Menu
A+ A A-

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ "ΑΟΡΑΤΟ" ΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΑΡΑΝΕ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Όταν πριν από λίγους μήνες είχαμε γράψει οτι με τον "διαγωνισμό" που έφτιαξε ο 

Παπανικολάου με την παρέα του και ψήφισαν τα πολιτικά ρετάλια του Δήμου Γλυφάδας, είχαμε μια μικρή ελπίδα οτι αφού θα πληρώσουνε τους ενάμισυ εργολάβους με κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, θα είχαμε κάποια αποτελέσματα.

Η περίφημη σαν φράση "Εξωραϊσμός των ακτών της Γλυφάδας" της τάξεως των 200.000,00 ευρώ μας φάνταζε οτι η παραλία μας θα ήταν ένα πραγματικό κόσμημα για τους λαθροαλλοδαπούς που θα λιαζόντουσαν στις ακτές.

 Πιστεύαμε οτι η άμμος θα καθαριζότανε, οι πέτρες θα εξαφανιζόντουσαν και γενικώς ο αιγιαλός θα ήταν με τόσα χρήματα χάρμα οφθαλμών.

Μάλιστα όταν είδαμε οτι οι ενάμισυ εργολάβοι έφεραν δύο τρακτέρ με δαγκάνες μπρος πίσω και ένα ερπυστριοφόρο με δαγκάνα, περιμέναμε να δούμε τα αποτελέσματα.

Προσωπικά, δεν τα είδαμε ποτέ αυτά τα τρία οχήματα να λειτουργούν. Όπως τα είχανε αράξει όταν τα φέρανε οι ενάμισυ εργολάβοι, έτσι τα βλέπουμε ακόμα και σήμερα. Το κυριώτερο όμως ήταν, οτι είχαμε παρακαλέσει κάποιους καθημερινούς Πακιστανούς που κάνουνε μπάνιο εκεί, μόλις τα δουν να δουλεύουν στην άμμο τα μηχανήματα, να μας ενημερώσουν για να έχουμε μια πιο πληρέστερη εικόνα του "έργου"

Ποτέ δεν μας ειδοποίησαν.

Αλλά έπεσαν στην αντίληψή μας δύο εντάλματα πληρωμής που αφορούσαν τους ενάμισυ εργολάβους να πάνε στο ταμείο να εισπράξουν τα χρήματα για την "εργασία" που πρόσφεραν!!!

Το ένα ένταλμα ήταν για 35.000 ευρώ περίπου και το άλλο 112.000 ευρώ περίπου. Σύνολο 147.000 ευρώ περίπου και αφορούσαν την εργασία για τον "εξωραϊσμό των ακτών". Απορήσαμε γιατί τα μηχανήματα, σύμφωνα με την δική μας εκτίμηση και πληροφόρηση, ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ!!! Με το χέρι έκαναν τον εξωραϊσμό;;;; Όπως θα δείτε και στις φωτο που σας δείχνουμε, τα λάστιχα των τρακτέρ ήταν απείραχτα και πεντακάθαρα. Οι δε ερπύστριες του άλλου οχήματος το μόνο που έχουν επάνω τους είναι η παχιά σκουριά της μεγάλης ακινησίας.

Τότε γιατί πληρώνουν με τα χρήματα των Γλυφαδιωτών 147.000 ευρώ τον περιβόητο Κραμποβίτη και έναν άλλον που "βοηθούσαν" να βγάλει μεροκάματο;

Αλλά μελετώντας τα δύο εντάλματα, βλέπουμε οτι τα ποσά τα ενέκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Δηλαδή η αρμόδια επίτροπος που ελέγχει τα χρηματικά εντάλματα του Δήμου αν είναι όντως σύμφωνα με το Νόμο, τα απέρριψε ως μη σωστή διαδικασία, αλλά ο Παπανικολάου πήγε τα εντάλματα στο Ελεγκτικό Συνέδριο που πάντα του επικυρώνει όλα τα ποσά που τους ζητά.

Εμείς προ καιρού είχαμε κάνει δημόσιο ερώτημα στη σύζυγο του κ. Παπανικολάου και κόρη του εισαγγελέα Ντογιάκου Εύα, αν έχει κάποια επαγγελματική συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά φυσικά απάντηση δεν πήραμε. Κατά μάνα κατά κύρη, λέει η παροιμία. Το επαναφέρουμε το ερώτημα στην σύζυγο του Παπανικολάου, μήν και τυχόν απαντήσει στους ιθαγενείς της Γλυφάδας.

Αυτό όμως που είδαμε στο μεγάλο ένταλμα, ήταν η βεβαίωση κάποιων υπαλλήλων της επιτροπής, που υπογράφουν οτι έγινε η παραλαβή των εργασιών και μάλιστα τμηματικά.

Πως γίνεται οι καθημερινά όλο το καλοκαίρι λουόμενοι στο συγκεκριμένο χώρο να μην είδαν τα μηχανήματα να λειτουργούν, οι σκουριές να έχουν πιάσει μάκα πάνω στα σίδερα και κάποιοι υπάλληλοι να υπογράφουν οτι έγινε η εργασία για να πληρωθεί ο εργολάβος, μόνο κάτι τύποι σαν τον Φλώρο μπορεί να μας το εξηγήσει.