομιμότητα του έργου. Άσχετα που δεν άκουσε κανέναν, με δικό του αρθράκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έλεγε οτι όσες απειλές και να δεχθεί αυτός θα συνεχίσει το έργο!!!
Όντως καθημερινά οι εργασίες συνέχιζαν για την κατασκευή αλλά είναι αυτό που λέει ο λαός “χτίζεις παλάτια στην άμμο”.
Έπειτα από καταγγελίες η Πολεοδομία της Γλυφάδας στις 28 Αυγούστου 2018 πήγε να κάνει αυτοψία στο χώρο. Αποτέλεσμα;
Έπειτα από την αυτοψία έκρινε παράνομες και αυθαίρετες τις εργασίες για την παιδική χαρά και δίνει εντολή στο Αστυνομικό τμήμα της Γλυφάδας να παρακολουθεί την διακοπή χωρίς άλλη ειδοποίηση των οικοδομικών εργασιών.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε οτι πάλι το Αστυνομικό τμήμα της Γλυφάδας, διεξάγει έρευνες για να βρεθεί η παραλία της Γλυφάδας και που βρίσκεται η παράνομη παιδική χαρά. Που θα πάει, μέσα στο χρόνο θα τη βρει την περιοχή. 
Όπως βλέπετε και στα επίσημα έγγραφα της αυτοψίας που σας παρουσιάζουμε, οι υπάλληλοι της πολεοδομίας εξηγούν γιατί και τι είναι οι αυθαίρετες κατασκευές και οτι σύμφωνα με το Νόμο πρέπει να κατεδαφιστούν.
 
 
 
Η ζημία μεγάλη όχι μόνο για τα έξοδα των εργασιών, αλλά και για τις τεράστιες και χωρίς έλεγχο αγορές των κατασκευών που θα καταστραφούν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών η ζημία θα ξεπεράσει τις πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ συνολικά και που θα επιβαρύνει ολόκληρη το ταμείο του Δήμου.
Αλλά η Πολεοδομία σύμφωνα με το γράμμα του Νόμου, επιβάλλει πρόστιμο στο Δήμο της τάξεως των 75.000 ευρώ για τις αυθαίρετες εργασίες και κατασκευές.
Η αντίδραση του Παπανικολάου ήταν άμεση. Όχι δεν διέκοψε τις εργασίες. Όχι δεν σταμάτησε την συνεργασία του με τον εργολάβο.
Απλά έδιωξε την προϊσταμένη της Πολεοδομίας και την τοποθέτησε σε μια υπηρεσία να μετράει τους... γλάρους και στη θέση της έβαλε ένα πειθήνιο όργανό του που πάντα λέει ναι.
Άσχετα με τις επαναλαμβανόμενες παρανομίες και αδιαφορίες του Παπανικολάου προς τη νομιμότητα, θέλουμε να επισημάνουμε οτι ενώ τα αποτελέσματα της αυτοψίας εστάλησαν στην Αστυνομία με ότι ορίζει ο Νόμος, να σταματήσουν οι εργασίες και να συμβάλλουν στην τάξη για την κατεδάφιση αυτών, ο Διοικητής του τμήματος αγρόν ηγόραζε. Φαίνεται ολοκάθαρα οτι το Αστυνομικό τμήμα της Γλυφάδας παρανομώντας και κάνοντας παράβαση παθήκοντος, δεν ασχολήθηκε με την επιβολή της τάξης και αδιαφορεί πλήρως, για τους δικούς του λόγους.
Εδώ θα πρέπει να σας επισημάνουμε και μία διάταξη των Νόμων που αφορά την ανεξάρτητη υπηρεσία της Πολεοδομίας, Νόμος 4495/2017.
Σύμφωνα με παλαιότερη σχετική νομολογία του Συμβούλιου της Επικρατείας, οι μεταβιβαζόμενες στην Πολεοδομία του Δήμου πολεοδομικές αρμοδιότητες ασκούνται από τον προϊστάμενο της οικείας υπηρεσίας και όχι από το δήμαρχο, ο οποίος μάλιστα, σε περίπτωση διαφωνίας, δεν νομιμοποιείται να ασκήσει αίτηση ακυρώσεως κατά των πράξεων του πολεοδομικού οργάνου (ΣτΕ 2629/2001, 4286/1999, 3928/1997), ούτε να καθοδηγήσει τον τελευταίο, με έγγραφες εντολές, στον τρόπο άσκησης των αρμοδιοτήτων του (ΣτΕ 3482/1991).
 Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι, οι Δήμαρχοι δε νομιμοποιούνται να ασκούν, ή και να επεμβαίνουν, στην άσκηση των ουσιαστικών αρμοδιοτήτων που αποδίδονται απευθείας εκ του νόμου στις Υπηρεσίες Δόμησης.
Αυτό το λέμε για να υπενθυμίσουμε στον κ. Παπανικολάου αλλά κυρίως στην Αστυνομία οτι τα έγγραφα αυτά είναι άμεσα εκτελεστέα και παρανομεί αφήνοντας τον Παπανικολάου να συνεχίζει τις εργασίες. Ας φροντίσει να “ενημερωθεί” ο Διοικητής του τμήματος για το τι λέει ο Νόμος και ας πράξει τα δέοντα.